Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Δανός ιμάμης προτρέπει την κυβέρνηση να δεχθεί τους γάμους παιδιών μεταξύ μεταναστών

56bddf59c461881e598b4619
O Oussama El-Saadi.
Ένας ιμάμης υψηλού προφίλ προέτρεψε την κυβέρνηση της Δανίας να αποδεχθεί τα παιδιά νύφες, καθώς η πρακτική αυτή είναι μέρος της κουλτούρας πολλών προσφύγων που φθάνουν στη χώρα. Η προτροπή έγινε μετά από μια ανακοίνωση από τη Δανία ότι αυτά τα ζευγάρια θα πρέπει να χωρίσουν βάση της Δανικής νομοθεσίας.
Ο Ιμάμης Oussama El-Saadi, του τζαμιού Aarhus στη Δανία, δήλωσε ότι τα παιδιά νύφες θα πρέπει να εξεταστούν από μια “διαφορετική προοπτική.”
«Πρόκειται για μια εξαιρετικά ανθρωπιστική κατάσταση, και νομίζω ότι θα πρέπει να προσέξετε τις οικογένειες αυτές. Είναι παντρεμένοι, ακόμη και αν ο άντρας είναι δύο φορές μεγαλύτερος έχουν χτίσει μια οικογένεια. Πρέπει να δεχτούμε ότι πρόκειται για μια διαφορετική κουλτούρα, και δεν μπορούμε να καταστρέψουμε την οικογενειακή ζωή», είπε στην εφημερίδα της Δανίας Metroxpress.
Ο El-Saadi προχώρησε για να εξηγήσει τα υποτιθέμενα οφέλη από τέτοιες καταστάσεις.
Αν κοιτάξετε την κατάσταση στα στρατόπεδα προσφύγων, είναι συχνά γεμάτη με βία και αβεβαιότητα. Αν η κόρη σας παντρευτεί νωρίς και πάρει έναν άνδρα, μπορεί να δώσει στην οικογένεια μια ασφαλέστερη κατάσταση”, είπε.
Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα ότι δεν θα άφηνε πραγματικά την κόρη του να παντρευτεί μέχρι να ήταν 18.

Τα σχόλια του ιμάμη ήρθαν μετά από μια ανακοίνωση από τον υπουργό Ενσωμάτωσης της Δανίας Inger Støjberg, ο οποίος είπε ότι η Δανία θα χωρίζει τα παιδιά νύφες από τους συζύγους τους.
Είναι εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν ανηλίκοι στο Δανικό σύστημα ασύλου που ζουν με τους συζύγους ή τους συντρόφους τους και ζήτησα από την Υπηρεσία Μετανάστευσης της Δανίας να θέσει αμέσως τέρμα σε αυτό“, δήλωσε ο Støjberg.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε φυσικά ότι τα νεαρά κορίτσια δεν αναγκάζονται να ζουν σε μια σχέση με έναν ενήλικα στα κέντρα ασύλου», πρόσθεσε.
Το υπουργείο Ενσωμάτωσης της Δανίας αποκάλυψε τον Ιανουάριο ότι υπήρχαν 27 ανήλικοι που ζουν ως μέρος ενός παντρεμένου ζευγαριού στο σύστημα ασύλου. Μια έρευνα από Metroxpress βρήκε νύφες από την ηλικία των 14 που ζουν σε κέντρα προσφύγων.
Η Δανία κατέγραψε 21.000 αιτήσεις ασύλου το 2015, καθιστώντας την μία από τους κορυφαίους προορισμούς της ΕΕ για τους πρόσφυγες ανά κάτοικο, μετά τη Φινλανδία, την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Σουηδία.
Εν τω μεταξύ, κυβερνητικά στοιχεία από τη Νορβηγία δείχνουν ότι τουλάχιστον 61 ανήλικοι ήταν παντρεμένοι όταν ζήτησαν άσυλο στη χώρα το περασμένο έτος, αρκετοί από τους οποίους ήταν κάτω από την ηλικία της συναίνεσης της χώρας. Η νεότερη ήταν ένα 11χρονο κορίτσι.
Πηγή:
https://www.rt.com/news/332282-child-brides-denmark-refugees/
 http://offtherecord.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.