Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Θέλετε να μάθετε πώς προδίδουν οι μεγάλοι;






ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Στην Ιερά Μονή Καρακάλλου έγινε η γιορτή των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων, στην οποία παρευρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Λοβέρδος, μετά από την υπόσχεση που είχε δώσει ο Σαμαράς στην επίσκεψή του, ότι θα στέλνει εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στις γιορτές του Αγίου Όρους (διότι κατάλαβε ότι εδώ υπάρχει κρυμμένος θησαυρός, δηλαδή με τις χειραψίες, τους εναγκαλισμούς, τα χαμόγελα, τα γλυκόλογα και τις εκφωνήσεις του “Πιστεύω”, αποκτούν πάλι το κύρος που έχουν χάσει με τις προδοσίες, τις καταστροφές, το ξεπούλημα της Πατρίδος και την καταρράκωση του λαού, που πολλούς έχει οδηγήσει στην αυτοκτονία).
Αυτό τάραξε πολλούς πατέρες, για αυτό ζήτησαν από τον Ηγούμενο της Φιλοθέου να του μιλήσει, αφού το λέει η καρδιά του. Όμως ο Υπουργός του είπε: “δεν μιλάω μαζί σας κύριε, διότι δεν με σέβεστε”. Στη συνέχεια άρχισαν να θίγονται θέματα εθνικά, αλλά ο Ηγούμενος της Κωνσταμονίτου επενέβει για να σταματήσει αυτή την κόντρα που χαλούσε την ωραία ατμόσφαιρα της Πανήγυρης!Το Μοναστήρι είχε ετοιμάσει λόγο για να του εκθέσει τα προβλήματα που μας στενοχωρούν, όπως: το μάθημα των Θρησκευτικών, οι ανεγέρσεις τζαμιών και τεμένων, το τμήμα ισλαμικών σπουδών στο ΑΠΘ, η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, των εορτών των Αγίων και του χτυπήματος της καμπάνας, το τάμα του έθνους, η δωρεά των οργάνων, που είχε νομοθετήσει ως Υπουργός Υγείας κ.α., όμως ο διαπληκτισμός που προηγήθηκε τους ανάγκασε να μη τα αναφέρουν να μην οξυνθούν τα πράγματα και εκτεθούν, αλλά αρκέστηκαν στα τυπικά εγκώμια του Υπουργού που τον ανακήρηταν εθνοπατέρα και σωτήρα της Πατρίδος!
Η αίτηση του Υπουργού στον λόγο του ήταν η ενότητα και να μην υπάρχουν αντιδράσεις για να μπορούν να επιτελούν ανεμπόδιστα το έργο τους (την παντελεί καταστροφή της χώρας κατά τις εντολές που έχουν λάβει) και μας ανακοίνωσε τον ερχομό σε ένα μήνα του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης του Βενιζέλου!
Κατόπιν, έλαβε τον λόγο ο καλεσμένος Μητροπολίτης Ιλίου τον οποίον φαίνεται δεν άγγιξαν καθόλου τα γενόμενα ενώπιόν του και δεν ανέφερε τίποτε για τα εθνικά που αφορούν το ποίμνιο που του εμπιστεύθηκε ο Θεός, διότι ακολουθεί “την αρετή” του Ιερωνύμου, που τον χειροτόνησε, να σιωπά σε ότι συμβαίνει γύρω του!
Μετά τις εκφωνήσεις των λόγων, πήρε θάρρος ο Υπουργός και ζήτησε να μιλήσουν, για αυτό πήγαν στο συνοδικό της Μονής και συζήτησαν (κεκλεισμένων των θυρών!) για τα σοβαρά θέματα, με πρώτο το φορολογικό του Αγίου Όρους! και με πολλές μεταξύ τους φιλοφρονήσεις! Εκτός από τις κοφτές κουβέντες του Φιλοθεΐτη που ανάγκασαν τον Υπουργό να του πει ότι είναι πολύ αυστηρός και ο Ηγούμενος του απάντησε ότι αυτή είναι η αλήθεια, αν θέλεις να τη γνωρίζεις.
Βέβαια ο Υπουργός είχε την πάγια διπλωματική τακτική των πολιτικών να μη παραδέχεται κανέναν έλεγχο για καμία παράβαση, αλλά όλα τα θεωρούσε συκοφαντίες και διαδόσεις.
Ωστόσο, η εντύπωση των υπευθύνων ότι με τις υποδείξεις τους θα άλλαζαν τον Υπουργό, τόσο πολύ τον ενθουσίασε που φεύγοντας από το Μοναστήρι είπε: “πολύ σύντομα θα ξανάρθω να τα ξαναπούμε”.
Όποιος όμως τολμούσε να τον ελέγχει για παράνομα και αντισυνταγματικά νομοσχέδια, τον κατηγορούσαν ότι τον θυμώνει και δεν βοηθάει στο να αλλάξει ο Υπουργός. Νομίζουν ότι επειδή έχουν αυτοί συνείδηση, την διαθέτουν και οι πολιτικοί. Οικτρά πλάνη. Μόνο την αντίδραση φοβούνται.
Στα κτητορικά ήρθε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά και ερωτήθηκε “ποια έπρεπε να ήταν η στάση των πατέρων στον Υπουργό;” και είπε ότι “φταίει ο λαός που τους ψηφίζει, εγώ δέχομαι το Δήμαρχο και τους Βουλευτές, αφού τους ψηφίζει ο λαός” (δηλαδή, Σεβασμιώτατε ο λαός όταν ακολουθεί την κάθε είδους αμαρτία, εσείς την δέχεστε; αυτή είναι η δουλειά του Ποιμένα;!)
Λοιπόν, τι κάνει η Ιερά Κοινότητα, οι Ηγούμενοι, η Ιερά Σύνοδος και το Πατριαρχείο για την Πατρίδα και τον Λαό; ΤΙΠΟΤΑ
Αγιορείτες Πατέρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.