Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΣΟΥΛΙΕΡΗΔΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Έχουν κατακλύσει δημοσιεύματα το internet για την αναβολή της δικαστικής διαμάχης (12 Ιανουαρίου 2017,ν.ημ.) που ξεκίνησαν οι 3 μοναχοί Κατσουλιέρηδες εναντίον του Ελληνικού κράτους, για τις δήθεν ευκολίες που παρέχουν στην Ιστορική και Γνήσια Ιερά Μονή Εσφιγμένου των 118 μοναχών.
(Σημείωση: Οι 3 πια Κατσουλιέρηδες, ως ψευδονεοεσφιγμενήτες καρπώνονται με αποφάσεις δικαστηρίων, όλα τα περιουσιακά της Ιστορικής και Γνήσιας Εσφιγμένου των 118 μοναχών.)
Εμείς λοιπόν η πολυπλυθέστερη Μονή του Αγίου Όρους, σας δηλώνουμε τα εξής:
Θεωρούμε αναγκαίο να σταματήσουν οι Κατσουλιέρηδες τις διώξεις στο Ελληνικό κράτος άμεσα, αρκετή ντροπή και ζημιά έχουν ήδη κάνει στην εικόνα του Άγιου Όρους, ως εδώ. Υπάρχουν Ευρωπαϊκά κονδύλια στην διάθεση τους, που αρνούνταν η Ιστορική και Γνήσια Εσφιγμένου των 118 μοναχών. Χρήματα που πια αυτοί οι τρεις μοναχοί της ντροπής, χειρίζονται. Ας τα μοιραστούν λοιπόν και να φύγουν από το Όρος. Ας είναι αυτό το κίνητρο για να σταματήσουν αυτοί οι τρεις να δυσφημούν τον μοναχισμό.
Εάν δεν τους φτάσουν να κάνουμε και έρανο εμείς οι 118 Εσφιγμενίτες στους πιστούς μας. Να μας πουν όμως οι τρεις ψευδοεσφιγμενίτες στα πόσα εκατομμύρια €, χορταίνουν?
Ελπίζω ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και η τότε Εξαρχία που τους διόρισε εν μία νυκτί, να είναι υπερήφανοι για τις επιλογές τους.
Όσο για τις δήθεν ευκολίες, που μας παρέχει το Ελληνικό κράτος για τις οποίες διώκεται δικαστικά από τους τρεις Κατσουλιέρηδες μοναχούς:
Ακόμα μας απαγορεύουν τρόφιμα φάρμακα και καύσιμα. Ακόμα δεν μπορούμε να φωνάξουμε το ιατρό της Μονής μας, όταν χρειαστεί. Πρέπει να περιμένουμε συγκεκριμένο αγροτικό γιατρό από τις Καρυές που πολλές φορές λόγω καιρού είναι αδύνατο να έρθει. Επίσης ακόμη μας απαγορεύεται η επικοινωνία με τον έξω κόσμο. Εξακολουθεί να μην σταματάει το πλοίο της γραμμής, στην Μονή μας. Ακόμα δεν λαμβάνουμε αλληλογραφία, όλη πάει στην Νέα Αδελφότητα των τριών μοναχών. Εξακολουθούμε να είμαστε μοναχοί και άνθρωποι δεύτερης διαλογής. Αφού στον 21 αιώνα "κοιμόμαστε" αδιάγνωστοι. Γενικά μας απαγορεύεται, ότι επιτρέπει την επιβίωση μας. Για όλες λοιπόν τις παραπάνω συγκεκριμένες "παροχές", το Ελληνικό κράτος, διώκεται ποινικά από τους τρεις Ψευδοεσφιγμενίτες ως "χαριστικό". Δικαστικές αποφάσεις ποινηκοποιούν και τον αέρα που αναπνέουμε. Ζητάνε οι τρεις μοναχοί των λοστών της βαριάς και του bobcat, από την Ελλάδα της κρίσης, της ύφεσης και της ανεργίας πάνω από τρία εκατομμύρια €.
Ντροπή σας...ντροπή σε αυτούς που σας διόρισαν...ντροπή σε αυτούς που σας ανέχονται...και ντροπή σε αυτούς που ακόμα δεν σας ξυρίζουν.
Εμείς οι 118 Εσφιγμενίτες που φέρουμε σαν αδελφότητα τον τίτλο της Εσφιγμένου πάνω από 15 αιώνες αδιάλειπτα θέλουμε να διαχωρίσουμε την θέση μας με τις επιλογές αυτών των τριών ψευδομοναχών του € και επίσης να σας θυμίσουμε ότι ουδέποτε ανήκαν ή ανήκουν ή θα ανήκουν στη Μονή μας ή στον Αγιορείτικο μοναχισμό εν γένει.
Είναι τρεις διορισμένοι ψευδοεσφιγμενοαγιορείτες που ευτυχώς πνέουν τα λοίσθια εντός Αγίου Όρους.
Εκ του γραφείου τύπου της,
γνησίας Ιεράς Μονής Εσφιγμένου - ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.