Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Το Facebook εξαγοράζει εφαρμογή για τον πλήρη έλεγχο των συνομιλιών στο διαδίκτυο (!!!)





Το Facebook προχώρησε στην εξαγορά της υπηρεσίας μηνυμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου Whats App έναντι 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές. Αυτή είναι η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει ως τώρα πραγματοποιήσει η εταιρεία και είναι μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη έχουν υλοποιήσει η Google, η Microsoftή η Apple.


Το μεγαλύτερο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προτίθεται να πληρώσει 12 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές και 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για την εφαρμογή Whats App. Επιπρόσθετα, οι ιδρυτές και οι υπάλληλοι της εταιρείας της συγκεκριμένης εφαρμογής – (σ.σ.pentapostagma.gr– 55 άτομα συνολικά), αναμένεται να λάβουν μετοχές αξίας 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα παραδοθούν μετά από 4 χρόνια μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Η συγκεκριμένη εμπορική συμφωνία αντιστοιχεί σε περίπου 11 τοις εκατό της αξίας τουFacebookστην αγορά. Συγκριτικά με αυτήν τη συμφωνία, η μεγαλύτερη συμφωνία που πραγματοποίησε ηGoogle, με την Motorola Mobility, έφθασε στα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αντίστοιχα η μεγαλύτερη συμφωνία τηςMicrosoftέγινε με την εξαγορά τουSkypeμε συνολικό κόστος 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. HApple, εν τω μεταξύ, δεν έχει πραγματοποιήσει ποτέ συμφωνία που να υπερέβη σε αξία το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η τιμή της εξαγοράς εξέπληξε πολλούς αναλυτές των τεχνολογικών εξελίξεων, όπως τονBrian Blau: «Δεν εκπλήσσομαι που προχώρησαν στην εξαγορά τουWhats App, αλλά το ποσό είναι εξωπραγματικό», δήλωσε ο αναλυτής.

Το Facebook φαίνεται να προσέδωσε ιδιαίτερη αξία στην εφαρμογήWhats App δοθέντος του εφηβικού του κοινού και των νεαρών ενηλίκων που χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο την υπηρεσία για να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές συνομιλίες εκτός τουFacebook, το οποίο φαίνεται ναεξελίσσεται σε ένα πιο «mainstream» μέσο συνομιλιών στο internet που έχει «κατακλυστεί από τους γονείς τους, τους παππούδες τους ακόμη και από τα αφεντικά τους”..

Το κυνήγι του τεχνολογικού μονοπωλίου με αμύθητα ποσά… Ένα ακόμη σημάδι της απόλυτα παράλογης εποχής στην οποία ζούμε.. Ακόμη ένα σημείο όμως θέλει ιδιαίτερη προσοχή – ο Blau δήλωσε ότι η αγορά της εφαρμογής από τοFacebook αποτελεί «ένα ποντάρισμα για το μέλλον»: Γνωρίζουν ότι θα πρέπει να επεκτείνουν το πεδίο της επιχείρησής τους. Το Whats Appείναι μία επιχείρηση συλλογής δεδομένων των συνομιλιών των χρηστών, και έτσι το Facebook θα αποκτήσει ουσιαστικά έναν μεγάλο όγκο δεδομένων…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.