Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Νεοεποχίτικες πρακτικές: Καταργούνται οι τίτλοι προσφώνησης «Mr» και «Mrs» από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
Οι μόνοι τίτλοι, οι οποίοι θα αποδίδονται στους επιστήμονες του πανεπιστημίου θα είναι αυτός του δόκτωρα (Dr) και του καθηγητή (Prof) από εδώ και στο εξής.
Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αποφάσισε να καταργήσει τους τίτλους προσφώνησης για άντρες και γυναίκες «Mr» και «Mrs» αντίστοιχα και μάλιστα υπέδειξε σε όλα τα τμήματα του να αφαιρέσει κάθε τέτοιο τίτλο από τις διαδικτυακές τους σελίδες και τα φυλλάδια τους.Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
Η απόφαση του βρετανικού πανεπιστημίου δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως ακόμα, ενώ έρχεται λίγο καιρό μετά από φήμες πως το πανεπιστήμιο είχε αποφασίσει να αντικαταστήσει τους τίτλους του «Mr» και της «Mrs» με το ουδέτερο «Ze», προκειμένου να μην προσβάλλεται κανείς.
Ο υποστηρικτής των δικαιωμάτων της ομοφυλόφιλης κοινότητας, Peter Tatchell υποστήριξε την κίνηση του πανεπιστημίου, ενώ όπως σχολίασε στην «MailOnline»: «Το όνομα ενός ατόμου συνήθως αρκεί για να αναγνωριστεί το φύλο του, αν μια τέτοια αναγνώριση κριθεί απαραίτητη για πρακτικούς λόγους. Είναι θετικό το να μην δίνεται έμφαση στο φύλο. Είμαστε όλοι άνθρωποι. Γιατί να έχει τόση σημασία το φύλο μας και συνεχώς να υπογραμμίζονται οι τίτλοι που μας αποδίδονται;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.