Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Επιδημία αυτισμού λόγω ασύρματης τεχνολογίας


Επιδημία αυτισμού λόγω ασύρματης τεχνολογίας
ΠΗΓΗ
Η ακτινοβολία ασύρματης τεχνολογίας και οι χημικές τοξίνες μελετώνται τώρα για να διαπιστωθεί αν παίζουν ρόλο στην αύξηση των ποσοστών αυτισμού.
Η ιδέα ότι ο αυτισμός είναι μια μόνιμη γενετική κατάσταση τέθηκε υπό αμφισβήτηση μετά από μελέτη πανομοιότυπων διδύμων στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ το 2011.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι από μόνη της η γενετική θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει λιγότερο από το ήμισυ της κατάστασης. Η Dr. Martha Herbert του Χάρβαρντ έχει παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο του αυτισμού ως μια κατάσταση υπερφόρτωσης που προέρχεται από πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν ολόκληρο το σώμα και όχι μόνο τον εγκέφαλο ( “συνολικό φορτίο” θεωρία).
Το 2013, η Δρ Herbert και ασύρματη εμπειρογνωμόνων Cindy Sage δημοσίευσαν μια μελέτη που περιέγραφε ένα ευρύ φάσμα συμπτωμάτων αυτισμού που ταιριάζουν με τα γνωστά συμπτώματα της ασύρματης έκθεσης συμπεριλαμβανομένων γενετικών βλαβών στο σπέρμα, μεταλλάξεις των διαύλων ασβεστίου, και φλεγμονή.
Είναι σημαντικό για τους γονείς να κατανοήσουν ότι τα ασύρματα σήματα ηλεκτρονικών συσκευών μας είναι μια μορφή μικροκυμάτων

ακτινοβολίας και αυτά τα σήματα είναι γνωστό ότι διαταράσσουν το ασβέστιο. Ο Martin Pall, Ph.D, μιλά στη διάσκεψη 2015 Autism One Conference για αυτή τη συγκεκριμένη θεωρία αυτισμού .
Απέδειξε πώς ασύρματη ακτινοβολία μπορεί να ανοίξει την κυτταρική μεμβράνη των διαύλων ασβεστίου, επιτρέποντας πάρα πολύ ασβέστιο για να κινείται μέσα στα κύτταρα 6.
Αυτό συμβάλλει στην φλεγμονώδη υπερφόρτωση. Οι χημικές τοξίνες συμβάλλουν επίσης σε αυτήν την φλεγμονώδη κατάσταση, η οποία σαν μια αναμμένη φωτιά, θα εξακολουθήσει να υφίσταται, εάν δεν ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της έκθεσης και να ηρεμήσουν το φλεγμονώδη απόκριση.
Αρκετοί γιατροί έχουν αποδείξει ότι η μείωση ασύρματης ακτινοβολία και άλλες τοξίνες μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση, ακόμη και την ανάκτηση. Το 2001, ο Δρ Dietrich Klinghardt άρχισε να παρατηρεί ένα υψηλότερο ποσοστό του αυτισμού μεταξύ των παιδιών των γονιών που εργαζόταν στη Microsoft
, η οποία έχει την έδρα της κοντά την πρακτική του έξω από το Σιάτλ. Δουλεύοντας με ένα κτίριο βιολόγος, βρήκε δραματικά υψηλότερα επίπεδα ασύρματης ακτινοβολίας στα σπίτια των οικογενειών με αυτιστικά παιδιά. Klinghardt, Dietrich, MD. Pilot Study: “Autism May Be Linked to Electromagnetic Radiation Levels in Mother’s Bedroom During Pregnancy”. 2008.
Ο Δρ Klinghardt μειώνει τώρα την ασύρματη ακτινοβολία και άλλα ηλεκτρικά πεδία, στο πλαίσιο της πρόληψης αυτισμού και το πρόγραμμα αποκατάστασης. Οι γονείς που ακολουθούν αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές του, συχνά βλέπουν τα παιδιά τους να βελτιώνουν, ακόμα και να ανακτούν σε περίπου έξι μήνες.
Ομοίως, ο Δρ Toril Jelter και η Cindy Sage ένα απλό και δωρεάν πρωτόκολλο που ο καθένας μπορεί να δοκιμάσει μόνος του: Απενεργοποιήστε τα ασύρματα τηλέφωνα, το μόνιτορ παρακολούθησης μωρού, τα Wi-Fi, καθώς και το διακόπτη για το υπνοδωμάτιο το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου. Πάνω από το 80% των παιδιών σε αυτό το πρωτόκολλο έδειξαν αισθητή βελτίωση σε μόλις δύο εβδομάδες.
Για τα τελευταία δέκα χρόνια, η Dr. Victoria Dunckley έχει χρησιμοποιήσει ένα τεσσάρων εβδομάδων πρόγραμμα “screen-time fast” για να μειωθεί η υπερβολική διέγερση από την έκθεση των παιδιών στα ηλεκτρονικά και ασύρματα. Οι ιστορίες του πρωτοκόλλου και η επιτυχία της δεν έχουν κανένα κόστος ή φαρμακευτικό σχέδιο θεραπείας που περιγράφονται στο νέο βιβλίο της: Reset Your Child’s Brain: A Four-Week Plan to End Meltdowns, Raise Grades, and Boost Social Skills by Reversing the Effects of Electronic Screen-Time.
Ενώ περισσότερη έρευνα και επικύρωση απαιτούνται για να καθοριστεί πόσο η ασύρματη τεχνολογία συνεισφέρει στην επιδημία του αυτισμού, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τους γονείς να περιμένουν για να αναλάβουν δράση και να πάρουν τα μέτρα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.