Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

1) Το αλβανικό καθεστώς επιτίθεται στην ελληνική Χειμάρρα με 3.000 αστυνομικούς και μπουλντόζες (φωτο, 4 βίντεο). 2) Δήλωση Προέδρου Ομόνοιας Λ.Παπά.


Το αλβανικό καθεστώς επιτίθεται στην ελληνική Χειμάρρα με 3.000 αστυνομικούς και μπουλντόζες (φωτο)

Βαριά μηχανήματα κατεδαφίσεων και πολυάριθμες αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν πριν ξημερώσει η Τρίτη 31 Οκτωβρίου στη Χειμάρρα της Βόρειας Ηπείρου.


Βορειοηπειρωτικές πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE κάνουν λόγο για περίπου 3.000 Αλβανούς αστυνομικούς που έχουν αναπτυχθεί ως στρατός κατοχής στην πόλη τους.

Οι ίδιες πηγές καταγγέλλουν ότι το καθεστώς του Έντι Ράμα έχει αποκλείσει το κέντρο της πόλης και έχει επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας σε οχήματα.


Αυτό το βλέπετε και στην κεντρική φωτογραφία της ανάρτησής μας, με τα αλβανικά ΜΑΤ να απαγορεύουν πρόσβαση στο κέντρο της πόλης.

Οι Χειμαρριώτες ανάρτησαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα οχήματα της αλβανικής αστυνομίας και τις μπουλντόζες που μετέφερε το καθεστώς Ράμα το βράδυ για να γκρεμίσει ελληνικά σπίτια.



Να σημειωθεί ότι ο Έντι Ράμα, που κατηγορείται στη χώρα του ως ο επικεφαλής των καρτέλ ναρκωτικών, έχει προειδοποιηθεί αυστηρά από την Αθήνα να μην δημιουργήσει προβλήματα στη Χειμάρρα για αποπροσανατολισμό της αλβανικής κοινής γνώμης.

Τονίζεται ακόμα ότι η πλειονότητα των κατοίκων της Χειμάρρας έχουν ελληνικές ή αμερικανικές υπηκοότητες παράλληλα με τις αλβανικές. Δηλαδή, το καθεστώς της χώρας χασισοφυτείας επιτίθεται σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς πολίτες.


Βίντεο 1:



Βίντεο 2:

https://youtu.be/Nc4oYccvr8A


Βίντεο 3: 
οι Χειμαριώτες ψάλλουν τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο
https://youtu.be/S6pcjtGVpNQ


Βίντεο 4:
   https://youtu.be/e7-0l53b2eo

Δήλωση προέδρου Ομόνοιας:

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία βρίσκεται σε καθεστώς διωγμού απ’ την αυταρχική και αλαζονική κυβέρνηση του Εντι Ράμα. 


Με επιδεικτικό τρόπο δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα, αφού στις σημερινές κατεδαφίσεις στη Χειμάρρα, παρά τη διεθνή διάσταση που έλαβε το θέμα, δεν εφαρμόστηκανούτε ούτε οι προβλεπόμενες απ’ το νόμο διαδικασίες.


Η έφοδος στις 4:00 τα ξημερώματα, σήμερα 31η Οκτωβρίου 2017, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τα μηχανήματα κατεδαφίσεων ξυπνούν θλιβερές μνήμες του παρελθόντος.

Η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΆ καταγγέλλει τις τακτικές εκφοβισμού και εκδίωξης του ελληνικού στοιχείου απ’ τις πατρογονικές του εστίες, που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός της Άλβανίας και καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση καθώς και τον Διεθνή παράγοντα να εντείνουν τις προσπάθειες για την προστασία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, πιέζοντας την Άλβανική Κυβέρνηση να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να συμμορφωθεί προς τις υποχρεώσεις της και την κοινή λογική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.