Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ κ. ΜΟΥΡΙΑΔΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΒΛΑΣΦΗΜΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΡΜΙΑ"!!!

 Στον παρακατω συνδεσμο θα δειτε το ιστορικο της υποθεσης :

https://agiosioannisotheologoskavalas.blogspot.com/2024/09/blog-post_13.html

διαβαζουμε στο kavalapost.gr...

 

Καβάλα: Στο «Αντιγόνη Βαλάκου» τα «Αδέσποτα Κορμιά» της Ελίνας Ψύκου.


 

Για μια απόφαση του Δήμου που τιμά την ελευθερία της έκφρασης κάνει λόγο η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση της Στέγης

Μετά την ακύρωση της καθορισμένης προβολής για την 9η Σεπτεμβρίου 2024 στον θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρο», ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας ανακοινώνει ότι η προβολή του ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» της Ελίνας Ψύκου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024, στον δημοτικό κινηματογράφο «Αντιγόνη Βαλάκου» στις 21:00.

Η αγορά των εισιτηρίων θα γίνεται από το ταμείο του θεάτρου την ημέρα της προβολής από τις 20:00 και η προπώληση από τη Στέγη του ΣΦΓΤ (Κύπρου 16), την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου από τις 18:00 έως τις 21:00.

Η απόφαση του Δήμου τιμά την ελευθερία της έκφρασης

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση της Στέγης κάνει λόγο για μια απόφαση του Δήμου Καβάλας που τιμά την ελευθερία της έκφρασης και καλεί τον κόσμο να στηρίξει μαζικά την προβολή, τον «Ζέφυρο» και τη Στέγη.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής

Στην ανακοίνωσή μας της 9ης Σεπτεμβρίου, μετά την εξέλιξη απαγόρευσης της προβολής του ντοκυμαντέρ «Αδέσποτα Κορμιά» και ουσιαστικά επιβολής καθεστώτος λογοκρισίας στον ΣΦΓΤ με προσχηματικό τρόπο, εκφράζαμε την εμπιστοσύνη μας στις δημοκρατικές παραδόσεις της πόλης μας και στην ανάγκη υπεράσπισης της ελεύθερης διακίνησης απόψεων και ιδεών, μακριά από κάθε πρακτική μισαλλοδοξίας και φανατισμού και καλούσαμε τον κ. Δήμαρχο να εκφράσει τις δημοκρατικές της αντοχές, παραχωρώντας δημοτικό χώρο για την προβολή.

Τον ευχαριστούμε δημόσια για την άμεση ανταπόκρισή του στην έκκλησή μας και την πολιτική του απόφαση και εκφράζουμε την βαθιά μας ικανοποίηση για την ομόθυμη στήριξή της από σύσσωμο το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ που προβάλλει έτσι την ανεκτικότητα και την αντίθεση της πόλης μας στην κηδεμόνευση και χειραγώγηση της τέχνης και της ελεύθερης άποψης.

Καλούμε τους δημοκρατικούς συμπολίτες μας να στηρίξουν μαζικά την προβολή, τον ΖΕΦΥΡΟ και τη ΣΤΕΓΗ, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 21:00 στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου».

ΟΧΙ στη μισαλλοδοξία-ΝΑΙ στην ελεύθερη έκφραση
Κάτω τα χέρια από τη Στέγη!

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥΡΙΑΔΗ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΨΕΥΤΟΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΦΡΟΝΙΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ....ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.