Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

Παρέμβαση του Πολ.Διοικητή του Αγίου Ορους Θ. Μαρτίνου για τα περί ρωσικής επιρροής σε αλλοεθνή μοναστήρια

 


22/03/2022


Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ! – Μήνυμα συμπαράστασης στα αλλοεθνή μοναστήρια στέλνει μέσα από επιστολή του στο “ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ“ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Θανάσης Μαρτίνος, μετά τα τελευταία δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατασκοπείες, ύποπτα άτομα και άλλες δολοπλοκίες στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό) .
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΡΤΙΝΟΥ :
Προς: κύριο Γιώργο Θεοχάρη
Διευθυντή «ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ»
Αξιότιμε κύριε Διευθυντή,
”Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα ήθελα να παράσχω τις εξής διευκρινίσεις σχετικά με την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους, το λεγόμενο Ρωσικό Μοναστήρι.
Σαν Διοικητής έχω γνωρίσει καλά τον Ηγούμενο, Γέροντα Ευλόγιο, τον Αντιπρόσωπο, π. Μακάριο, και τα μέλη της Αδελφότητας που προέρχονται είτε από την Ρωσία είτε από την Ουκρανία.
Είναι ιδιαίτερα ευλαβείς, αφιερωμένοι στα θρησκευτικά τους καθήκοντα και αδιάλειπτα προσεύχονται για την πατρίδα τους σε αυτές τις δύσκολες ώρες.
Ως Πολιτική Διοίκηση είναι μέλημά μας να εξυπηρετούμε και να συμπαριστάμεθα στις Ιερές Μονές Παντελεήμονος (Ρωσικό), Χιλανδαρίου (Σερβικό), Ζωγράφου (Βούλγαροι) και στην Ιερά Σκήτη Προδρόμου (Ρουμάνοι) ώστε να αισθάνονται την στοργή και το ενδιαφέρον της Ελληνικής Πολιτείας.
Έχουμε αναπτύξει με τις ανωτέρω Ιερές Μονές δεσμούς αμοιβαίας συμπάθειας και εμπιστοσύνης.
Σήμερα η σκέψη μας είναι κοντά στους Ρώσους και τους Ουκρανούς Ομόδοξούς μας της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα και ολόψυχα ευχόμαστε και προσευχόμαστε να επέλθει γρήγορα η Ειρήνη στους Λαούς που δοκιμάζονται”.
Θανάσης Μαρτίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.