Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Παναγία πού υπάγεις ;

Τρείς ημέρες και νύκτες έκαμαν οι Απόστολοι ,όπου εκάθοντο στόν τάφο ολόγυρα και επιτηρούσαν τόν τόπο από την αγάπη που είχαν στην Παναγία.Αποτέλεσμα εικόνας για αποστολος θωμασ και η αγια ζωνη τησ  παναγιασ
Ο Θωμάς ο απόστολος ευδοκία Θεού ,ώς και στην Ανάσταση του Κυρίου,έτσι μηδέ τότε βρέθηκε εκεί.Τήν τρίτη ημέρα και αυτόν σύννεφο τόν άρπαξε και τον επήγαινε στο τάφο της Παναγιάς και πηγαινάμενος συνάντησε την Παναγιά απάνω απο τον τάφο της,όπου πήγαινε σύσσωμη στούς ουρανούς και όταν την είδε έκραξε Παναγία . Παναγία πού υπάγεις ;
Και η Παναγία του λέγει Δέξου αυτό φίλε μου και έδωκε την αγία ζώνη που ήταν ζωσμένη.Άλλο δεν την είδε και πήγε και έκατσε με τούς άλλους αποστόλους γύρω από τον τάφο.Στεναχωριόταν γιατί δεν ήταν και αυτός στην κοίμηση της Θεοτόκου και παρεκάλεσε τούς άλλους έστω και τώρα να ασπασθεί και να την αποχαιρετήσει.Υπήκουσαν στον απόστολο Θωμά και άνοιξαν τον τάφο για να την ασπασθεί και τίποτε δεν βρέθηκε .
Τό κορμί εκείνο αφθαρτίσθη και αθανατίσθη ,ώς και η Αγία σάρξ του Κυρίου όπως οι άνθρωποι μέλλομεν να αφθαρτισθούμεν στην δευτέρα Παρουσία του Χριστού.
Στίς ημέρες της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σαν παρηγοριά οι Απόστολοι έκοψαν και το ψωμί εκείνο που είχαν συνήθεια και όταν θέλησαν να πούν Κύριε Ιησού Χριστέ βοήθει ημίν αμέσως φάνηκε η Παναγιά απάνωθεν λαμπροφορούσα και είπε Χαίρετε ότι μεθ υμών είμαι πάσας τίς ημέρες .
Μόλις την είδαν φώναξαν Παναγία Θεοτόκε βοήθει ημίν και τότε γνώρισαν οτι η Παναγία είναι Ζωντανή και Σύσσωμη στούς ουρανούς μαζι με τον Υιό Της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.