Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΜΕΘΟΔΙΟ.

Τα θερμά του συλλυπητήρια για
για την τραγική απώλεια των συνανθρώπων μας από τις χθεσινές φυσικές καταστροφές εκφράζει ο Πανοσιολογιοτατος Καθηγούμενος της Ιερας Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους
+ Αρχιμανδρίτης κ.κ. Μεθοδιος

" - Ο Πανοικτίρμων Θεός διά πρεσβειών της Παναχράντου Αυτού Μητρός Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, να παράσχει παρηγοριά στους πενθούντες και θλιβομένους, ταχεία ανάρρωση στους πληγέντες καί να ενδυναμώνει όσους αυτή την ώρα εργάζονται για διάσωση και ανάσυρση των επιζώντων καθώς και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων αυτής της θεομηνίας.
Με βαθύτατα συλλυπητήρια,
εχω να πω, πως στην πατρίδα μας, ένα μόνο λείπει, η πολυπόθητη μετάνοια.
Είναι μονόδρομος για όλους μας πλέον, ότι μόνο η μετάνοια θα διορθώσει όλα τα κακά, που μας έχουν σφίξει λόγω των αμαρτιών μας για τα καλά. Εάν δεν μετανοήσουμε, κλήρος και λαός, ίσως να δυσκολευτούμε πολύ ακόμη.
Στην Παλαιά Διαθήκη, όταν ο λαός του Θεού έπεφτε σε μεγάλες συμφορές, λόγω της αμαρτίας του, μόνο με την μετάνοιά του τα διόρθωνε ο Θεός στο εξής όλα.
Έτσι και τώρα, δεν έχουμε άλλη επιλογή εκτός από την μετάνοια.
Διότι μετάνοια σημαίνει συμφιλίωση με τον Θεό, μας λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης. Ενώ αμετανοησία σημαίνει έχθρα με τον Θεό.
Εύχομαι ολοψύχως ο Θεός τής ειρήνης να μας αξιώσει και ημάς όλους της ειλικρινούς μετανοίας, να ευρεθούμε να έχουμε πράξει αγαθά έργα, να έχουμε ακαινοτόμητη πίστη Ορθόδοξη προοδεύοντας είς την πνευματικήν ζωήν, χάριτι και φιλανθρωπία του Μονογενούς Αυτού Υιού, μεθ' Ού Δόξα,Τιμή και προσκύνησις τω Παναγίω και αγαθώ και ζωοποιώ Πνεύματι, νύν καί αεί καί εις τούς αιώνας τώ αιώνων. Αμήν..."
Ο ΚΑΘΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΆΣ ΜΟΝΉΣ ΕΣΦΙΓΜΈΝΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
+Αρχιμανδρίτης Μεθοδιος και οι συν εμοί εν Χριστώ Αδελφοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.