Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ


Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ. Στη Νότια Ιταλία, ένας ενοριακός ιερέας εξόργισε τους κατοίκους οι οποίοι τον αποδοκίμαζαν σφόδρα. Ο λόγος, ο ιερέας αυτός αποφάσισε για την σκηνή της Γέννησης στον ναό του, να ενδύσει την Παναγία με μουσουλμανική μπούρκα προσθέτοντας επίσης μια βάρκα γεμάτη μουσουλμάνους. Σαν να μην έφταναν αυτά, πρόσθεσε και μια σημαία με το ουράνιο τόξο των ΛΟΑΤ στη θέση του αστεριού της Βηθλεέμ ενώ τον Ιωσήφ τον παρουσίασε ως Αφρικανό μετανάστη ή αλλιώς Τούρκο σερβιτόρο. Τους παραδοσιακούς βοσκούς τους έντυσε επίσης με μουσουλμανική ενδυμασία.

Ο πάστορας αυτός, του ενοριακού ναού των αγίων Ιωακείμ και Άννη στην Ποτέντσα της Ιταλίας, πάτερ Φράνκο Κόρμπο, βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα εξαγριωμένο πλήθος διαδηλωτών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον ναό του πριν λίγες μέρες για να διαδηλώσουν κατά της προκλητικής αυτής αναπαράστασης της σκηνής της Γεννήσεως.
Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ. Ο Ντον Φράνκο, όπως είναι γνωστός ο ιερέας, δήλωσε πως κατασκεύασε τη σκηνή της Γεννήσεως με τρόπο που να υποδηλώνει τον «διάλογο ανάμεσα στις θρησκείες» και πως το μήνυμά του «παρερμηνεύτηκε». Ερωτώμενος αν θεωρεί ότι αυτή η αναπαράσταση είναι ιερόσυλη, ο 75χρονος ιερέας απάντησε πως όχι, παρά είναι ένα σύμβολο ότι «η θρησκεία θα πρέπει να είναι ένα όργανο διαλόγου».



Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα ilgiornale.it: «το Ισλάμ είναι συνώνυμο με την ειρήνη και την αδερφοσύνη» είπε ο ιερέας προσθέτοντας ότι η ισλαμική τρομοκρατία «είναι μια εκτροπή η οποία δεν έχει καμία σχέση με θρησκεία».
Έτσι, η "Αγία Οικογένεια" η οποία παρουσιάζεται με ισλαμικά ενδύματα, αποτελεί ένα κάλεσμα για «ανοιχτό μυαλό» όπως και ένα «μήνυμα ειρήνης» είπε ο ιερέας Ντον Φράνκο. Όσο για αυτούς που αμφισβητούν την απόφασή του, ο ιερέας αναφέρει πως αυτές οι ενστάσεις προέρχονται από «στενοκεφαλιά και μιας μορφής φονταμενταλισμού».
Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ. Ο αρχηγός του ιταλικού ακροδεξιού κόμματος Lega Nord, Ματέο Σαλβίνι, αποκάλεσε τα καμώματα του ιερέα μια «πράξη τρέλας». «Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμασταν είναι μια μουσουλμανική σκηνή γέννησης αυτού του ενοριακού ιερέα, σύμφωνα με τον οποίο η ISIS είναι κυρίως δικό μας λάθος, και αν δεν σου αρέσει η Παναγία με μπούρκα τότε είναι δικό σου φταίξιμο διότι είσαι στενόμυαλος και φανατικός». Αυτά έγγραψε ο Σαλβίνι σε δημοσίευσή του στο Facebook, όπου όπως φαίνεται δεν έχει και άδικο.


Στο άλλο άκρο βέβαια έχουμε την μοντέρνα δυτικότροπη αναπαράσταση, από τη εταιρία Άμαζον, η οποία με τον πιο βλάσφημο τρόπο παρουσιάζει την Αγία Οικογένεια με μοντέρνα ρούχα και σε σκηνή σέλφι. Ο βοσκός κρατάει στα χέρια του ipad ενώ οι τρεις μάγοι ντυμένοι με μοντέρνα ρούχα φέρνουν τα δώρα τους πακεταρισμένα από την Άμαζον πάνω σε ηλεκτρικά σκούτερ. Η απόλυτη απογείωση της τρέλας και του ευτελισμού της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας και πίστεως.
https://vimeo.com/193933647

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.