Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σε απάντηση των όσων γράφονται στον τύπο για την πρόσφατη επίσκεψη του Διοικητή Α.Ο. κ. Αθανάσιου Μαρτίνου στο κτήριο της νομιμοφανούς αδελφότητας των Ψευδοεσφιγμενιτών –Κατσουλιέρηδων. Έχουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Διοικητή Α.Ο. καλοπροαίρετα τα κάτωθι :

Εντιμότατε κ. Αθανάσιε Μαρτίνε,

·        Η νομιμότητά της Ψευδοεσφιγμένου βάσει Κ.Χ.Α.Ο. εξετάζεται, από τον τρόπο της  ίδρυση της μέχρι και το πλήθος του σημερινού μοναχολογίου της που ανήκει αποκλειστικά στην αδελφότητα αυτή (και όχι τους ιερωμένους της Ελλαδικής εκκλησίας ή τους μοναχούς άλλων μονών που παρουσιάζει σαν δικούς της) .
·        Μιλάνε ακόμα για αγάπη αλλά μας την εξέφρασαν με λοστούς, βαριές & μπράβους.
·        Το αυτοδιοίκητο βάσει Κ.Χ.Α.Ο. καταπατήθηκε πολλάκις και στην περίπτωση μας επιδεικτικά.
·        Καταληψίες δεν υπήρξαμε ποτέ, στο μοναστήρι εγκαταβιούμε αδιάλειπτα ως αδελφότητα εδώ και αιώνες.
·        Εξωεκκλησιαστικοί επίσης δεν υπήρξαμε ποτέ, αναιτίως μας επεβλήθη καθαίρεση το 2002 διότι βόλευε νομικά και αποκλειστικά στην απομάκρυνσή μας. Απόδειξη αυτού είναι ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο με την από 14 Δεκεμβρίου 2002 απόφαση της, μας αναγνωρίζει Ιεροσύνη το 2001 αλλά όχι το 2002, αν και οι όποιες πνευματικές διαφορές μας δεν έχουν αλλάξει πουθενά από το 1972. Απλά τυχαία 30 χρόνια μετά βόλευε η φυσική μας εξόντωση και φυσικά ο παράνομος βάσει Κ.Χ.Α.Ο. διορισμός της Ψευδοεσφιγμένου.
·        Εμείς ουδέποτε αναγνωρίσαμε άλλη εκκλησιαστική αρχή πλην αυτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ας το παρουσιάζει διαφορετικά το Φανάρι, καθώς επίσης είμαστε διαθέσιμοι στην όποια ανοιχτή-δημόσια συζήτηση για όσα πιστεύουμε ότι μας αδικούν και χωρίζουν. Απόδειξη πως η Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου έγινε δεκτή το 2016 στην «ταλιμπάν», «εξωκκλησιαστική», «καθηρημένη» & «σχισματική» Εσφιγμένου. Απλά ήταν πλασματική η διάθεση της για διάλογο με προγεγραμμένο τέλος, αφού μέλος της Εξαρχίας απλά δυναμίτισε τις ήδη τεταμένες σχέσεις. Η Φαναριώτικη επισκοποκεντρική Χριστιανική αγάπη πάντα τελειώνει σε τελεσίγραφα. Αυτή είναι η αλήθεια.
·        Ανθρώπινα δικαιώματα για τους Εσφιγμενίτες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα του 2019. Μέχρι ώρας δεν είδαμε καμία πολιτική αρχή, να ορθώνει ανάστημα για τις απαγορεύσεις, στα στοιχειώδη, που μας έχουν επιβληθεί. Λόγω θεσμικού σας ρόλου, κατανοούμε την μη παραδοχή αυτών των παραβιάσεων. Με την παρούσα επικαλούμαστε όμως την ανθρώπινη σας φύση και την Χριστιανική σας αγάπη διότι αυτές οι παραβιάσεις γνωρίζετε ότι όχι μόνο υπάρχουν αλλά έχουν υπογραφές μόνο μοναχών, με εντολή επισκόπων. Μέσω της εξοχότητας σας παρακαλούμε για ηθική, ειρηνική και δίκαιη λύση.


Μεταφέρετε σας παρακαλώ την αγωνία μας στον Υπουργό Εξωτερικών  κ. Ν. Δένδια αλλά και τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κ. Μητσοτάκη. Καθώς επίσης και την έκκληση μας προς εσάς για πρωτοβουλία εξεύρεσης ειρηνικής, δίκαιης, ηθικής και νόμιμης λύσης στα προβλήματα που ταλανίζουν την μοναστική μας ζωή. Και όχι στην έναρξη ενός ακόμη ατέρμονου φαινομενικού διαλόγου με προδιαγεγραμμένα αδιέξοδα & τελεσίγραφα προς δημοσιογραφική τέρψη.


 Ο Κ Α Θ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.