Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΗΠΑ: Ο Σατανικός Ναός θα πραγματοποιήσει προσευχή σε δημοτικό συμβούλιο του Φοίνιξ

56acc5dcc4618883298b45db
Τον Δεκέμβριο ο Σατανικός Ναός του Ντιτρόιτ έκανε μια τελετή στο καπιτώλιο του Μίσιγκαν.
Υπάρχουν όρια στην ελευθερία του λόγου; Ανεξάρτητα από τις απόψεις της μπορεί οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα να επιτραπεί να πραγματοποιήσει μια προσευχή πριν από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου;
Αξιωματούχοι της πόλης αναλαμβάνουν δράση για να σταματήσουν τον Σατανικό Ναό, και να αποτρέψουν την προσευχή της ομάδας στη συνεδρίαση στο Φοίνιξ της Αριζόνα των ΗΠΑ.
Τέσσερα μέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Φοίνιξ έχουν θέσει αυτό που αποκαλούν μια ρήτρα έκτακτης ανάγκης η οποία είναι μια άμεση αίτηση για το συμβούλιο να συζητήσει τις αλλαγές που θέλουν να εφαρμόσουν την Τρίτη με στόχο τη διακοπή του Σατανικού Ναού από την πραγματοποίηση της επίκλησης.
Το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Φοίνιξ Sal DiCiccio λέει ότι δεν μπορούσε να πιστέψει τι έχει συμβεί μπροστά στα ίδια του τα μάτια στο δημαρχείο της πόλης.
“Παραφροσύνη συμβαίνει, αυτό είναι πραγματικά που συμβαίνει”, δήλωσε ο Sal DiCiccio.
Η Michelle Shortt και ο Stu Michelle de Haan, από το παρακλάδι στην Tucson του Σατανικού Ναού, θα κάνουν την επίκληση.
Satanic Prayer With Preview_1454093053679_780358_ver1.0_640_360

Μιλώντας στο Fox News, η Shortt είπε ότι οι άνθρωποι παρεξήγησαν το Ναό και ότι δεν πιστεύουν στο Σατανά, βλέποντας τον αντ ‘αυτού ως μεταφορά για την ορθολογική έρευνα.
Η Shortt είπε ότι η αίτηση για να κάνουν την επίκληση δεν αφορά τις πεποιθήσεις τους, αλλά την “θρησκευτική ελευθερία και τον δημοκρατικό πλουραλισμό.”
Τα τέσσερα μέλη του Συμβουλίου αντέδρασαν οργισμένα στην απόφαση, λέγοντας ότι δεν ήταν για την ποικιλομορφία, αλλά για «ηλιθιότητα».

Τον Δεκέμβριο, ο Σατανικός Ναός του Ντιτρόιτ πραγματοποίησε μια τελετή στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν σε αυτό που περιέγραψαν ως το “η πρώτη επικυρωμένη από το κράτος Σατανική Τελετή στην ιστορία.”
Πηγές:
http://www.fox10phoenix.com/news/arizona-news/83415535-story?utm_source=fark&utm_medium=website&utm_content=link
https://www.rt.com/usa/330725-phoenix-council-satanists-prayer/
 http://offtherecord.net.gr/?p=8073

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.