Τρίτη 17 Μαΐου 2022

Εκτακτη ανακοινωση :αντιρωσικη κυβερνητικη υστερια και Ι.Μ. Εσφιγμενου.


 Ως συλλογος φιλων του Αγιου Ορους "Αγιος Ιωαννης ο Θεολογος" παρακολουθουμε χρονια τις εξελιξεις στην Αθωνικη Πολιτεια και ιδιαιτερα στο τελευταιο προπυργιο της Ορθοδοξιας την Ι.Μ.Εσφιγμενου ,γι αυτο και θα σας μεταφερουμε τις τελευταιες πληροφοριες που μας ερχονται απο τις "πηγες μας' εκει .

Πριν ενα μηνα περιπου αποφασισε η κυβερνηση την αναβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος του Αγίου Όρους, σε Διεύθυνση Αστυνομίας η οποια θα υπάγεται απ’ ευθείας στο Αρχηγείο και θα εποπτεύεται από τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας παρακαμπτοντας τον Πολιτικο Διοικητη του Αγιου Ορους και "παραβιαζοντας " ουσιαστικα τον Καταστατικο Χαρτη του Α.Ο.

Διαβαζουμε λοιπον στα Νεα :Νέα αναβαθμισμένη επιτελική υπηρεσία με έδρα στην Ουρανούπολη και τη συμμετοχή τουλάχιστον 70 ένστολων και μυστικών αστυνομικών (σχολιο ιστολογιου μας: τουλαχιστον αλλα 300 επιλεκτα ατομα για ειδικους σκοπους ) για την αποφυγή λεηλασιών στις 20 μονές και στις σκήτες αλλά και την εποπτεία των 20.000 επισκεπτών του Περιβολιού της Παναγιάς, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ορισμένοι εξ αυτών εκπροσωπούν ύποπτα συμφέροντα, δημιουργεί η ΕΛ.ΑΣ. στο Αγιον Ορος. Μάλιστα, μελετάται, σε δεύτερη φάση, να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος των εισερχομένων και εξερχομένων στην Αθωνική Πολιτεία, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα – εκμεταλλευόμενοι την ιερότητα των χώρων, τη στάση των μοναχών και την έλλειψη ουσιαστικού αστυνομικού ελέγχου – να μεταφέρουν όπλα, ναρκωτικά και άλλα παράνομα αντικείμενα ή να επιδίδονται σε άλλες ύποπτες ενέργειες, ιδίως εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης στις σχέσεις Ελλάδας (και γενικότερα Δύσης) – Ρωσίας. 

Στόχος των αρχών ασφαλείας, λοιπόν, είναι να έχουν πληρέστερη εικόνα των ατόμων που δίνουν το «παρών» στον Αθω, των πιθανών διασυνδέσεών τους με πολιτικά πρόσωπα ή τυχόν επιδιώξεις άλλων χωρών, «με πλήρη, όμως, σεβασμό στο Αυτοδιοίκητο του Αγίου Ορους». Ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει η πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στο εγχείρημα, άλλωστε, είναι η πρόβλεψη συνδρομής και ανάληψης δράσης από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και άλλες νευραλγικές υπηρεσίες στην περίπτωση «σοβαρών συμβάντων που συγκινούν την κοινή γνώμη», όπως τονίζουν με νόημα πηγές της λεωφόρου Κατεχάκη. 

 Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται ύστερα από πρόσφατες αλλά και παλαιότερες αναφορές για απόπειρες εμπλοκής συγκεκριμένων μοναστηριών σε γεωπολιτικά παιχνίδια και ασκήσεις επιρροής. Η σημαντική ενίσχυση των αρχών ασφαλείας στην Ουρανούπολη, επιπλέον, στοχεύει στη διερεύνηση του ρόλου μεμονωμένων προσώπων σε «ξέπλυμα χρήματος» για λογαριασμό διεθνών κυκλωμάτων (σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σχετικές διαπιστώσεις της αρμόδιας ελληνικής αρχής για την ιδιοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες).

 Στη νέα Αστυνομική Διεύθυνση Αγίου Ορους θα ενταχθούν οι αστυνομικοί σταθμοί Χιλανδαρίου, Βατοπαιδίου, Μεγίστης Λαύρας, Ζωγράφου, Αγίου Παντελεήμονος, Φραγκοκάστρου, Καραουλίου, Δάφνης και Αγίας Αννης.

Στα οσα διαβαζουμε πιο πανω απο τα Νεα βλεπουμε (για οσους ξερουν απο Αγιον Ορος) οτι τα περισσοτερα τμηματα θα επανδρωθουν γυρω γυρω απο την Ι.Μ.Εσφιγμενου και οχι οπως μας διαλαλουν  οι υπευθυνοι οτι γινεται για ολη την Αθωνικη Πολιτεια.

Εαν λοιπον δουμε τις τελευταιες δηλωσεις του πατριαρχη του εσβησμενου  Φαναριου κ. Βαρθολομαιου Αρχοντωνη οτι "πρεπει να τελειωνουμε με τους "καταληψιες"οπως λεει και να λαμψει η "δικαιοσυνη" (εδω γελαμε) ,την επικειμενη επισκεψη του στο Αγιον Ορος ,τον κλοιο που δημιουργειτε γυρω απο την Ι.Μ.Εσφιγμενου απο τις νεες αστυνομικες δυναμεις ,τις μονιμα εμπρηστικες δηλωσεις του Βαρθολομαιου Κατσουλιερη ,αλλα και τις προβοκατσιες που χρησιμοποιουν με διαφορους προσκυνητες οπως θα εξηγησουμε παρακατω μηπως επικειται ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ στο μοναστηρι;

Τις τελευταιες ημερες ολοι ειδαμε το βιντεο οπου 5 "Ρωσοι" υπηκοοι πηγαν στην Ι.Μ.Εσφιγμενου για ενα απλο προσκυνημα (οπως κανουν ολοι οι προσκυνητες) και φωτογραφηθηκαν με μια ρωσικη σημαια με τον τσαρο Νικολαο επανω της ,κινηση η οποια ειναι μεσα στα πλασια της νομιμοτητας απο την στιγμη που οι ανθρωποι αυτοι δεν ενοχλησαν κανεναν .Βρεθηκαν  ομως καποιοι γνωστοι καλοθελητες οπως παντα μαζι με καποια Μ.Μ.Ε. και χρησιμοποιησαν αυτο βιντεο για να κατηγορησουν την Ι.Μ.Εσφιγμενου και τον Γεροντα Μεθοδιο ως υποκινητη εθνικιστικων ρωσικων στοιχειων .Τωρα πως βγηκε αυτο το συμπερασμα ας το σκεφτει ο καθενας καλοπροαιρετος ανθρωπος και ας βγαλει τα δικα του συμπερασματα για ποιον λογο γινονται ολα αυτα.

Γι αυτο θελουμε να διαμηνυσουμε σε ολους αυτους που σχεδιαζουν διαφορα οτι οσο εσεις μας παρακολουθειται αλλο τοσο και παραπανω το κανουμε και εμεις ,εχοντας και ενα μεγαλο ατου :Τα Ματια της Υπεραγιας Θεοτοκου η οποια ειναι η Εφορος και Προστατιδα της Αθωνικης Πολιτειας και η Οποια "βλεπει" και μας "ενημερωνει" για τα παντα!!!

Ετσι λοιπον θα τονισουμε για μια ακομη φορα :

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.