Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΌ...(!!!) Με αφορμή τη Μονή Εσφιγμένου, έπεσαν οι μάσκες!

ΡΟΉ ΕΙΔΉΣΕΩΝ elora.gr

25 Απριλίου 2016 Ημερομηνία Δημοσίευσης
Όλα επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες της «Ελεύθερης Ωρας» και του www.elora.gr ότι στο Φανάρι έχει συσταθεί μια άτυπη «αντιπολίτευση» στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, γίνεται επίθεση στον Οικουμενικό Πατριάρχη από αυτή την μειοψηφία και αφορμή είναι η επιθυμία του να δωθεί ένα τέλος στο ζήτημα τις Εσφιγμένου.
Αυτή η λεγόμενη αντιπολίτευση όχι μόνο δεν στηρίζει επιδεικτικά τον θρόνο και τις αποφάσεις του, αλλά με αφορμή πάλι το Εσφιγμενίτικο πυροβολεί πισώπλατα τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Με όργανά τους "δημοσιογράφους" και "θεολόγους", με μεταπτυχιακά στην μάλλον Προτεσταντική θεολογία, να κατασκευάζουν και να ανασκευάζουν λιβελογραφήματα δημιουργείται ένα αστείο σκηνικό.
Δύο μόνο μητροπολίτες του Φαναριού κάνουν άνω κάτω το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως. Αυτοί οι δύο Μητροπολίτες κρατάνε πίσω το Πατριαρχείο και βάλλουν κατά του θρόνου του, κάτι πρέπει να γίνει.
Τεράστιο κομμάτι εντός του Όρους αλλά και εκτός, θέλουν το Εσφιγμενίτικο να ανοιχτεί ξανά και να επιλυθεί. Αυτή λοιπόν η ελάχιστη και μικρή αντιπολίτευση στο Φανάρι στηρίζει την Νέα Εσφιγμένου ενάντια στην επιθυμία του Οικουμενικού θρόνου. Και με αφορμή την Εσφιγμένου αυτοί οι δύο, "πυροβολούν" τον ίδιο τον Πατριάρχη.
Ρωτάμε: Οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας και Σεβαστείας τι παραπάνω γνωρίζουν για αυτούς τους «αποστάτες»;
Εκτός όμως τού ίδιου του Οικουμενικού και το Όρος θέλει την επίλυση αυτού του ζητήματος διότι η σύσταση προ δεκαετίας της Νέας αδελφότητας εξέθεσε το Όρος, τον Οικουμενικό και απέτυχε…
Τρείς απέμειναν και δεν σας κρύβουμε πως όλο το όρος Άθω σχολιάζει τις "αυτοκρατορικές" συμπεριφορές των τριών μοναχών της «Νέας Εσφιγμένου».
Χαρακτηριστικό, τέλος, είναι ότι μόνο έξι μονές από τις 19 τους Αγίου Όρους στηρίζουν με νύχια και με δόντια την αδελφότητα των Κατσουλιέρηδων και δεν θέλουν με τίποτα να επιστρέψει η γνήσια Μονή Εσφιγμένου στην αγιορείτικη κοινότητα.
Ποια συμφέροντα κρύβονται πίσω από τη στήριξη που παρέχουν στους Κατσουλιέρηδες; Πως έξι μονές του Όρους στηρίζουν, και γιατί, την μικρή "αντιπολίτευση" εναντίον του Οικουμενικού;
Τα ονόματα των Μονών τα συζητεί όλο το Άγιο Όρος…
www.elora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.