Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Κάλεσμα για Πανθρησκεία έδωσε ο Βαρθολομαίος από την Αίγυπτο

σχολιο ιστολογιου Αγιος Ιωαννης ο Θεολογος:πρεπει να ενημερωσει καποιος τον κ. Βαρθολομαιο οτι α)η Ορθοδοξια ειναι η μοναδικη αληθινη θρησκεια και δεν εχει αναγκη απο καμμια αλλη σατανοκινητη πιστη β)η Ορθοδοξια ειναι βιωμα και μεσα απ αυτην ο ανθρωπος λυτρωνεται γ) η Ορθοδοξια ειναι μια καθημερινη ομολογια δ) η Ορθοδοξια ειναι αγαπη και οχι μισος εναντι των αλλων (βλεπε Ισλαμ) ε)η Ορθοδοξια ΑΝΕΧΕΤΑΙ τους αιρετικους και τους αλλοθρησκους αλλα δεν τους ΔΕΧΕΤΑΙ  και φροντιζει καθημερινα στις συνομιλιες μαζι τους να τους επαναφερει στην αληθινη Θρησκεια....ειναι ΠΟΛΛΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ αλλα θα θελαμε μια παγκοσμια βιβλιοθηκη για να γραψουμε τι ειναι η Ορθοδοξια ,ενα τελευταιο ομως ειναι οτι η Ορθοδοξια πιστευει στον Εναν και Μοναδικο Αληθινον Θεον τον Κυριον ημων Ιησουν Χριστον και δεν πρεπει σε καμμια περιπτωση να συμπροσευχετε με κανεναν αιρετικο η' αλλοθρησκο ο οποιος προσκυναει τον ιδιο τον Διαβολο!!!

Κάλεσμα για Πανθρησκεία έδωσε ο Βαρθολομαίος από την Αίγυπτο
Όπου βρίσκεται σε επίσημο ταξίδι
Με τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη ο οποίος μίλησε σε ένα ευρύ κοινό, ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στο Κάιρο οι εργασίες της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη του ιδρύματος Al-Azhar, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του θρησκευτικού, πολιτικού και ακαδημαϊκού χώρου από διάφορα κράτη.
Κατά την ομιλία του, ο Πρώτος τη τάξει της Ορθοδοξίας εστίασε την ομιλία του στη σημασία που έχουν οι θρησκείες και ο διαθρησκειακός διάλογος στο σημερινό κόσμο.

Ειδικότερα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε, αναλύοντας αυτό το θέμα, ότι η θρησκεία εξακολουθεί να διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο και να είναι παρούσα σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις της εποχής μας, καθώς συνδέεται με μεγάλες έγνοιες των ανθρώπων και προσφέρει απαντήσεις σε θεμελιώδη υπαρξιακά ερωτήματά τους. Παράλληλα, προσέθεσε, οι θρησκείες έχουν ζωτική σημασία για τη διαδικασία της ειρήνης, καθώς δύνανται να λειτουργήσουν ως γέφυρες και ως όργανα αμοιβαίας κατανόησης και ανεκτικότητας μεταξύ των ανθρώπων.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε επίσης για τη σημασία του διαθρησκειακού διαλόγου, που αναγνωρίζει τη διαφορετικότητα στις θρησκευτικές παραδόσεις και προωθεί την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ λαών και πολιτισμών, ενώ πρόσθεσε ότι έχει μεγάλη σημασία η γνώση της πίστης και των θρησκευτικών πεποιθήσεων του άλλου για την κατανόηση της ετερότητας και τη θεμελίωση του διαλόγου. Ο κ. Βαρθολομαίος έκανε επίσης ειδική αναφορά στην επί σειρά αιώνων ειρηνική συμβίωση Χριστιανών, Εβραίων και Μουσουλμάνων στον χώρο της Μεσογείου.
Οι εργασίες της διάσκεψης ολοκληρώνονται αύριο το απόγευμα με ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος αναμένεται αύριο για διήμερη επίσκεψη στην Αίγυπτο.
http://grothia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.