Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ.

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ :ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΦΙΛΙΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑ ΕΣΑΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΖΗΛΩΤΕΣ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΡΑΣΟΦΟΡΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΚΠΛΑΓΗΤΕ.


Υ.Γ.: ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΩΜΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΠΑΡΑ ΤΟΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΔΥΝΑΤΑ ΠΑΡΑ ΤΩ ΘΕΩ......ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΤΟ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΠΛΗΡΕΣ Ή ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ .

Ένας πρώην ομοφυλόφιλος απαντάει στον π.Βασίλειο Θερμό. Το σχόλιο μας και στον π.Φιλόθεο Φάρο!



(σχόλιο ο Παιδαγωγός: ο π.Φάρος, ο π.Θερμός, και ένα σωρό άλλοι ... "αγαπολόγοι"
οι Άγιοι δεν μας τα έλεγαν καλά και ευτυχώς εμφανίστηκαν αυτοί,
οι "μεταπατερικοί", να μας διαφωτίσουν ...

Κουίζ: Ανέφεραν ποτέ σε κήρυγμα τους την λέξη "αμαρτία" χωρίς να κατηγορήσουν την λέξη;!
Έχουμε την αίσθηση ότι κάποιοι χρησιμοποιούν το ράσο για να περάσουν την δική τους θρησκεία:

δεν πειράζει το ένα, δεν πειράζει το άλλο, όλα είναι σχετικά, όλες οι θρησκείες σώζουν ..
Η μοναδική περίπτωση που βγάζουν το προσωπείο της "αγάπης" και αποκαλύπτουν το αληθινό τους πρόσωπο είναι όταν απευθύνονται σε ευλαβείς πιστούς)

Ένας πρώην ομοφυλόφιλος απαντάει στον π.Βασίλειο Θερμό. 
σχόλιο από εδώ 

Ο γράφων το παρόν σχόλιο είναι αμφιφυλόφιλος, με πολλές ομοφυλοφιλικές σχέσεις στο παρελθόν, ακόμα και το σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Είμαι ηλικιακά έξω από τα 50. Έχω ζήσει τον ομοφυλοφιλικό χώρο πάρα πολύ καλά, από πολλές πλευρές.
Και δεν δέχομαι από κανένα παπα Θερμό να με κοροϊδεύει ότι δεν είναι πάθος, άσχετα που μπορεί να μην ευθύνομαι εγώ απόλυτα που το απέκτησα. Μπορεί να είναι έμφυτο, αλλά αν του δώσεις τροφή θεριεύει. Στο πάθος αυτό κυριαρχεί ο δαίμονας με τόσο απόλυτο βαθμό που δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Και παίρνει διάφορες όψεις, είναι Λερναία Ύδρα και Πρωτέας ταυτόχρονα.
Δεν τα λέω για να απογοητεύσω, τα γράφω για να δείξω ότι η μετάνοια θεραπεύει τα πάντα, όχι με την έννοια ότι ο γκέι θα γίνει στρέιτ, αλλά με την έννοια ότι ο γκέι θα πάψει να έχει την ανάγκη της σεξουαλικής επαφής και της εφάμαρτης σχέσης. Ό,τι δηλαδη έγινε με τον μακαριστό πατέρα Σεραφείμ Ρόουζ.



Συγγνώμη, αλλά βλέποντας τη μορφή του παπα-Θερμού τι βλέπετε; Μόνο εγώ το βλέπω; Πάντως, σε αυτό τον άνθρωπο, μόνο και μόνο από τη μορφή του, δεν θα πήγαινα για εξομολόγηση και πνευματική καθοδήγηση ΠΟΤΕ!
Ό,τι καλό κάνει ένας διακριτικος πνευματικός, το γκρεμίζει ένας τέτοιος άνθρωπος. Σκεφτείτε τι παπάδες εκπαιδεύει στην Εκκλησιαστική Ακαδημία. Ειδικά νέα παιδιά χωρίς σταθερό πνευματικό υπόβαθρο...
Προχτές μου έλεγαν για την υπεροπτική συμπεριφορά στον δημόσιο χώρο ενός άλλου πασίγνωστου παπά και ψυχίατρου, εξίσου φιλόδοξου με τον Θερμό, με ισχυρή παρουσία σήμερα στην Εκκλησία της Ελλάδος...
Και δεν είναι τυχαίο που όλοι αυτοί βρήκαν αποκούμπι στον κατά τα άλλα παραδοσιακό, αλλά αναλφάβητο στα θεολογικά, αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Είτε μητρόπολη Θηβών, είτε Αρχιεπισκοπή.



Οσοι ξέρετε αγγλικά, ακούστε αυτή τη διάλεξη ενός εξαιρετικού ορθόδοξου ιερέα της Αμερικής, του πατρός Josiah Trennham, από Καλιφόρνια.
Για την όλη ιστορία του κινήματος LGTB και τον βαθύτατα αντιχριστιανικό του χαρακτήρα.

Gay Iconoclasm: Holding the Line against the Radical LGBT Agenda


Αν ο παπά Θερμός δεν μπορεί να τα δει αυτά, τότε είναι θεόστραβος πνευματικά, είναι ένας άδειος αριστεροχριστιανός, βάζοντας μία οικογενειακή αριστερή παράδοση πάνω από τον Χριστό...Δεν ξέρω ο ίδιος που θα πάει πεθαίνοντας, αλλά δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να στείλει άλλους στην Κόλαση. Επιτέλους, ποιος νομίζει ότι είναι;;;


Και μη νομίζετε ότι ανήκω σε κανένα "φονταμενταλιστικό" κύκλο παπα Σαράντου κλπ. (σχόλιο ο Παιδαγωγός: δεν νομίζουμε ότι είναι "φονταμελιστής" όποιος ομολογεί την αλήθεια του Ευαγγελίου, χωρίς να την αλλοιώνει). Απλά, είμαι ένας αμφί χριστιανός που ξέρει τι του συμβαίνει και δεν γουστάρει ψευτοσωτήρες αριστεροχριστιανούς παπάδες...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δημοσίευση του σχολίου μου.

Γ.
Πηγή


Σχόλιο (ο Παιδαγωγός):

Με την ευκαιρία ας δούμε και μια φωτογραφία "παραδοσιακού" αρχιερέως που προσκάλεσε (Κυριακή 3 Μαρτίου 2013). τον π.Θερμό να μιλήσει στην μητρόπολη του:



και για να μην νομίσετε ότι είναι μοντάζ, δείτε και το βίντεο εδώ.

Θα μπορούσαμε να τον δικαιολογήσουμε παρατηρώντας ότι το 2013 είναι 4 έτη πριν το 2017, ίσως ο μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς δεν γνώριζε, ίσως απλά νόμιζε ότι καλώντας αφηρημένους "επιστήμονες" ανεβάζει το κύρος του, ίσως κάποιοι άλλοι δεσποτάδες ή αυλικοί, να τον συμβούλευσαν να τον προσκαλέσει.



Ας δούμε όμως πως παρουσίαζε το ΣΚΑΪ τον π.Βασίλειο Θεμό,
λίγες μέρες πιο πριν (Φεβρουάριος 2013), 




Δείτε και το έτερο "ήμισυ", τον π.Φιλόθεο Φάρο, να διαβεβαιώνει ότι "πορνεία" είναι μόνον η σχέση με πληρωμή (άρα τις σεξουαλικές σχέσεις προ γάμου ΔΕΝ τις καταδίκαζε ο Χριστός!)



και το σχόλιο μας στο παραπάνω βίντεο του π.Φιλόθεου ("σβησμένου"!) Φάρου:

1) Κατ' αρχήν πολύ ωραίο κουρεματάκι και πολύ ωραία βαμμένο μαλλί. Προτείνουμε την επόμενη φορά να επιλέξει και ένα κομψό, μοντέρνο επώνυμο κουστούμι. Το ράσο είναι καλός τρόπος ώστε κάποιος να ανελιχθεί επαγγελματικά (ποιος θα τον άκουγε αν δεν φορούσε ράσο;). Οπότε πλέον δεν του χρειάζεται. 

2) Αν του περισσέψει λίγος χρόνος του π.Φάρου, ας διαβάσει και την Καινή Διαθήκη, να δει τι λέει για την πορνεία, για την ομοφυλοφιλία κλπ. Να δει πως πάει ο άνθρωπος στον παράδεισο. 

3) Είναι η πρώτη φορά που ιερέας (ρασοφόρος για να κυριολεκτούμε) εσκεμμένα λέει ότι οι προγαμιαίες σχέσεις ΔΕΝ είναι πορνεία (άρα ΔΕΝ είναι αμαρτία). Δικαίωμα του. Με την προϋπόθεση να το υπογράψει ως δική του θρησκεία. 

4) Αφού δεν θεωρεί αμαρτία την πορνεία και την ομοφυλοφιλία, ας 
προτρέψει να γίνουν πόρνες η γυναίκα, οι κόρες του και ομοφυλόφιλος ο γιός του. Εκτός αν δικαιολογεί δικές του "αμαρτίες" (μήπως έτσι εξηγείται που ένα σωρό δεσποτάδες τον προσκαλούν να μιλήσει..) 

5) Όλες αυτές οι ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ του απόψεις, δεν έχουν καμία σχέση με το ευαγγέλιο. Είναι σαν να βγαίνει ένας κομμουνιστής και να ισχυρίζεται ότι τάχα ο Μαρξ και οι άλλοι θεωρητικοί είναι κατά της βίας και των σφαγών για να επιβληθεί η κομμουνιστική επανάσταση. ή ότι είναι κατά της επανάστασης.

6) Εντύπωση προκαλεί η επίμονη προβολή από τα κατευθυνόμενα κρατικά ΜΜΕ τέτοιων ΜΗ ορθόδοξων θέσεων. 

7) Ας μας δείξει ποιοι και ποιες Άγιοι πόρνευαν και ήταν ομοφυλόφιλοι. Όσοι ήταν, η εκκλησία μας τους τιμά ΟΧΙ για το πάθος τους αλλά ακριβώς επειδή το ξεπέρασαν. Για την έμπρακτη ΜΕΤΑΝΟΙΑ τους. 
Αλλά τέτοιες λέξεις, όπως αμαρτία, μετάνοια, Δευτέρα Παρουσία 
(ειδικά το "Δευτέρα Παρουσία", πείτε μας πριν πόσα χρόνια το ακούσατε τελευταία φορά σε κήρυγμα;! μόνο γενικά και αόριστα "αγάπη" και "αγάπη", κάποιοι ονειρεύονται τον Παράδεισο χωρίς να έχει προηγηθεί η Ημέρα της Κρίσεως) δεν τις συνηθίζουν τέτοιοι ρασοφόροι.

Ομάδα εκπαιδευτικών  "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.