Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Η διαφορά Παλαιού και Νέου δεν είναι 13 μέρες Το φώναζαν οι πρόγονοι μας 100 χρόνια πριν...



Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ. Αυτό πρέπει να το καταλάβουνε όλοι όσοι μας κατηγορούν πως "φύγαμε από την Εκκλησία για τα ημερολόγια".
Όλοι αυτοί που μας αποκαλούν "σχισματικούς". Δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για Παλαιό και Νέο, αλλά για Ορθοδοξία και Αίρεση!
Στον χώρο του Παλαιού σίγουρα υπάρχουν έριδες και διχοστασίες, σίγουρα υπάρχουν πρόσωπα - είτε κληρικοί, είτε λαϊκοί - με ζήλο χωρίς επίγνωση, με φανατισμό, αδιακρισία και πλανεμένες προσωπικές απόψεις, σίγουρα δεν υπάρχει ένας ενιαίος και άρτια οργανωμένος εκκλησιαστικός οργανισμός, όπως ο αντίστοιχος της κρατικής Εκκλησίας. Υπάρχει όμως εμμονή στη Ορθόδοξη Πίστη και αξιομίμητος σεβασμός προς τα Δόγματα και την Εκκλησιαστική Παράδοση.
Στον χώρο του Νέου τα πράγματα δυστυχώς έχουν ξεφύγει πολύ μακριά από τον ορθό δρόμο. Χωρίς να θέλουμε να μακρυγορήσουμε (άλλωστε είναι γνωστές γενικώς οι προδοσίες που διενεργούνται), θα αναφέρουμε μόνο ένα πρόσφατο γεγονός, το οποίο δείχνει σε τί κατάσταση έχει περιέλθει η κρατική Εκκλησία.
Στη νεοημερολογιτική Μητρόπολη Λαγκαδά προσκάλεσαν μία κυρία να δώσει διάλεξη, να "φωτίσει" δηλαδή ποιμένες και ποίμνιο της Μητροπόλεως, για το θέμα των διαλόγων Ορθοδόξων και Παλαιοκαθολικών.
Η ανακοίνωση (από εδώ)
http://www.pentapostagma.gr/…/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B9%CE%…
Η εν λόγω κυρία δεν είναι απλά μια "Καθηγήτρια Θεολογίας", αλλά και "παπαδίνα" των αιρετικών Παλαιοκαθολικών, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς εύκολα από μία αναζήτηση στο διαδίκτυο.
Η κ. Berlis εν δράσει...
Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ένας από τους διοργανωτές της εκδηλώσεως αυτής είναι ο "Καθηγητής Θεολογίας" κ. Κουρεμπελές, τον οποίο πρόσφατα βράβευσαν οι Παπικοί, όπως διαβάζουμε εδώ: http://www.vimaorthodoxias.gr/…/89707-se-ellina-kathigiti-t…
Είναι τιμή μας λοιπόν, εμάς τους Παλαιοημερολογίτες, να μας αποκαλούν "σχισματικούς" οι προδότες της Ορθοδοξίας, διότι βεβαίως και είμαστε σε σχίσμα όχι μόνο με τους αιρετικούς της Δύσεως, αλλά και με όσους τους θεωρούν "εκκλησίες". Άλλωστε "σχισματικούς" αποκαλούσαν και τους Πατέρες μας, από το 1054 και μετά, οι "χριστιανοί" των "εκκλησιών" αυτών...

1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.