Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Σοκ από τα βίντεο στο κινητό του τζιχαντιστή



Σοκ και φρίκη έχουν προκαλέσει τα σκληρά βίντεο που βρήκαν οι αστυνομικοί στο κινητό του 32χρονου τζιχαντιστή ο οποίος συνελήφθη χθες στην Αλεξανδρούπολη. Υπενθυμίζεται ότι η δράση του τζιχαντιστή στη Συρία έγινε αντιληπτή, όταν η γυναίκα του τον κατήγγειλε πριν δύο μήνες στην κοινωνική λειτουργό του καμπ στο Ωραιόκαστρο για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ανέφερε ότι ήταν και μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Σε βίντεο μικρής διάρκειας φαίνεται ο ίδιος και ακόμα ένας άντρας να βασανίζουν και να ξυλοκοπούν έναν νεαρό. Γελούν με τις πράξεις τους ενώ ο άτυχος άνδρας είναι γεμάτος αίματα και εκλιπαρεί για τη ζωή του. Το βίντεο ξαφνικά διακόπτεται.
Επίσης, φέρεται να υπάρχει να υπάρχει στο κινητό του 32χρονου φωτογραφία που τον δείχνει να κρατά και να επιδεικνύει το κομμένο κεφάλι του θύματος του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο άνδρας αποκεφαλίστηκε, γιατί του είχε κάψει το σπίτι στη Συρία και ότι δεν έχει σχέση με τον ISIS. Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται πάλι ο συλληφθείς μαζί με μερικούς άλλους να είναι πάνω σε ένα αυτοκίνητο και κρατώντας όπλα στα χέρια τους να πυροβολούν στον αέρα.

Ο 32χρονος, παρότι αρχικά φέρεται να ομολόγησε τις σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στη συνέχεια τα «γύρισε» λέγοντας πως «αν ήμουν στο ISIS δεν θα με άφηναν να φύγω».

Από την πλευρά της η δικηγόρος τους 32χρονου δήλωσε μιλώντας στο e-evros.gr, πως «σε τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να διαπράττει ο κατηγορούμενος εκτέλεση ενώ το πτώμα που διακρίνεται έχει εκτελεστεί έπειτα από δικαστική απόφαση».

Ο 32χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα alexpoli. Κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής έχουν μπει το κινητό του τηλέφωνο και ο φορητός υπολογιστής του. Οι αρχές διερευνούν τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και το πόσο «ψηλά» έφταναν αυτές στην ιεραρχεία της τρομοκρατικής οργάνωσης και αν είχε επαφές με ηγετικά στελέχη του ISIS.
kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.