Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

”Σκοτώστε τον πατέρα σας”: Χιλιάδες φεμινίστριες επιτίθενται σε Χριστιανικό ναό στην Αργεντινή (video)



ΠΗΓΗ
Ένα πλήθος χιλιάδων φεμινιστριών επιτέθηκε στον Καθεδρικό ναό της πόλης Resistencia στην Αργεντινή το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής προσπαθώντας να τον πυρπολήσει και να πετώντας στο κτίριο μπογιά, κοκκινισμένα ταμπόν και πέτρες, σύμφωνα με βίντεο και ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Οι γυναίκες, που ονομάστηκαν «υπερ-φεμινίστριες» από τον Τύπο της Αργεντινής, έκαψαν την πόρτα του Καθεδρικού ναού με ένα σωρό από σκουπίδια που καίγονταν και φέρεται ότι έκαναν ζημιά σε ένα άγαλμα της Παναγίας μπροστά από το κτίριο. Πολλές φορούσαν μάσκες στο ύφος των «Αντιφά» και ήταν γυμνόστηθες, με συνθήματα γραμμένα στα στήθη τους.
Οι γυναίκες επιτέθηκαν επίσης σε άλλα κτίρια και μνημεία της πόλης, συμπεριλαμβανομένων σχολείων, επιχειρήσεων και ένα άγαλμα τοπικού ιστορικού χαρακτήρα, αφήνοντας συνθήματα με σπρέι όπως ”Σκοτώστε τον πατέρα σας, τον φίλο σας και τον αδελφό σας”, ”Κάψτε τον Πάπα”,”Έκτρωση στα αρσενικά”, ”Θάνατος στα αρσενικά”, και ”Σκοτώστε το βιαστή σας”.

Δύο άντρες που προσπάθησαν να παρέμβουν ειρηνικά με το σώμα τους μεταξύ των γυναικών και του Καθεδρικού ναού δέχτηκαν επίθεση από έναν όχλο μασκοφόρων γυναικών που τους ψέκασαν με σπρέι και τους έριχναν αντικείμενα μέχρι να υποχωρήσουν.
Τα γεγονότα ήταν τα τελευταία σε μια σειρά επιθέσεων εναντίον Καθολικών καθεδρικών ναών που έχουν γίνει ετήσιο τελετουργικό μίσους από Αργεντινές φεμινίστριες.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι επιθέσεις προκλήθηκαν από μια εθνική σύνοδο φεμινιστριών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη, την 32η ετήσια «Εθνική Συνάντηση Γυναικών», στην οποία συμμετείχαν περίπου 60.000 γυναίκες που διαδήλωσαν στους δρόμους φωνάζοντας φεμινιστικά συνθήματα και κρατώντας πλακάτ για το γεγονός.
Σε απάντηση, μια εξοργισμένη ομάδα γυναικών και ανδρών από τις τοπικές γειτονιές εμφανίστηκε από τα σπίτια τους την Κυριακή το βράδυ για να διαμαρτυρηθούν για τις φεμινίστριες, φωνάζοντας “Qué te vayas!” Και “Fuera!” (“Φύγετε από εδώ!”).
Τα γεγονότα ακολούθησαν μια επίθεση εναντίον του Καθεδρικού ναού του Μπουένος Άιρες το Μάρτιο από μασκοφόρες, γυμνόστηθες γυναίκες που συγκρούστηκαν με την αστυνομία και προσπάθησαν να ρίξουν φράγματα που είχαν τοποθετηθεί μπροστά στο κτίριο. Οι γυναίκες συμμετείχαν σε εορτασμούς της “Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.