Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Ο Τραμπ προσευχήθηκε στο Εβραϊκό τείχος των δακρύων, για πρώτη φορά στην ιστορία των αμερικανών προέδρων


GROTHIA.GR: ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΛΑ ΜΕ ΗΓΕΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΤΕΙΧΟΣ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΚΙΠΑ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ!
Ο Ντόναλντ Τράμπ έγινε ο πρώτος προεδρεύων των ΗΠΑ που επισκέφθηκε και προσευχήθηκε στο Δυτικό Τείχος, ένα από τα πιο ιερά αξιοθέατα στον Ιουδαϊσμό.
Ο Τράμπ έφτασε στο Τελ Αβίβ το πρωί της Δευτέρας και έγινε δεκτός ως καλός φίλος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Αργότερα την ημέρα, στην Ιερουσαλήμ, έβαλε το χέρι του στο Δυτικό Τείχος και προσευχήθηκε στην περιοχή.
Ο Τραμπ προσευχήθηκε στο Εβραϊκό τείχος των δακρύων, για πρώτη φορά στην ιστορία των αμερικανών προέδρωνΠρόεδροι George H.W. Ο Μπους, ο Μπιλ Κλίντον, ο Τζορτζ Μπους και ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκαν όλοι τον ιερό τόπο, αλλά με την ιδιότητά τους και φορώντας κιπά είχαν απλά φωτογραφηθεί στο τείχος των δακρύων. Ο Trump είναι ο πρώτος πρόεδρος που παράλληλα προσεύχεται στα Εβραϊκά όντας δήθεν χριστιανός.
Ο Trump προσευχήθηκεκαι τοποθέτησε ένα μικρό πάπυρο σε τρύπα στον αρχαίο τοίχο, ανά παράδοση.
Η επίσκεψη της Δευτέρας ήταν δύσκολη απο διπλωματικής άποψης. Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν επισήμως την Παλαιά Ιερουσαλήμ ως τμήμα του Ισραήλ, καθώς το τμήμα της πόλης βρίσκεται πέρα ​​από την γραμμή ανακωχής του 1949, η οποία διαχωρίζει αποτελεσματικά την παλαιά εντολή Παλαιστίνης μεταξύ Ισραήλ και εδαφών που προσαρτάται από την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Ο Τραμπ προσευχήθηκε στο Εβραϊκό τείχος των δακρύων, για πρώτη φορά στην ιστορία των αμερικανών προέδρωνΤο Ισραήλ διεκδίκησε όλη την Ιερουσαλήμ το 1967 και την κήρυξε πρωτεύουσα το 1980. Οι ΗΠΑ δεν αναγνώρισαν επίσημα αυτό το αίτημα. Μία από τις υποσχέσεις της καμπάνιας του Τραμπ ήταν να μετακινήσει την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, την οποία ονόμασε «αιώνια πρωτεύουσα του εβραϊκού έθνους». Ωστόσο, η διοίκησή του δεν βιάστηκε να το κάνει.
Το Δυτικό Τείχος, που είναι γνωστό στα εβραϊκά ως HaKotel HaMa’aravi, είναι μέρος του τοίχου αντιστήριξης γύρω από το Temple Mount, μια δομή που χτίστηκε από τον βασιλιά Ηρώδη τον Μέγα πριν από 2.000 χρόνια. Σήμερα, στο όρος υπάρχουν δύο τζαμιά, το Al-Aqsa και ο Θόλος του Βράχου, ενώ το Δυτικό Τείχος είναι η κοντινότερη θέση στον πρώην ναό όπου επιτρέπεται στους Εβραίους να προσευχηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.