Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΓΑΛΛΙΑ: Με σαμπάνιες έξω από το υπουργείο γιόρτασαν την παραίτηση της υπουργού Τομπιρά



Στην πλατεία Vendôme, όπου βρίσκεται το υπουργείο Δικαιοσύνης, συγκεντρώθηκε προχθές ένα πλήθος διαδηλωτών για να γιορτάσουν με ένα γιγαντιαίο μπουκάλι  σαμπάνιας την αναχώρησή της υπουργού Δικαιοσύνης της Γαλλίας, Christiane Taubira
Οι περισσότεροι ήταν από εκείνους τους γενναίους Γάλλους και Γαλλίδες του λαϊκού κινήματοςmanif pour tous, που ξεσηκώθηκαν μαζικά και δυναμικά το 2012 και το 2013, κατά του νόμου για το «γάμο» των ομοφυλόφιλων, και το δικαίωμα υιοθεσίας από αυτούς (δες εδώ). 
Σίγουρα θα ένιωσαν κάποια αίσθηση δικαίωσης, αν και ο νόμος εξακολουθεί να υπάρχει. Η δουλειά που έχουν να κάνουν τώρα είναι να προσπαθήσουν να πείσουν την κυβέρνηση να καταργήσει το νόμο ή τουλάχιστον να ακυρώσει το διάταγμα της Taubira που δικαιολογεί την παρένθετη μητρότητα.
Η Taubira, με καταγωγή από την Γουιάνα, ηγετική φιγούρα της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Ολάντ, παραιτήθηκε μετά το φιάσκο που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες, όταν, εν αγνοία του Ολάντ, ανακοίνωσε στο αλγερινό ραδιόφωνο ότι δεν θα πρέπει να αφαιρείται από τους ξένους εγκληματίες που κρίνονται ένοχοι για τρομοκρατία η γαλλική υπηκοότητα. Όταν ο Ολάντ συνειδητοποίησε τι είχε πει, βγήκε και δήλωσε ότι η πρόταση για την αφαίρεση της ιθαγένειας θα ισχύσει. Ακόμα και αυτός θεώρησε ότι η υπουργός του το παρατράβηξε. Ή – το πιθανότερο – στην απόφασή του οδηγήθηκε από τον φόβο του Εθνικού Μετώπου. Αντικαταστάτης της Taubira ορίστηκε ο Urvoas, στέλεχος πολύ κοντά στον γάλλο πρωθυπουργό, Manuel Valls
Ο Louis Aliot, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, και ο αναπληρωτής του Jacques Bompard, επικεφαλής της πατριωτικής Ligue du Sud, καταδίκασαν με μηνύματα στο tweeter την κληρονομιά που άφησε η Taubira, («χάος» είναι η καλύτερη λέξη) και ζήτησαν την κατάργηση του νόμου. Λέει παρακάτω "Αντίο, Taubira, θα καταργήσουμε τον νόμο σου."
Το μήνυμα του Bompard, έλεγε:
"Είχε κινητοποιήσει εναντίον της τα συνδικάτα των αστυνομικών, τις υπηρεσίες ασφάλειας, τους χωροφύλακες, τους αδούλωτους δικαστές, τους δικαστικούς γραμματείς. Είχε εξοργίσει τις οικογένειες των θυμάτων με την ανεκτική πολιτική της για το έγκλημα, αν και τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και το κεντροδεξιό UMP, προκάλεσε τους υπερασπιστές της οικογένειας με τη διευκόλυνση της παρένθετης μητρότητας και καταστρέφοντας την παραδοσιακή οικογένεια. Πριν παραιτηθεί, η Christiane Taubira άφησε τα ίχνη της βαθιά.
Πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά όταν η προσωπική ιστορία της σημαδεύτηκε από τον αγώνα για την ανεξαρτησία της (γαλλικής) Γουιάνας; Πώς μπορεί να είναι δημόσιος λειτουργός κάποιος που επιτέθηκε στην ενότητα της Γαλλίας; Ορισμένοι αναλυτές προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τον διορισμό της από την πλευρά του Φρανσουά Ολάντ ως μια ακόμη πράξη προδοσίας εναντίον των Γάλλων. Σαφώς, η Αριστερά είναι δηλητήριο για τη χώρα μας. Σε λίγες ημέρες θα σας δώσω μια περίληψη των περίεργων απαντήσεων που η Christiane Taubira έδωσε στις γραπτές ερωτήσεις μου. Ο καθένας θα αναγνωρίσει την κυριαρχία της ιδεολογίας εις βάρος της πραγματικότητας, το μίσος για την κοινωνική τάξη, και την μεγάλη αδιαφορία που επικρατούσε στην πλατεία Vendôme. Ο γαλλικός λαός θα θέσει αυτή την θλιβερή υπουργό σε δίκη. Αυτό είναι δίκαιο".
Η αντίδραση της μαχητικής ιστοσελίδας Le Salon Beige μπορεί να συνοψιστεί σε δύο λέξεις: Καλά ξεκουμπίδια!
Όλοι οι Καθολικοί, και όσοι νοιάζονται για τις ηθικές αξίες και παραδόσεις, δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον τρόπο που έσπρωξε μέσα στη νύχτα (!) το νόμο νομιμοποίησης «του γάμου για όλους» - βλέπε ομοφυλοφίλων - ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.
Θυμούνται, επίσης, ότι έγινε γνωστή για την δήλωσή της, ότι το φταίξιμο για την δουλεία δεν πρέπει να ριχθεί στους ώμους των Αράβων, αλλά μόνο των Λευκών. Πριν γίνει υπουργός Δικαιοσύνης ήταν εισηγήτρια ενός νομοσχεδίου που όριζε το ατλαντικό δουλεμπόριο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, χωρίς να αναφέρει λέξη για την δουλεία που ασκούσαν οι μουσουλμάνοι υπό τον ισλαμικό νόμο ..

ΚΟ: Τι να συζητάμε τώρα, οι Γάλλοι είναι πολύ πιο μπροστά από εμάς..

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.