Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Προτεραιότητα για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι η Αμερική και όχι η Γερμανία και το ΝΑΤΟ

σχολιο μας:κρατηστε τις πληροφοριες του αρθρου στο μυαλο σας διοτι θα μας χρειαστουν ως χωρα.

Προτεραιότητα για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι η Αμερική και όχι η Γερμανία και το ΝΑΤΟ
ΠΗΓΗ
Με αριστοτεχνικές διπλωματικές κινήσεις ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι είναι κυρίαρχος στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα, συντρίβοντας τον νεοταξισμό της Μέρκελ και υποβιβάζοντας την σημασία του σημερινού ΝΑΤΟ, στέλνοντας τον Τίλλερσον στη Ρωσία.
Σημαντικές εξελίξεις στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα μέσα σε μόνο πέντε ημέρες. Για παράδειγμα στις 17 Μαρτίου 2017 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αρνούμενος να δώσει χειραψία ενώπιον της επίσημης συνέντευξης τους στον Λευκό Οίκο έδειχνε στην γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι η Αμερική των σκληρά εργαζόμενων της μεσαίας τάξης είναι η μεγαλύτερη κοινωνικοοικονομική δύναμη στην Δύση.
Επειδή ακριβώς αυτή η αμερικανική μεσαία τάξη που τόσο προσπάθησαν να πολεμήσουν και εξαφανίσουν οι νεοταξίτες Κλίντον και Ομπάμα αντέδρασε στην εξαφάνιση της και ανέδειξε τον Ντόναλντ Τραμπ στα ηνία της υπερδύναμης των ΗΠΑ. Βέβαια ως άριστος διπλωμάτης ο Τραμπ είχε δώσει χειραψία με τη Μέρκελ κατά την άφιξη της στον Λευκό Οίκο έτσι ώστε να είναι καλυμμένος πολιτικά για την επίδειξη ισχύος που θα έκανε μετά μπροστά στις κάμερες των παγκοσμίων μέσων ενημέρωσης. Και αν θυμηθούμε ότι ο Τραμπ είναι ο συγγραφέας του βιβλίου “Η Τέχνη της Συμφωνίας μέσω Διαπραγμάτευσης – The Art of the Deal” τότε όλες οι κινήσεις του προέδρου των ΗΠΑ μπορούν να θεωρηθούν ως πάρα πολύ καλά προσχεδιασμένες.

Και στις 18 Μαρτίου 2017 μέσω του twitter ο Τραμπ επιτέλους έβαζε την Γερμανία της νεοταξίτισσας νεοφιλελεύθερης Μέρκελ στην θέση της δηλώνοντας ότι χρωστάει στην Αμερική και στο ΝΑΤΟ τεράστια χρηματικά ποσά για υπηρεσίες που απολαμβάνει σχετικά με την άμυνα της. Οι σχετικές αβάσιμες δικαιολογίες της Γερμανίας ακολούθησαν μια μέρα μετά, στις 19 Μαρτίου 2017, όταν η υπουργός άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λέγιεν ψέλλισε ότι η Γερμανία ξοδεύει χρήματα για ειρηνευτικές αποστολές των Ηνωμένων Εθνών, σε αποστολές στην Ευρώπη και στον πόλεμο εναντίον του ισλαμικού κράτους (ISIS). Ειλικρινά θρασύτατη δήλωση αν θυμηθούμε τον ρόλο του ΝΑΤΟ στην επίθεση εναντίον του κυρίαρχου κράτους της Σερβίας το 1999 και στην σύλληψη αρκετών στελεχών του ΝΑΤΟ που συνέδραμαν τους τρομοκράτες τζιχαντιστές του ισλαμικού κράτους τον Δεκέμβριο του 2016 στο Χαλέπι.
Την σκυτάλη των σημαινόντων γεγονότων πήρε χθες 20 Μαρτίου 2017 η ακροαματική διαδικασία ενώπιων της Γερουσία των ΗΠΑ του Διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμευ, ο οποίος εξετάστηκε στις σχετικά με το ανυπόστατο και καθαρά κατασκευασμένο θέμα της επιρροής της Ρωσίας στις τελευταίες αμερικανικές εκλογές του προηγούμενου Νοεμβρίου. Η εύθυμη νότα των δηλώσεων του Κόμευ ήταν η στιγμή που ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δηλώσει ξεκάθαρα την προτίμηση του για τον επόμενο πρόεδρο της Αμερικής και αυτός δεν ήταν η Χίλαρυ Κλίντον και άρα το FBI εξετάζει την πιθανότητα κυβερνοεπιθέσεων σε εξυπηρετητές του Δημοκρατικού Κόμματος και του επιτελείου της Κλίντον κατά την διάρκεια των προηγούμενων αμερικανικών εκλογών. Εδώ υπενθυμίζουμε ότι ο Κόμευ είναι άνθρωπος του Ομπάμα, διορισμένος ως ο έβδομος διευθυντής στο FBI στις 4 Σεπτεμβρίου του 2013, που κράτησε την θέση του εκθέτοντας την Χίλαρυ Κλίντον στο θέμα του σκανδάλου του παράνομου ιδιωτικού της εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ακόμη και σήμερα, 21 Μαρτίου 2017, ο Τραμπ δίνει ένα διπλωματικό χαστούκι στην υπεροψία του ΝΑΤΟ ανακοινώνοντας ότι ο υπουργός εξωτερικών Ρεξ Τίλλερσον δεν θα παραστεί στην συνάντηση των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 5 με 6 Απριλίο, επειδή θα παρευρίσκεται στην συνάντηση του Πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Κίνας Ζι Τσινπίνγκ στην Φλόριντα. Υπενθυμίζουμε ότι ο Τίλλερσον και ο Τσινπίνγκ έχουν ήδη πρόσφατα συναντηθεί στις 19 Μαρτίου 2017 στο Πεκίνο με ατζέντα εμπορικών και στρατιωτικών θεμάτων. Έπειτα ο Τίλλερσον αναμένεται σε επίσκεψη στην Ρωσία στις 12 Απριλίου.
Πρόκειται για διπλωματική οξυδέρκεια του Τραμπ προς τη Γερμανία και το ΝΑΤΟ. Σίγουρα η νοοτροπία και των δύο αυτών κυβερνήσεων, γιατί και το ΝΑΤΟ σε παγκόσμια κυβέρνηση έχει εξελιχθεί, αυτή την στιγμή δεν είναι εποικοδομητική προς την Ελλάδα.
Για παράδειγμα η Γερμανία χειραγωγεί το ευρώ προς δυσβάσταχτο βάρος της Ελληνικής οικονομίας. Επίσης και το ΝΑΤΟ πολύ πρόσφατα δεν συμπεριέλαβε την Λήμνο σε άσκηση του καθ υπόδειξη των Τούρκων. Και οι δύο οντότητες ανήκουν στην νεοταξίτικη νεοφιλελεύθερη πλευρά των ανοικτών συνόρων, της αθρόας λαθρομετανάστευσης και της καταστολής των κυρίαρχων εθνών στις ίδιες τους τις Πατρίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.