Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΤΟΥΜΠΕΚΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ .Ε ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΟΥ ;

ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΑΚΤΥΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ  Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ [βλεπε Ιερωνυμος και σια] ΤΗΡΟΥΝ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ !!!
ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ  ΞΕΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΑΘΛΙΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ .

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών για το γκρέμισμα της εκκλησίας στη Χειμάρρα καθώς η Ελλάδα υπέβαλε επίσημη νότα διαμαρτυρίας στον Αλβανό Πρέσβη στην Αθήνα, ενώ το ΥΠΕΞ πραγματοποίησε επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Συμβούλιο της Ευρώπης ενώ ενημερώθηκε Βερολίνο και Ουάσιγκτον, αναφέρει ο αλβανικός τύπος. Αναμένονται επίσης και οικονομικές κυρώσεις στα Τίρανα.
Πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως υπάρχει και "δάχτυλος" του Βατικανού πίσω από την κατεδάφιση του Ιερού Ναού καθώς η Αλβανία θέλει να ανεγείρει ανδριάντα καθολικού επισκόπου του Νίλο Καταλάνο ο οποίος είχε προσπαθήσει να στρέψει τους ελληνορθόδοξους κατοίκους της Χειμάρρας στον καθολικισμό ή την ουνία αποκηρυσσοντας την ορθόδοξη πίστη τους!
 Από το περιστατικό σύμφωνα με πληροφορίες έχει κινητοποιηθεί και η ελληνική ομογένεια σε όλον τον κόσμο μέσω κοινωνικών δικτύων. Η ανίερη και προσβλητική πράξη των Αλβανών δεν έχει προηγούμενο.  
 Σε τηλεφωνική επαφή του αλβανικού καναλιού με τον Αλβανό Πρέσβη στην Αθήνα, επιβεβαιώθηκε η κλήση του στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για σήμερα το μεσημέρι.
 Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε επίσης το  Βερολίνο και την Ουάσινγκτον σχετικά με την κατάφορη παραβίαση της θρησκευτικής ελευθερίας των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
 Σε αντίδραση του εκπρόσωπου του  ελληνικού Υπουργείου
Εξωτερικών, Κωνσταντίνο Κούτρα για το επαίσχυντο περιστατικό στις Δρυμάδες , παρομοιάστηκε η κίνηση των Αλβανών με πράξη Τζιχαντιστών.
 «Η καταστροφή του ιερού  τόπου  και του   χώρου  λατρείας  στις δρυμάδες είναι παρόμοια  με εκείνες που έγιναν πρόσφατα στη Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική από βάρβαρους τζιχαντιστές. Σήμερα είδαμε αυτό ακριβώς το πράγμα να γίνεται στη γειτονική Αλβανία. Θα ενημερώσουμε  αμέσως την διεθνή κοινότητα», ανέφερε χτες η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών
Οι  Αλβανοί αξιωματούχοι τα "γυρίζουν" σήμερα μετά τις σφοδρές αντιδράσεις προσπαθώντας να βρουν δικαιολογίες και δηλωνουν ότι  η κατεδάφιση του Ι. Ναού του Αγίου Αθανασίου έγινε με σκοπό την ανακάλυψη του τάφου του Νίκο Καταλάνο ενός καθολικού ιεραπόστολου του XVII αιώνα.

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΥΤΗ Η ΦΑΡΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ !!!

 

Kisha-Sh.Athanasit-Dhermi-2-300x2252



Με την ενέργεια αυτή ο Αλβανός πρωθυπουργός επιχειρεί να κερδίσει την εύνοια του Βατικανού -Την πρόκληση κατήγγειλε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας

Ανδριάντα του καθολικού επισκόπου και ιεραποστόλου Νίλο Καταλάνο, έζησε τον 7ο αιώνα- που προσπάθησε αποτυχημένα να στρέψει τους ελληνορθόδοξους κατοίκους της Χειμάρρας στον καθολικισμό ή την ουνία, θέλει να στήσει η κυβέρνηση Ράμα στο χώρο της κατεδαφισμένης εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμμάδες.
Ο Καταλάνο έζησε το 7ο αιώνα και προσπάθησε μεθοδικά να προσηλυτίσει στον καθολικισμό ελληνορθόδοξους πληθυσμούς της Βορείου Ηπείρου, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Ως καθολικός επίσκοπος Δυρραχίου, επισκέφθηκε τις Δρυμάδες και επιχείρησε να πείσει τους κατοίκους να αποκηρύξουν την ορθόδοξη πίστη τους. Σύμφωνα με τις πηγές η αντίδραση των πιστών ήταν έντονη, με αποτέλεσμα ο καθολικός αξιωματούχος να επιστρέψει άπρακτος στην έδρα του. Ο Καταλάνο τιμάται από τους Αλβανούς, επειδή φέρεται να προώθησε τη διδασκαλία της αλβανικής γλώσσας, που για την ιστορία απέκτησε αλφάβητο μόλις το 1908.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο στενός συνεργάτης του Έντι Ράμα , βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, επιχειρηματίας και εκδότης Κότσιο Κοκεδήμα –λέγεται πως είναι ελληνικής καταγωγής- θα είναι βασικός σπόνσορας σε εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πανεπιστήμιο Αυλώνας, στη μνήμη του καθολικού ιεραποστόλου Καταλάνο. Στο πλαίσιο αυτό Ράμα και Κοκεδήμα, επιδιώκουν να στήσουν στο χώρο της κατεδαφισμένης εκκλησίας τον ανδριάντα του καθολικού επισκόπου – ιεραποστόλου, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων των Δρυμμάδων.
Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές η κυβέρνηση Ράμα, με την ενέργεια αυτή ο Αλβανός πρωθυπουργός επιχειρεί να κερδίσει την εύνοια του Βατικανού, αλλά και τη … ψήφο των καθολικών συμπατριωτών του που αγγίζουν το 17% του πληθυσμού της χώρας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ράμα φέρεται να είχε αποκαλύψει στον Πάπα Φραγκίσκο, κατά την επίσημη επίσκεψή του Ποντίφικα στην Αλβανία το 2014, τις προθέσεις του να τιμήσει επίσημα τον καθολικό επίσκοπο- ιεραπόστολο Καταλάνο. Να σημειωθεί πως στην περιοχή της Χειμάρρας, δεν υπάρχουν γηγενείς καθολικοί, αφού η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Έλληνες Ορθόδοξοι αν και για Τίρανα επισήμως θεωρούνται «ελληνόφωνοι Αλβανοί».


Πηγή: protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.