Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Κίνα: Δημόσια οργή για το σκάνδαλο πώλησης ακατάλληλων εμβολίων για παιδιά


Η αστυνομία ζήτησε από τις εισαγγελικές αρχές να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης κατά 18 στελεχών εταιρείας βιοτεχνολογίας – Η εταιρεία κατηγορείται ότι παραποίησε τα στοιχεία παραγωγής και ελέγχου σε εμβόλιο που γίνεται σε νήπια
Να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης κατά 18 στελεχών εταιρείας βιοτεχνολογίας που παρασκευάζει εμβόλια και βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου ζήτησε από τις τοπικές εισαγγελικές αρχές η αστυνομία στην πόλη Τσανγκτσούν, στη βορειοανατολική Κίνα.
Οι κινεζικές αρχές διεξάγουν ελέγχους στους παρασκευαστές εμβολίων, καθώς η εταιρεία Changsheng Bio-technology Co Ltd εντοπίστηκε να έχει παραποιήσει στοιχεία και να έχει προχωρήσει στην πώληση ακατάλληλων εμβολίων για παιδιά, προκαλώντας δημόσια οργή.
Η αρμόδια αρχή ελέγχου, έχει κατηγορήσει την εταιρεία ότι παραποίησε τα στοιχεία παραγωγής κι ελέγχου σχετικά με ένα εμβόλιο κατά της λύσσας, που συνήθως γίνεται στα νήπια.
Η εταιρεία δεν απάντησε σε τηλεφωνήματα για τον σχολιασμό των εξελίξεων, ενώ οι γονείς απαιτούν την εκτέλεση όσων εμπλέκονται στο σκάνδαλο.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.