Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023
Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023
Ο 13χρονος δεκανέας του Ελληνικού Στρατού – Τον συνέλαβαν και απέδρασε, αφού σκότωσε τρεις φρουρούς!
Ο Γεράσιμος Ραφτόπουλος υπήρξε ο νεότερος υπαξιωματικός στην ιστορία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Με μπόι που δεν ξεπερνούσε τα 140 -150 εκατοστά, κάτι που τον δυσκόλευε ακόμα και να ανέβει στο άλογό του, απέδειξε ότι η γενναιότητα και το θάρρος δεν έχουν να κάνουν με την ηλικία. Γεννήθηκε στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς το 1900. Μόλις ξέσπασε ο Α΄Βαλκανικός έφυγε απ το νησί του με προορισμό τον Πειραιά και απώτερο σκοπό να υπηρετήσει την πατρίδα.
Εθελοντής ετών 12
Προορισμός του η Λάρισα και το 18ο Σύνταγμα Πεζικού της IV Μεραρχίας. Μπήκε στη σειρά και παρουσιάστηκε κι εκείνος στον Διοικητή. Εκείνος γέλασε αλλά τελικά τον πήρε ως «παιδί του Συντάγματος». Αφού ο μικρός ήθελε τόσο πολύ να πολεμήσει θα τον έβαζαν να κάνει ανώδυνες βοηθητικές εργασίες, όπως να μεταφέρει διαταγές, να γράφει επιστολές, να κάνει δουλειές κλητήρα και ό,τι άλλο δεν έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του. Όμως ο μικρός είχε άλλα σχέδια στο μυαλό του και κυρίως να αποδείξει ότι ο ρόλος του δεν ήταν διακοσμητικός.
Ο μικρός ήρωας στη μάχη της Ελασσόνας
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023
Πράσινες ἐνορίες λοιπόν, πράσινα μοναστήρια καί...πράσινα ἄλογα! Του Νεκτάριου Δαπεργολα.
Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023
"Η κατάρρευση της Αυτοκρατορίας – Το μάθημα του Βυζαντίου".
Υπόθεση: "Τα πιο προικισμένα μυαλά του Βυζαντίου με λύπη παρακολουθούσαν τη βαθμιαία καταστροφή της Αυτοκρατορίας, αλλά κα
νείς δεν άκουγε τη φωνή τους". Είναι η πρώτη φορά που το κορυφαίο γεγονός της πτώσης της ελληνικής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας αναλύεται σε βάθος και με κριτική ματιά, όχι απλά ως γεγονός αλλά ως ιστορική συνέπεια. Σε αυτό το ταξίδι στη πιο πονεμένη στιγμή της μεσαιωνικής μας Ιστορίας ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα συμπεράσματα αυτής της μελέτης, που γίνονται με το βλέμμα στο μέλλον. Αυτό είναι το "μάθημα του Βυζαντίου".
Το "Η κατάρρευση της Αυτοκρατορίας – Το μάθημα του Βυζαντίου", όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ, αποτελεί ένα (σε μεγάλο βαθμό) προσωπικό πόνημα του Ρώσου Αρχιμανδρίτη Τύχωνα, που γράφει το σενάριο και είναι ο ξεναγός μας στη βυζαντινή Ιστορία. Έτσι, παρήγαγε ένα ντοκιμαντέρ για το Βυζάντιο και την Άλωση της Πόλης μέσα από το οποίο ήθελε να καταδείξει τους κινδύνους που διέρχεται μια αυτοκρατορία όταν αρχίσει να παρακμάζει και όταν ο λαός –και κυρίως η άρχουσα τάξη– αδιαφορούν για τη σωτηρία της.
Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023
Επιστολή της Ι. Μονής Εσφιγμενου για την διαμαρτυρία στα προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών στις 22/10/23.
Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023
Σημείωνε τις αμαρτίες σου σε χαρτί, για να μην τις λησμονήσεις.
Πρέπει όμως να γνωρίζεις και το εξής: ότι αν εσύ δεν κάνεις την κατάλληλη εξέταση των αμαρτιών σου πριν να εξομολογηθείς, όσες αμαρτίες λησμονήσεις και δεν τις εξομολογηθείς, είναι ασυγχώρητες επειδή η αλησμονησία αυτή έγινε από εσένα με την θέλησή σου, επειδή μπορούσες να τις θυμηθείς με την εξέταση και δεν το έκανες.
Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023
Από σήμερα που θα πρέπει να αγοράσετε Parmigiano Reggiano, θα το σκεφτείτε δύο φορές: εδώ προστίθεται το επιπλέον συστατικό
Τώρα ακόμη και το Parmigiano Reggia
no αλλάζει «πρόσωπο» και το κάνει με έναν εντελώς απροσδόκητο τρόπο: ποιος ξέρει αν τώρα θα το σκεφτείτε δύο φορές πριν το αγοράσετε;
Το Parmigiano Reggiano είναι ένα από τα τυπικά προϊόντα της χερσονήσου μας. Τώρα, όμως, όλες οι μορφές του θα έχουν ένα μικροτσίπ μέσα για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο. Ας μάθουμε λοιπόν όλους τους λόγους πίσω από την απόφαση της εταιρείας.
Όλος ο κόσμος γνωρίζει το Parmigiano Reggiano, ένα από τα ιταλικά τυριά DOP και για πολλούς θεωρείται και «ο βασιλιάς των τυριών». Παράγεται κυρίως στις επαρχίες Πάρμα, Ρέτζιο Εμίλια και Μόντενα, με την παγκοσμιοποίηση αυτό το προϊόν έφτασε σε όλα τα έθνη του κόσμου. Για την παρασκευή του χρησιμοποιούνται μόνο τρία συστατικά απόλυτης ποιότητας όπως: νωπό γάλα αγελάδων που τρέφονται με ντόπιο χόρτο και χορτονομή, φυσική πυτιά και αλάτι. Έχει μια μοναδική γεύση, η οποία συχνά αντιγράφεται από δευτερεύουσες μάρκες γύρω από το μπλοκ.
Ακριβώς για αυτόν τον λόγο καθίσταται επιτακτική η προστασία της γνησιότητας του Parmigiano Reggiano, ενός από τα εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται στην επικράτειά μας. Για να γίνει αυτό, για άλλη μια φορά, είναι χρήσιμο να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες. Αυτή είναι η τελευταία ιδέα που έλαβαν υπόψη οι παραγωγοί αυτού του τύπου τυριού. Τώρα λοιπόν ο στόχος είναι τοποθετήστε βρώσιμα μικροτσίπ μέσα στις φόρμες των 40 κιλών. Αυτό θα πρέπει να συνδέεται με το blockchain το οποίο με τη σειρά του θα πιστοποιεί την αυθεντικότητά του. Ας δούμε πώς λειτουργεί.
Το Parmigiano Reggiano θα έχει ένα βρώσιμο μικροτσίπ μέσα: θα χρησιμεύει για την προστασία της αυθεντικότητας !!!!!!!!!
Επιτακτικη ανάγκη να να παρεβρεθούμε όλοι εκεί...!!! Είναι θέμα ομολογίας...
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ Η Κερκόπορτα του Αγίου Όρους άνοιξε!