Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

GAY ΛΟΜΠΙ καλεί σχολεία να Απαγορεύσουν τις λέξεις «ΑΓΟΡΙ» «ΚΟΡΙΤΣΙ»!


GAY ΛΟΜΠΙ καλεί σχολεία να Απαγορεύσουν τις λέξεις «ΑΓΟΡΙ» «ΚΟΡΙΤΣΙ»!
Το μεγαλύτερο λόμπι ομοφυλοφίλων για τα δικαιώματα των γκέι στις Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησε από τα σχολεία την εξάλειψη των «στερεοτύπων των φύλων» εκπαιδεύοντας το προσωπικό να αποφεύγει τη χρήση των λέξεων «αγόρι» και «κορίτσι» στην τάξη!
Ένας νέος σχολικός οδηγός που δημοσιεύθηκε από την «Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» σχεδιασμένος να κάνει τις τάξεις «φύλο χωρίς αποκλεισμούς», προτρέπει τους εκπαιδευτικούς να «αποφεύγουν να χρησιμοποιούν το φύλο για να χωρίζουν και να απευθύνονται στους μαθητές «, έτσι ώστε να αποτραπούν τυχόν αναστατώσεις σε μαθητές τρανσέξουαλ.«Αντί να απευθύνεστε στην τάξη σας, χρησιμοποιώντας «αγόρια» και «κορίτσια», δοκιμάστε κάτι νέο. Λέξεις όπως «φίλοι», «μαθητές» ή «σπουδαστές» επιτρέπουν σε όλους τους μαθητές να αισθάνονται ότι περιλαμβάνονται, επεκτείνουν το λεξιλόγιό τους και είναι υπόδειγμα για την χωρίς αποκλεισμούς γλώσσα και συμπεριφορά των άλλων φοιτητών και καθηγητών, «δηλώνει ο οδηγός.
Το να ζητείται από τους μαθητές να προσδιοριστούν ως αρσενικό ή θηλυκό στις εργασίες, επίσης αποθαρρύνεται σφοδρά, με τον οδηγό να ενθαρρύνει τα σχολεία να «προσθέσουν μια τρίτη επιλογή για εκείνους που έχουν μη-δυαδικές έμφυλες ταυτότητες».
Μια σύνδεση με μια άλλη πηγή, εμφανίζει μια «περιεκτική φόρμα εγγραφής των δύο φύλων», το οποίο δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να διαλέξουν τη δική τους «προτίμηση αντωνυμίας φύλου.» Ο οδηγός προτρέπει επίσης τα σχολεία να μην περιλαμβάουν τις λέξεις «μητέρα» ή «πατέρας» σε οποιαδήποτε μορφή σε περίπτωση που κάποιος προσβληθεί.
Οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνονται επίσης να επωφεληθούν από «διδακτικές στιγμές», όπου μπορούν να εξηγήσουν στα παιδιά γιατί ένας μαθητής μπορεί να έχει «δύο μητέρες» ή δύο μπαμπάδες και πως δεν είναι μόνο ένας άνδρας και μια γυναίκα ικανοί να έχουν ένα μωρό.
Ο οδηγός συμβουλεύει επίσης τους εκπαιδευτικούς να μην περιορίζουν κάποιες δραστηριότητες σε ένα φύλο, για παράδειγμα, να ενθαρρύνουν τα αγόρια να λάβουν μέρος σε μαθήματα χορού κοριτσιών.
Σύμφωνα με το CNN, το HRC διαθέτει 700.000 μέλη, καθιστώντας το την μεγαλύτερη ομάδα λόμπι των LGBT στη χώρα.
hellasforce.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.