Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης: Διακόπτουμε τη συνεργασία μας με τις εταιρείες - χορηγούς του Gay Pride



Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης: Διακόπτουμε τη συνεργασία μας με τις εταιρείες - χορηγούς του Gay PrideΑνακοίνωση με την οποία γνωστοποιούν τη διακοπή της συνεργασίας τους με τις εταιρείες - χορηγούς του Gay Pride εξέδωσαν τα 22 χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως με το gay pride «προβάλλεται με ξεδιάντροπο και προκλητικό τρόπο το επονείδιστο, κατά την Αγία Γραφή, πάθος της ομοφυλοφιλίας. Φέτος ειδικά, και στο πνεύμα της πρόσφατης απόφασης ντροπής του κοινοβουλίου, οι εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένες στην “οικογένεια”, δίνοντας ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα σε έναν από τους πιο ιερούς θεσμούς της πατρίδας μας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με θλίψη αλλά και αγανάκτηση, τα 22 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης, παρακολουθούμε τις προετοιμασίες για την τέλεση για μία ακόμη φορά του ετήσιου “Φεστιβάλ Υπερηφανείας” (GayPride), στην πόλη του Αγίου Δημητρίου, την Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση δεν γίνεται διεκδίκηση κανενός “δικαιώματος”, όπως διατείνονται οι διοργανωτές, αλλά προβάλλεται με ξεδιάντροπο και προκλητικό τρόπο το επονείδιστο, κατά την Αγία Γραφή, πάθος της ομοφυλοφιλίας. Φέτος ειδικά, και στο πνεύμα της πρόσφατης απόφασης ντροπής του κοινοβουλίου, οι εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένες στην “οικογένεια”, δίνοντας ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα σε έναν από τους πιο ιερούς θεσμούς της πατρίδας μας.

Είναι εμφανές από τον πρώτο χρόνο τέλεσης αυτού του “Φεστιβάλ” ότι πίσω του κρύβεται, άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο, ένα πανίσχυρο κράμα κρατικών και ιδιωτικών φορέων, που προσπαθούν με θαυμαστή συνέπεια να “εκσυγχρονίσουν” την κοινωνία μας, εθίζοντας ειδικά την ελληνική νεολαία σε ήθη και αξίες ξένες προς την πίστη και την παράδοσή μας. Ξένες πρεσβείες, δομές αυτοδιοίκησης και ΜΚΟ διαγωνίζονται στην προβολή του “Φεστιβάλ”. Συμβάλλουν οικονομικά και καταστήματα εστίασης, ένδυσης καθώς και ξενοδοχεία, που αποβλέπουν σε εφήμερα κέρδη από τους επισκέπτες "πανηγυριστές" αυτού του χαμηλής αισθητικής υποστάθμης “πανηγυριού”.

Ωστόσο, ανάμεσα στους χορηγούς με λύπη διαπιστώνουμε και φέτος την παρουσία εταιρειών, που οι υπηρεσίες τους αφορούν σε ευρύτερο κοινό ανθρώπων και που θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικές όσον αφορά στις "μαρκετίστικες" κινήσεις τους. 

Ενδεχομένως οι ηγεσίες αυτών των εταιρειών να μην ενδιαφέρονται για τον λόγο και την αλήθεια του Ευαγγελίου. Πιστεύουμε ακράδαντα ωστόσο ότι, απλώς και μόνον ως επιχειρηματίες, θα έπρεπε να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους ότι στηρίζοντας και προβάλλοντας τη χυδαία και ξεδιάντροπη αυτή “παρέλαση” προσβάλλουν όχι μόνο τις αξίες στις οποίες μένει πιστό το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας μας, αλλά και όλους εμάς που εξακολουθούμε να θεωρούμε κανονικό ο,τι ο Θεός και η φύση όρισε από δημιουργίας του κόσμου· όλους όσοι, επειδή νιώθουν ακόμη άνθρωποι, προσβάλλονται από την ωμή και ξεδιάντροπη προβολή στις πλατείες και τις οδούς της πόλης μας μίας πράξης που σύμφωνα με τους αρχαίους προγόνους μας “κινεί την αιδώ”! (εξ ου και η λέξη "κίναιδος")

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι εταιρείες VODAFONE, AEGEAN και λοιπές ότι στηρίζοντας αυτή την αισχρή διοργάνωση προσβάλλουν απροκάλυπτα όλο τον υπόλοιπο ελληνικό λαό. Επιλέγοντας τον χαρακτηρισμό της επιχείρησής τους ως gay-friendly, καταλήγουν εντέλει μη φιλικοί με όσους ενοχλούνται και προσβάλλονται από τέτοιες ενέργειες. 

«Οι καιροί ου μενετοί». Ως μέλη της κοινωνίας, και ιδιαίτερα ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι αλλά σαφώς και ως καταναλωτές, υπό την πίεση αυτών των γεγονότων έχουμε χρέος να αντιδράσουμε απέναντι σε όσους προσπαθούν με πλάγιους τρόπους να επιβάλουν την gay κουλτούρα: 

Διακόπτουμε την οποιαδήποτε συνεργασία με τις συγκεκριμένες εταιρείες, όσο συμφέρουσες κι αν είναι οι προσφορές τους. 

Στηρίζουμε επιχειρήσεις που σέβονται τις παραδόσεις και τα πιστεύω του λαού μας.

Τα 22 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης».

Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.