Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

«ΣΤΗΚΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΑΤΕΙΤΕ ΤΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ»


*Γιατί το Άγιον Ορος ακολουθεί,το Πάτριο εορτολόγιον;;*

α] Διότι το Πάτριον είναι παράδοσις της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

β]Βάσει του εορτολογίου αυτού η Α΄Οικουμενική Σύνοδος εθέσπισε τον Πασχάλιον Κανόνα και ώρισε να κυμαίνεται η εορτή του Αγίου Πάσχα από 22 Μαρτίου έως και 25 Απριλίου,ενώ με το Νέο [παπικον] κυμαίνεται μέχρι της 8 Μαίου...

γ]Το νέον Γρηγοριανόν [παπικόν] εορτολόγιο, έχει καταδικασθεί υπο των Πανορθοδόξων Συνόδων επί Πατριάρχου Ιερεμία του Τρανού.


δ] Δια Συνοδικών Πατριαρχικών Εγκυκλίων το έτος 1593 οι Πατριάρχαι ,Κωνσταντινοπόλεως Ιερεμίας,Ιεροσολύμων Σωφρόνιος,Αλεξανδρείας Σίλβεστρος καί το έτος 1848 οι Πατριάρχαι Κωνσταντινοπόλεως Άνθιμος.Αλεξανδρείας Ιερόθεος,Αντιοχείας Μεθόδιος ,Ιεροσολύμων Κύριλλος,καθυποβάλλουν εις φρικτά εκκλησιαστικά επιτίμια εκείνους όσοι θα δεχθούν την μεταρρύθμισιν του Ορθοδόξου Εορτολογίου.


Πλέον δε τούτων η μεταρρύθμισις του ορθοδόξου εορτολογίου έγινε η λεωφόρος δια της οποίας εισήλθεν εις την ορθόδοξον μάνδραν της Εκκλησίας του Χριστού το μέγα τραύμα του Οικουμενισμού,τα υπόλοιπα ετοιμάζονται εις Μόναχον ,και Σαμπεζύ.

Υπο το πρόσχημα της [οικονομίας] απο τότε κατάργησαν νηστεία ,κωλήματα ιερωσυνης,αθετούν συνεχώς Ι. Κανόνας,αποξένωσαν το λαό απο την Ορθόδοξον Πίστην σε σημείο ώστε να μην γνωρίζουν οι πιστοί τί είναι Ορθοδοξία και τί αίρεσις,ότι θεσπίθικε δια Πνεύματος Αγιου,καταργήθηκε χάριν του [διαλόγου] και της πλασματικής αγάπης!Στόχος η προετοιμασία του Ορθοδόξου λαού και η αποδοχή της [Μεγάλης Συνόδου]που ετοιμάζουν δια το 2016 αλλά όπως τόνισε ο πατριάρχης Ρωσίας Κύριλλος ίσως χρειαστούν έτεραι [μεγάλαι συνοδοι]της αποστασίας για να φτάσουν στην τελείαν!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.