Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

Χωρίς την παρουσία λαϊκών επισκεπτών σε σχέση με άλλες χρονιές πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρα της Διακαινησίμου η Πασχαλινή Λιτανεία απο τους Ιερεις και Μοναχούς της Ιεράς Μονής με τις εικόνες και τα Άγια λείψανα, υπό των ψάλμών του Κανόνος της Αναστάστασεως.
Η Λιτανεια ξεκίνησε κατά στις δέκα το πρωί, με την καθιερωμένη επισημότητα, με κωδωνοκρουσίες και ψαλμωδίες, από τον Ιερό Ναό του Καθολικού της Ιερας Μονής Εσφιγμενου ο οποίος ειναι αφιερωμένος στην Ανάληψη του Σωτήρως ημών Ιησού Χριστού, συνεχίστηκε πέριξ της Ιεράς Μονής καθως και σε ολα τα εξωτερικα και εσωτερικα Διακονηματα.
Στο μέσον της Λιτανείας, τελέστηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός σε παρεκκλήσι της Μονής, με τον οποίο ραντίστηκε και καθαγιάστηκε άπασα η επικράτεια της Μονής όπως έπίσης και όλοι οι πατέρες όπου συμμετείχαν στην Λιτανεία αλλά και οι άρρωστοι, οι ανήμποροι και οι διακονούντες κατ’ εκείνη την ώρα.
Ακολούθησε Πολυιερατική Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής +Αρχιμανδρίτου Μεθοδίου όπου το “Χριστός Ανέστη” αντήχουσε παντού και οι καμπάνες χτυπούσαν ανά τακτά διαστήματα, μεταφέροντας την χαρμόσυνη είδηση της Αναστάσεως.
Στην συνέχεια παρετέθηκε η Παραδοσιακή Αγιορείτικη Τράπεζα κατά την διάρκεια της οποίας ακούσθηκαν Αναστάσιμοι λόγοι πνευματικής ευφροσύνης και ανακαινίσεως.
Τέλος, μετα τον Εσπερινό της Αγάπης όπου άπαντες αντάλλαξαν ευχές και ασπάσθηκαν τις Ιερές Εικόνες, προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα και πασχαλινά αυγά σε όλους τους Μοναχούς στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής με τον θείο λόγο του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου Μεθοδίου να πλυμμηρίζει όπως πάντα τις καρδιές όλων από αγάπη, να ενισχύει το Ορθόδοξο φρόνημα και να στηρίζει την πίστη των πατέρων.
«Ὅσοι γὰρ εἰς Χριστὸν ἐβαπτίσθητε, Χριστὸν ἐνεδύσασθε»
Οἱ ἄπιστοι φρίττουν κι οἱ πιστοὶ διακηρύττουν:
Χριστὸς ἀνέστη! Ἀληθῶς ἀνέστη!
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες


Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, δέντρο, ουρανός, φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.