Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Μετά την «Ώρα του Διαβόλου», «Δείπνο με τον Σατανά» - Πανδαισία «κουλτούρας»!!! (Φωτό)

Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
Δεν είναι μόνη «η Ώρα του Διαβόλου» αλλά και το «Δείπνο με τον Σατανά» που παίζεται στα ελληνικά θέατρα, καθώς φαίνεται πως ο Σατανάς έχει πέραση στους κύκλους «κουλτούρας και σύγχρονου πολιτισμού».
Το «Δείπνο με τον Σατανά», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, είναι ένας μονόπρακτος διάλογος με την πιο μοχθηρή δύναμη του σύμπαντος.
Ο πρωταγωνιστής καλεί στο σκηνικό τριάντα θεατές για να φάνε σε ένα μοναστηριακό τραπέζι, να πιούν και να έρθουν αντιμέτωποι με τα αμαρτήματά τους.
Εκείνος είναι ο οικοδεσπότης, διαλέγει μουσική, ζητά από την άλαλη σερβιτόρα να γεμίσει τα ποτήρια κρασί και «σκαλίζει» τα πιο σκοτεινά ένστικτα των συνδαιτυμόνων του, σύμφωνα πάντα με το Δελτίο Τύπου.Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
Συνεχίζει το Δελτίο Τύπου:

Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.Ο θεατής ανεβαίνει τις σκάλες που οδηγούν στον πριβέ χώρο του Noel. Βλέπει ένα μεγάλο τραπέζι στρωμένο για διονυσιακό γεύμα. Κάθεται δίπλα σε αγνώστους για τους οποίους, στο τέλος της παράστασης, έχει μάθει μυστικά που δεν τα ξέρουν ούτε οι σύντροφοί τους. Δαγκώνει ένα μήλο και έτσι βιβλικά βγαίνει από τον «παράδεισό» του και μαθαίνει πιο αμάρτημα του έχει ανατεθεί. Δεν θα του αρέσει.
Αυτό είναι το ζητούμενο. Ξενοφοβία, ομοφοβία, δειλία, επιπολαιότητα, λύπηση, αναβλητικότητα, σεξισμός, ιδεοληψία ή κάτι άλλο;. Κανείς δεν ξέρει τι «αμάρτημα» θα του λάχει. Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα γίνονται τριάντα.
Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.«Είστε προσκεκλημένοι σε μια κρασοκατάνυξη. Σε ένα ψυχολογικό group therapy. Είμαι ο οικοδεσπότης. Με άξονα το ψέμα θα προσπαθήσω να βγάλω στην επιφάνεια το πιο σκοτεινό, μισανθρωπίστικο κομμάτι που κρύβεται μέσα μας», λέει ο σκηνοθέτης. Αυτός είναι ο Σατανάς, κρύβεται μέσα μας, αυτό κάνει σαφές μέσα στην παράσταση «Δείπνο με τον Σατανά».
Της μόδας αλλά και ανατρεπτικός εμφανίζεται πλέον ο Σατανάς στην χώρα μας, όπου παρατηρούνται όλο και περισσότερες θεατρικές «τελετές» στο όνομά του.
Μπορεί να είναι τυχαίο; Ή μήπως όχι; Ας αναρωτηθούμε και εμείς με καλλιτεχνική διάθεση!
Πάντως όπως μας προτρέπουν οι κριτικοί τέχνης:
Να κάνετε κράτηση εγκαίρως γιατί έχει πέραση ο Σατανάς.
Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.