Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Για 3η φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια η Σταυρούλα Τσολακίδου – Ευχαριστήριο από τον Δήμο Καβάλας


fb_img_1475503303356
Η Σταυρούλα Τσολακίδου στην συνέντευξη τύπου μετά τους αγώνες
Για τρίτη φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι αναδείχθηκε η 16χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου στην κατηγορία κάτω των 18 ετών.
Στην τελευταία παρτίδα του τουρνουά που διεξήχθη στο Khanty-Mansiysk στη Ρωσία κέρδισε και τερμάτισε μόνη 1η στην βαθμολογία με 9 βαθμούς σε 11 αγώνες. Είναι ο τρίτος παγκόσμιος τίτλος για την νεαρή Καβαλιώτισσα σκακίστρια.
Η Σταυρούλα Τσολακίδου έχει αναδειχθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες στις τελευταίες 4 διοργανώσεις. Κατετάγη πρώτη στις 14χρονες το 2013, στις 16χρονες το 2015, και στις 18χρονες φέτος, ενώ κατέλαβε την δεύτερη θέση στις 16χρονες το 2014. Όλα αυτά πλαισιωμένα από δύο ευρωπαϊκά μετάλλια (δεύτερη το 2014 στις 14χρονες, 3η το 2016 στις 16χρονες). 
fb_img_1475503764303

fb_img_1475503742621
Δελτίο τύπου για την νέα της επιτυχία εξέδωσε και ο Δήμος Καβάλας:

Η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα με αφορμή την κατάκτηση του τρίτου κατά σειρά Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Σκάκι από τη νεαρή Καβαλιώτισσα αθλήτρια Σταυρούλα Τσολακίδου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Σταυρούλα Τσολακίδου για μια ακόμη φορά μας έκανε υπερήφανους ως Καβαλιώτες και ως Έλληνες.
Εκ μέρους ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας τη συγχαίρω θερμά για την κατάκτηση ενός ακόμα παγκόσμιου τίτλου και την ευχαριστώ από βάθους καρδιάς που σε καιρούς δύσκολους συνεχίζει να αγωνίζεται σκληρά και να μας δίνει ελπίδες πως οι νέοι άνθρωποι έχουν τις δυνατότητες να πετυχαίνουν σημαντικές διακρίσεις όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας.
Με πάθος γι’ αυτό που κάνει, με συνέπεια και έμπνευση η Σταυρούλα κατάφερε να κερδίσει ένα ακόμα σημαντικό τίτλο και να μας κάνει να χαμογελάσουμε. Ταυτόχρονα μας έκανε υπερήφανους για τους αθλητές μας.
Διαβεβαιώνουμε τόσο την ίδια όσο και όλα τα μέλη της μεγάλης και δραστήριας σκακιστικής οικογένειας του Δήμου Καβάλας ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους και να τους στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Θερμά συγχαρητήρια Σταυρούλα!».
Η ίδια η Σταυρούλα Τσολακίδου στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που έδωσε αργότερα, δήλωσε τα εξής:
“Αυτό το τουρνουά ήταν πολύ επιτυχημένο για μένα, πραγματικά το απολάμβανα πάρα πολύ. Ο τελευταίος γύρος ήταν σαν ένα θαύμα. Η αντίπαλος μου Alexandra Obolentseva είχε ένα ανώτερο τάι-μπρέικ, έτσι ήμουν πολύ τυχερή σήμερα που κατάφερα να κερδίσω αυτό το πρωτάθλημα.
Ήθελα να συμμετάσχω στην U18 κατηγορία καθώς πέρυσι ήμουν ήδη πρωταθλήτρια στο τμήμα U16 γι ‘αυτό αποφάσισα να παίξω με τα μεγαλύτερα κορίτσια αυτή τη φορά. Έκανα το ίδιο όταν ήμουν 14 και επέλεξα να παίξω στο τμήμα U16.
Θα ήθελα να γίνω επαγγελματίας παίκτρια του σκάκι στο μέλλον. Φυσικά πρέπει να μελετήσω, καθώς και να πάρω κάποιο βαθμό, αλλά θέλω να περνώ τον περισσότερο χρόνο μου παίζοντας σκάκι”.
fb_img_1475503309273
Με πληροφορίες από το kavala-sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.