Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Νέα απειλή στη δυτική Θράκη: Τουρκικές ΜΚΟ υποσκάπτουν την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή

Νέα απειλή στη δυτική Θράκη: Τουρκικές ΜΚΟ υποσκάπτουν την ελληνική κυριαρχία στην περιοχή

Στο στόχαστρο των ελληνικών αρχών οι ύποπτες κινήσεις

Νέα απειλή στη δυτική Θράκη δημιουργούν ύποπτες ΜΚΟ που προσφέρουν "φιλανθρωπική" βοήθεια σε μουσουλμάνους της περιοχής με αντάλλαγμα την καλλιέργεια τουρκικής συνείδησης. Όπως αποκαλύφθηκε, μία νέα ΜΚΟ ανέπτυξε δράση στην περιοχή των νομών Έβρου και Κομοτηνής με τη διανομή ύποπτης προέλευσης κρέατος σε κατοίκους του Άβαντα Αλεξανδρούπολης και με αφορμή τη Γιορτή των Θυσιών (Κουρμπάν Μπαϊράμ).

Πρόκειται για την οργάνωση «Hasene International» η οποία έχει έδρα στην Κολωνία της Γερμανίας, λειτουργεί 40 παραρτήματα στη Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία και αναπτύσσει «ανθρωπιστική» δράση σε 100 χώρες ανά τον κόσμο, πάντα προσφέροντας αγαθά και υπηρεσίες αποκλειστικά σε μουσουλμάνους. Η συγκεκριμένη οργάνωση φαίνεται ότι δρα ως "μακρύ χέρι" της Τουρκίας ενώ παράλληλα συνεργάζεται και με άλλες «ανθρωπιστικές οργανώσεις» που προτάσσουν το Ισλάμ ως βασική προϋπόθεση για την δράση τους.
Οι ελληνικές αρχές ασφαλείας που έχουν θέσει υπό καθεστώς ύψιστης σημασίας την συγκεκριμένη περιοχή, ανέκοψαν την δράση της εν λόγω οργάνωσης μετά από καταγγελία που αποκάλυψε την εμπλοκή του τουρκικού προξενείου κατά τη διάρκεια διανομής κρέατος αμφιβόλου ποιότητας με πλαστά πιστοποιητικά: ο έλεγχος των αστυνομικών και υγιειονομικών αρχών αποσκοπούσε στο να εξακριβωθεί για το εάν τηρήθηκαν οι κανόνες υγιεινής και αν τα τιμολόγια και άλλα παραστατικά για τη σφαγή και διακίνηση ήταν σύμφωνα με το νόμο.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Viadiplomacy, κατά τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων προέκυψαν πολλά ερωτηματικά: Στο σφαγείο φαίνεται να σφάχτηκαν 29 ζώα και έδωσαν 865 κιλά κρέατος ενώ στο δελτίο αποστολής γράφει για 295 «διατεθέντα αγαθά» και 95 από αυτά ότι επιστράφηκαν. Δεν αναφέρει το βάρος του κάθε ενός ώστε να ελεγχθεί αν κάποιο κρέας από τα 865 κιλά δόθηκαν αλλού χωρίς παραστατικά ή αν κάτι άλλο συνέβη.
Να τονιστεί ότι η χρονική αφετηρία αυτής της πρακτικής εντοπίζεται από την εποχή της «Αραβικής Άνοιξης» με την Τουρκία να «επενδύει» σε αναπτυξιακή βοήθεια προς Πακιστάν, Μπανγκλαντές, Αφγανιστάν, Ινδονησία, Ουζμπεκιστάν, Υεμένη, Λίβανο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο το ποσό ρεκόρ των 1,9 δις δολ. ΗΠΑ. Προφανώς αυτή η πρακτική της Άγκυρας δεν είχε κανέναν "ανθρωπιστικό" σκοπό, αλλά αποσκοπούσε στην αύξηση της επιρροής της στην Αφρική. 
Κάτι ανάλογο αποσκοπεί και στη δυτική Θράκη με τις τουρκικές βλέψεις να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια
.el.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.