Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Μασόνοι «αναβαθμίζονται»: Θα δέχονται τρανσέξουαλ ως μέλη

«Αν ένα μέλος είναι διεμφυλικό (τρανσέξουαλ), ο Μασόνος θα λάβει την πλήρη στήριξη από τους αδελφούς του»
Έπειτα από αιώνες ως θεσμός αποκλειστικά για άνδρες, οι Ελευθεροτέκτονες (Μασόνοι) της Αγγλίας υιοθετούν κάποιους νέους κανόνες και ανοίγουν τις πόρτες τους σε τρανσεξουαλ άτομα.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Μεγάλη Μασονική Στοά της Βρετανίας, πλέον, επιτρέπεται σε μία γυναίκα να γίνει μέλος της Στοάς αν γίνει μέλος ως άνδρας και σε έναν άνδρα να ενταχθεί στην κοινότητα της Μασονίας, ακόμη και αν προηγουμένως ζούσε ως γυναίκα.Ζητήματα «επαναπροσδιορισμού και μετάβασης φύλου» πρέπει να αντιμετωπιστούν με «ευγένεια και ανοχή», ανέφερε σε σημείωμα προς τα μέλη της η United Grand Lodge of England – η μεγαλύτερη Μασονική Στοά στο Ηνωμένο Βασίλειο – πριν δύο εβδομάδες.
«Κανένας υποψήφιος δεν πρέπει να υπόκειται σε ερωτήσεις σχετικά με το φύλο του που θα τον κάνουν να νιώσει άβολα» σημείωνε, και αν ένα μέλος είναι διεμφυλικό (τρανσέξουαλ), «αναμένουμε ότι ο Μασόνος θα λάβει την πλήρη στήριξη από τους αδελφούς του».
Όπως αναφέρουν οι New York Times, η Μεγάλη Στοά αναφέρει ότι οι νέοι κανόνες εναρμονίζονται με τη νομοθεσία της Βρετανίας εναντίον των διακρίσεων, αλλά επεσήμανε ότι τις αλλαγές δεν τις επέφερε κάποια νομική ενέργεια εναντίον της.
Τα νέα δεδομένα ισχύουν στην Αγγλία και την Ουαλία, όπου η United Grand Lodge έχει δικαιοδοσία στην παραδοσιακή Μασονία, έχοντας περίπου 200.000 μέλη.
Δεν είναι ξεκάθαρο αν άλλες Στοές έχουν εκδώσει αναλυτικές οδηγίες προς τα μέλη τους για τους διεμφυλικούς ανθρώπους. Μηνύματα σε φόρουμ σχετικά με τη Μασονία δείχνουν ότι οι τρανσέξουαλ έχουν αποκλειστεί από μερικές τοπικές στοές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, διεμφυλικοί άνδρες έχουν γίνει μέλη σε στοές των οποίων οι ηγέτες είτε δεν γνώριζαν το ιστορικό τους είτε τους αποδέχτηκαν χωρίς να ανησυχούν για την επίσημη πολιτική τους.
Υπάρχουν μάλιστα μασονικές κοινότητες για γυναίκες, και μικτές κοινότητες που δέχονται και άνδρες και γυναίκες, αλλά οι περισσότερες παραδοσιακές μασονικές στοές δεν τις αναγνωρίζουν επισήμως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.