Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Λύση-παρέμβαση Μουριάδη: Στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου τα «Αδέσποτα κορμιά» ...Κυριε Δημαρχε "παιζεις" με την φωτια .



Ο Δήμαρχος Καβάλας ανακοίνωσε στην «Πρωτοβουλία» ότι διαθέτει το θέατρο της πόλης για την προβολή του ντοκιμαντέρ μετά το «κλείσιμο» του Ζέφυρου για να γίνει η προβολή του ντοκιμαντέρ, η αφίσα του οποίου δείχνει μια γυναίκα που προσομοιάζει στην Παναγία ΓΥΜΝΗ και στη θέση του Εσταυρωμένου, επάνω σε σταυρό με το σήμα της Ε.Ε. πίσω της.

 

 

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας απέρριψε το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2024 την αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής για τη λειτουργία του «Ζέφυρου», κλείνοντας οριστικά και το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του, αφού τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών πρόκειται να συζητηθούν την 1η Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα είναι πλέον αδύνατες, λόγω καιρού, οι προβολές σε θερινό κινηματογράφο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση της Στέγης του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας κάλεσε ανοιχτά την «Καβάλα να τιμήσει την ελευθερία της έκφρασης», δια του Δημάρχου της πόλης, με την προβολή του ντοκιμαντέρ Αδέσποτα κορμιά στη Μεγάλη Λέσχη από τον Δήμο Καβάλας, σε συνεννόηση με τον ΣΦΓΤ, τη Κινηματογραφική Λέσχη και τη σκηνοθέτιδα [διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ].

Το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2024 ανακοινώθηκε ότι ο Θόδωρος Μουριάδης απάντησε θετικά στο αίτημα Πρωτοβουλίας-ΣΦΓΤ-Κινηματογραφικής Λέσχης για προβολή του επίμαχου ντοκιμαντέρ υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας, παραχωρώντας για τον σκοπό αυτό το θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

«Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

 https://www.kavalapost.gr/politismos/322507/lysi-paremvasi-moyriadi-sto-theatro-antigoni-valakoy-ta-adespota-kormia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.