Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

«Η Θεοτόκος οδηγεί την Ρωσία», λέει η Γενική Εισαγγελέας της Δημοκρατίας της Κριμαίας

Σε συνέντευξή της στη ρωσική εφημερίδα ‘Komsomolskaya Pravda’ η Γενική Εισαγγελέας της Δημοκρατίας της Κριμαίας Ναταλία Poklonskaya απαντά στην ερώτηση, γιατί τίμησε ιδιαίτερα τον τελευταίο Ρώσο αυτοκράτορα Τσάρο Νικόλαο Β΄ Αλεξάντροβιτς, που έχει αγιοποιηθεί από την Ρώσικη Ορθόδοξη Εκκλησία και έχει το όνομα "Άγιος Νικόλαος ο το Πάθος Φέρων" (Το 1981 ο Νικόλαος Β΄ και οι πρώτου βαθμού συγγενείς του αγιοποιήθηκαν. Δεν έγιναν μάρτυρες αφού ο θάνατος τους δεν σχετιζόταν άμεσα με τη χριστιανική πίστη. Αντ’ αυτού ονομάστηκαν παθοφόροι - passion bearers).. Επίσης ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι η μοναρχία θα επιστρέψει στο μέλλον.
"Πράγματι, ήταν ένα κατάφωρο έγκλημα όταν ο τσάρος Νικόλαος Αλεξάντροβιτς εκθρονίστηκε και στη συνέχεια όλη η οικογένειά του δολοφονήθηκε βάναυσα", δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας της Κριμαίας. "Και το ποιο είναι το καλύτερο και το τι θα έρθει - μοναρχία ή δημοκρατία – αυτό δεν είναι δική μου δουλειά".
ΦΩΤΟ: Με την αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Ιεραποστολής του Στρατού και την εικόνα του Τσάρου Νικολάου ΙΙ που αναβλύζει μύρο - μια φωτογραφία από τη σελίδα της Ναταλίας στο Facebook
"Μια καλόγρια είχε ένα όραμα: της είπαν να πάει κάτω από το θόλο της εκκλησίας στο Kolomenskoye και να βρει ένα «μαύρο πίνακα». Της δόθηκε εντολή να τον πλύνει "έτσι ώστε να γίνει κόκκινος" και τότε θα μπορούσε να δει μια εικόνα της Μητέρας του Θεού σε αυτόν [1(δες κι εδώ). Και πράγματι, η "βασιλεύουσα" Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου βρέθηκε στο θόλο της εκκλησίας. Αυτή η εύρεση είχε βαθιά σημασία. Μετά τη δολοφονία της βασιλικής οικογένειας, η Μητέρα του Θεού ανέλαβε την διακυβέρνηση της Ρωσίας. Με τα κόκκινα ρούχα και με τον Χριστό στην αγκαλιά της, προστατεύει και καθοδηγεί την Ρωσία μας. Και είθε ο Θεός να βοηθήσει τη Ρωσία να ευημερήσει", είπε η Poklonskaya, απαντώντας στην ερώτηση.
[1] Η «βασιλεύουσα» εικόνα της Μητέρας του Θεού εμφανίστηκε στις 15 Μαρτίου 1917, στο χωριό Kolomenskoye (Κολομένσκογιε της περιοχής Κολόμνας), κοντά στη Μόσχα (τώρα υπάρχει στην Μόσχα ένα διάσημο Μουσείο-Πάρκο στην περιοχή με το ίδιο όνομα). Ο Πατριάρχης Τύχων (Belavin) της Μόσχας (1865-1925) συμμετείχε στη σύνθεση της λειτουργίας και του Ακάθιστου για αυτή την εικόνα.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.