Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Πασχα στην Ι.Μ.Εσφιγμενου 11-4 2022 π.ημ.,ο λογος του ηγουμενου της μονης γεροντος Μεθοδιου .

 Χριστος Ανεστη !!! 

ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 Π.Η (24/04/2022 Ν.Η) συμφωνα με το πατριο,Ιουλιανό ημερολόγιο εορτολογιο... 

Με λαμπρότητα και σύμφωνα με το αγιορείτικο βυζαντινό τυπικό εορτάστηκε η Ανάσταση του Χριστού στην παλαιφατο Ιερά Μονή Εσφιγμενου Αγιου Ορους Αθω. Στην Ακολουθία της Ανάστασης η οποία ξεκίνησε στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και ολοκληρώθηκε το χάραμα της Κυριακής, προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Γέρων Μεθόδιος, και σύσσωμη η Αδελφότητα. Ο εορτασμός του Πάσχα οι ακολουθιες των Παθών οπως και η Αναστάσιμη Θεια Λειτουργία πραγματοποιηθηκαν στην Ιερα Μονη. Μετά τον εσπερινο της Αγάπης ο Σεβάσμιος Γέρων δέχθηκε στο Συνοδικό της Μονής τις ευχές και τα προσκυνήματα των αδελφων μοναχών και Κληρικών οπου ακολουθησε και το αγιορειτικο κέρασμα ... Στο video ακολουθεί ο εμπνευσμένος Θείος ομολογιακός λόγος του Υιού της Βροντής Γέροντος Μεθοδίου . 


Ο Αναστάς εκ νεκρών Χριστός ο αληθινός Θεός ημών, να αναστηθεί στις καρδιές όλων των Ελλήνων και να λαμψει το φως της Αναστάσεως προς πάσα την Οικουμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.