Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ .ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ.

 ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ..."ΦΛΟΓΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ" ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ (ΟΧΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ) ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

 


ΞΕΚΙΝΑΜΕ  ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ :

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ:ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.

 

Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 1-1 2021 π.ημ. ΣΤΙΣ 23-12-2020 π.ημ. Η Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΕΞΗΓΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ. μπορειτε να την δειτε εδω :https://agiosioannisotheologoskavalas... 
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΥΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΕΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

Τα παιδιά, ο μεγαλύτερος στόχος της αριστερής νεοταξικής προπαγάνδας .

 σχολιο ιστολογιου μας:η παγκοσμια σιωνιστικη προπαγανδα (ως γνωστον πια η αριστερα ειναι παιδι της) εχει καταστρωσει τετοιο μεγαλοπνοο και μακρυχρονιο σχεδιο και εμεις κοιμομαστε κυριολεκτικα ορθιοι.Το εχουμε ξαναπει επανελλειμενα απο εδω μεσα οτι ο μεγαλυτερος στοχος των σκοταδιστων ειναι τα παιδια μας ,διοτι για να μπορεσουν να επιβαλλουν αυτο που θελουν πρεπει πρωτα να επιβληθουν σ'αυτα ουτως ωστε να δημιουργησουν μια "νεα φυλη" στον πλανητη η οποια δεν θα εχει γενος,χρωμα ,φυλη ,εθνος...κλπ ,θα ειναι "πραγμα" απολυτα χειραγωγησιμο χωρις καμια αντισταση ουτως ωστε να ερθει ο "μεσσιας" τους και να τα βρει ολα ετοιμα.

διαβαστε το αρθρο απο το ιστολογιο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ και θα εκπλαγειτε.



Eagle forum / ΚΟ

Ενώ η προσοχή όλου του κόσμου έχει στραφεί στα όσα διαδραματίζονται στην Αμερική και στα του κόβιντ, η Αριστερά συνεχίζει να στοχεύει τα παιδιά με την επιθετική ατζέντα των LGBTQ. Τίποτα δεν θα μείνει εκτός ορίων: παιδικά κινούμενα σχέδια, διαφημίσεις, παιχνίδια και εμφανή μηνύματα στα διαδικτυακά προγράμματα σπουδών. Ενώ οι περισσότεροι γονείς δεν έχουν ιδέα για την έκταση της προπαγάνδας, η Nicole Russell εξηγεί με μεγάλη λεπτομέρεια πόσο αδιάκοπα είναι τα μηνύματα και γιατί οι γονείς πρέπει να αντιδράσουν μαζικά.

Το 2020 ήταν δύσκολο για όλους, παιδιά και ενήλικες. Τα περισσότερα παιδιά σχολικής ηλικίας αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν σχεδόν το σχολείο, τουλάχιστον για ένα μέρος του έτους. Αυτό, σε συνδυασμό με τα lockdown, προκάλεσε αύξηση του χρόνου που τα παιδιά κάθονται μπροστά από μία οθόνη.

Αυτό έκανε τους γονείς να ανησυχούν ότι τα παιδιά δεν μαθαίνουν καλά ή εκτίθενται σε πράγματα που δεν είναι αρκετά ώριμα για να τα χειριστούν. Σχετικά με αυτό, η διαίσθηση τους μπορεί να είναι σωστή: το 2020 σημειώθηκε αύξηση στο φιλικό προς το LGBTQ μάρκετινγκ που απευθύνεται σε παιδιά.

Το Cartoon Network –το κύριο κοινό του οποίου είναι παιδιά– έστειλε πρόσφατα αυτό το tweet:


"Εδώ είναι όχι μόνο η ομαλοποίηση των αντωνυμιών φύλου, αλλά και ο σεβασμός τους," λέει το tweet του Cartoon Network. «Ανεξάρτητα από το εάν τον χρησιμοποιείτε αυτός/αυτή/εμείς ή κάτι άλλο, σας αναγνωρίζουμε και σας αγαπάμε!»

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΝΕΣΗΣ.

 Catherine Austin Fitts Η Αμερικανίδα Οικονομολόγος Κάθριν Όστιν Φιτς, πρώην υφυπουργός στέγασης στις ΗΠΑ, αποκαλύπτει το Σχέδιο πίσω από την "Πανδημία". Μας λεει οτι η ιστορια του κοσμου ειναι η δουλεία και ο "κυριος Παγκοσμιος" οπως τον αναφερει θελει να εφαρμοσει ενα νεο συστημα δουλείας μεσω της απατης της ενεσης (εμβολιο). Μας λεει ακομη οτι ο ιος ειναι φτιαχτος ουτως ωστε να μπορεσουν να ελεγξουν απολυτα το παγκοσμιο οικονομικο συστημα.

 


 Υ.Γ. ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ "ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΙΣΤΟΥ".

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

 


Ο +Aρχιμανδρίτης Μεθόδιος καθηγούμενος της παλαιφάτου Ι.Μ.Εσφιγμένου Α.Ο χαίρει άκρας υγείας...!!!
Προς ενημέρωση όλων των φίλων και τέκνων της γνήσιας Ι.Μ.Εσφιγμένου Α.Ο. Αθω.
Κάποιοι υπηρετώντας προφανώς τις προσωπικές τους σκοπιμότητες, και επιδιώξεις εκ του πονηρού ,διακινούν ψευδείς υποτιθέμενες "πληροφορίες" περί της υγείας του σεβάσμιου γέροντος κ. κ.Μεθοδίου .
Ενημερώνουμε, για να μην...αγωνιούν ή...ανησυχούν αδικαιολόγητα, πως ο Πανοσιολογιότατος Καθηγούμενος και πνευματικος πατερας μας χαίρει άκρας υγείας .
Αναφέρουμε στους ενδιαφερόμενους οτι δαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι την αλήθεια, που, ηθελημένα και δόλια, παραποιήται...

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Ο μεγάλο άγνωστος οπλαρχηγόs τηs Μακεδονίαs με τα ρασα ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ I. M. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ


Ελάχιστα στοιχεια είναι γνωστά για τον προσωπικό βίο του Ηγουμένου της Ι.Μ. Εσφιγμένου Ευθυμίου του Μοσχονήσιου. Ο ηγούμενος με καταγωγή από τα Μοσχονήσια διατέλεσε καθοδηγητής της μονής κατά το 1800-1804 και 1806-1833. Εντούτοις πλούσια ήταν η συνεισφορά του στον αγώνα η οποία ευτυχώς διεσώθη για τις επόμενες γενιές. Παρότι στο άγιο Όρος υπήρχε ουδετερότητα, πολλές φορές αναγκαζόντουσαν οι μοναχοί σε εχθροπραξίες με Αγαρηνούς & πειρατές οι οποίοι δρούσαν πάντα υπό την ανοχή των Τούρκων. Η δράση των πρώτων πυρπολικών στον ελλαδικό χώρο σύμφωνα με μαρτυρίες εμφανίζεται στο Αγιο Όρος. Η προσφορά του υπήρξε τεράστια και αποτυπώνεται στην ανάληψη ως «καπετάνιος» - του σώματος των 1000+ μονάχων που μετείχαν στις μάχες της Χαλκιδικής. Κατάφερε και έσπειρε την επαναστατική ιδέα στο άγιο Όρος γράφοντας μέλη στην φιλική εταιρία. Μέχρι τότε ελάχιστοι ήταν φιλικοί και είχαν μυηθεί εκτός του Όρους. Διέθεσε το μοναστήρι στην διάθεση του φίλου του Εμ. Παπά και δεν είναι τυχαίο ότι το πλοίο με όπλα είχε προορισμό στην Ι. Μ. Εσφιγμένου. Υπό την εποπτεία του οι μοναχοί ετοίμαζαν πυρίτιδα, διέθεσαν χρήματα , μετέφεραν με καΐκια πολεμοφόδια και κανόνια & έσκαψαν οχυρωματικά έργα παραμονές τις επαναστάσεως. Μετά την καταστολή της, έπεσε σε δυσμένεια από άλλες μονές υπό τον φόβο αντιποίνων, καταστροφών των μονών και σύλησης προσκυνημάτων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Χασεκή Χαλήλ Βέη (Οθωμανός διοικητής αγίου όρους) αξίωσε την παράδοση του στην πύλη. Ενημέρωσε έγκαιρα τον επιστήθιο φίλο του Εμ. Παπά για τις προθέσεις κάποιων να τον παραδώσουν στους Τούρκους και διέφυγε μαζί του από το Όρος σε μια προσπάθεια κατευνασμού των Τούρκων. Σήμερα το λάβαρο της επαναστάσεως στην Μακεδονία αποτελεί κειμήλιο που θησαυρίζεται & μπορεί κάποιος να δει στην ηρωική Μονή Εσφιγμένου!

 


Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ 2021 ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ .

 ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ "ΚΛΕΙΝΕΙ" Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΟΡΤΩΝ . Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΚΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΠΡΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΒΑΠΤΙΣΤΗ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΒΑΠΤΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΚΑΝΕ ΕΚΤΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ.

 


  
 Υ.Γ. ΕΑΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ "ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΙΣΤΟΥ".

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 25-12 2020 π.ημ.

 Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΗΣ Ι.Μ.ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΝ ΟΨΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 25 -12 2020 παλαιο ημερολογιο.

 


 

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ


ΤΙ  ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑποτέλεσμα εικόνας για Αρχιμηνιά κι' αρχιχρονιά....Α ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ
Γράφει ο Γιώργος Ιωαννίδης
 

Τα «Κάλαντα» της Πρωτοχρονιάς έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Λίγοι ίσως γνωρίζουν όλο το περιεχόμενό τους και ακόμα λιγότεροι την προέλευσή τους. Είναι βέβαιο ότι στο Άσμα που ακούγεται σήμερα στις γειτονιές είναι ενσωματωμένα τουλάχιστον τέσσερα «Άσματα Αγερμού» που μάλλον ανάγονται στη Βυζαντινή εποχή.
Η πρώτη ενότητα είναι μια τυπική ευχή να είναι καλή η Πρωτομηνιά και η είσοδος του Νέου Έτους:
Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά
κι  αρχή - Καλός μας χρόνος
Η επόμενη ενότητα όπως φαίνεται προέρχεται από την «Λόγια» Παράδοση. Κάποιος Διδάσκαλος (ή ιερέας) δίδαξε στους μαθητές του την μεγάλη «Δεσποτική Εορτή» της «Περιτομής του Χριστού» : Ο Χριστός με το Αιγυπτιακό - Σημιτικό Έθιμο της Περιτομής οκτώ ημέρες μετά την γέννησή του «βγαίνει να γνωρίσει τον κόσμο και γίνεται αποδεκτός από τους συμπατριώτες του» :
Αρχή που βγήκεν ο Χριστός
Άγιος και Πνευματικός
στην γήν να περπατήσει
και να μας καλοκαρδίσει

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΓΚΡΗΣΙΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥΣ ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ.


Ο άγιος Αμβρόσιος απαγορεύει δημοσίως την είσοδο στο ναό στον Αυτοκράτορα Θεοδόσιο!

(ένα συγκλονιστικό περιστατικό από την Ιστορία της Εκκλησίας μας γύρω στο 389 μ.Χ.)

Ο δήμος της Θεσσαλονίκης, ζητών την αποφυλάκισιν ηνίοχου τινός του ιπποδρόμου, φυλακισθέντος δι’ αισχρόν έγκλημα, μη εισακουσθείς δε, κατήντησεν εις μανιακόν διάβημα, μαρτυρούν πόσον ανάγωγοι και συρφετώδεις ήσαν οι όχλοι των καιρών εκείνων. Προβάς δηλαδή εις στάσιν, εφόνευσε τον αρχιστράτηγον του εν Ιλλυρία στρατού  Βουθερίκον και πολλούς άλλους αξιωματικούς· προσθέτων δε εις την κακουργίαν κτηνώδη ύβριν, έσυρε τα σώματά των εις τας οδούς.
Η είδησις φυσικά εξώργισε τον Θεοδόσιον, όστις εις το βαρύτατον έγκλημα ηθέλησε να επιβάλη παραδειγματικήν ποινήν.
Ο άγιος Αμβρόσιος, επίσκοπος Μεδιολάνων (Μιλάνου) τον παρακάλεσε να μη σπεύση εν τόσει εξάψει, να προσέξη δε προ παντός, όπως μη τιμωρήση αθώους μετά των ενόχων. Ο αυτοκράτωρ, όστις ενδιεφέρετο δια την δικαιοσύνην, υπεσχέθη· αλλ’ οι περί αυτόν άρχοντες του παρέστησαν πάλιν ότι εις τοιούτο έγκλημα, πραχθέν υπό χιλιάδων, η λεπτομερής ανάκρισις θα ανέβαλλεν επ’ αόριστον την τιμωρίαν και θα την εματαίωνε, πράγμα το οποίον θα εθράσυνε τους απανταχού της αυτοκρατορίας όχλους και θα διεκύβευε την δημοσίαν τάξιν.


Ο δε Θεοδόσιος παραπεισθείς εκ των παρατηρήσεων τούτων, φοβηθείς προσέτι μη ελαφροτέρα τιμωρία δεν θεωρηθή ικανοποιητική εκ του στρατού, εξαφθείς σφοδρότερον εκ νέων πληροφοριών περί των τολμηθέντων υπό του έκφρονος συρφετού, απέστειλε διάταγμα σφαγής κατά του λαού της Θεσσαλονίκης εν τω ιπποδρόμω εκείνω, η υπέρ του οποίου μανία επέφερε την σφαγή του Βουθερίκου και των αξιωματικών.

Προσεκλήθη λοιπόν ο λαός εις τον ιππόδρομον δήθεν δι’ αγώνας ότε δε επληρώθη ολόκληρος από συνωστιζόμενα πλήθη, οι στρατιώται, εφορμήσαντες με γυμνά ξίφη και πλήττοντες αδιακρίτως, εθανάτωσαν εις διάστημα τριών ωρών επτά χιλιάδας.
Η είδησις, φθάσασα εις Μεδιόλανα, κατελύπησε τον Αμβρόσιον. Και να μεταβή μεν προσωπικώς προς τον θεοδόσιον δεν έκρινε πρέπον και σκόπιμον· αφ’ ενός, διότι εφοβείτο μήπως εν τη συνδιαλέξει δοθή αφορμή σφοδροτέρων λόγων· αφ’ ετέρου, διότι δεν ήθελε να επικοινωνήση προς τον δώσαντα διαταγήν τόσης σφαγής. Μετέβη λοιπόν εις εξοχήν, αφήκε να παραδοθούν ημέραι τινές, και έπειτα έγραψεν επιστολήν προς τον αυτοκράτορα παριστώσαν πόσον τρομερόν υπήρξε το διαπραχθέν έγκλημα. Προσθέτετε δε:

«το αμάρτημα δεν εξαλείφεται ειμή δια δακρύων και μετάνοιας· ούτε άγγελοι ούτε αρχάγγελοι δύνανται να συγχωρήσουν αυτό άλλως.

Αυτός ο Κύριος δεν παρέχει την άφεσιν ειμή εις μόνους τους μετανοούντας. Σας συμβουλεύω· σε παρακαλώ· σε προτρέπω· σε παραινώ. Δεν τολμώ να επιτελέσω την αγίαν προσφοράν, εάν θελήσης να παρευρεθής εις αυτήν.

Ό,τι δεν είνε συγχωρημένον μετά το χυθέν αίμα ενός μόνου αθώου, είνε δυνατόν να συγχωρηθή, αφού δια σε εξεχύθη αίμα χιλιάδων;"
Ο Θεοδόσιος εταράχθη. Τι όμως έπρεπε να πράξη; εκκλησιαζόμενος τακτικά, εθεώρει βαρείαν στέρησιν την απουσίαν έστω και μιαν μόνην Κυριακήν εκ του ναού.

Έπειτα, φρονών ότι, διατάξας ως διέταξεν, υπέκυπτεν εις απαραίτητον ανάγκην του κράτους και εξασφάλισιν της δημοσίας τάξεως, άνευ της οποίας παντοία και αθεράπευτα θα εξαπελύοντο κακά, δεν εύρισκεν ορθάς κατά πάντα τας παρατηρήσεις του επισκόπου.
Μετέβη λοιπόν κατά το σύνηθες εις τον ναόν. Αλλ’ ο Αμβρόσιος επέβλεπε· πληροφορηθείς ότι ο αυτοκράτωρ έρχεται, σπεύδει, τον συναντά έξω από τα πρόθυρα, και του εμποδίζει την είσοδον· αιτιολογεί δε το διάβημά του.
«Ουκ οίσθα (είπεν), ως έοικεν, ω βασιλεύ, της ειργασμένης μιαιφονίας το μέγεθος, ουδέ μετά την του θυμού παύλαν ο λογισμός επέγνω το τολμηθέν· ουκ εά γαρ ίσως της βασιλείας η δύναμις επιγνώναι την αμαρτίαν, αλλ’ επιπροσθεί η εξουσία τω λογισμώ. Χρή μέντοι ειδέναι την φύσιν και το ταύτης θνητόν τε και διαρρέον, και τον πρόγονον χουν, εξ ου γεγόναμεν και εις ον απορρέομεν· και μη, τω άνθει της αλουργίδος αποβουκολούμενον, αγνοείν του καλυπτομένου σώματος την ασθένειαν. Ομοφυών άρχεις, ω βασιλεύ, και μεν δη και ομοδούλων. Εις γαρ απάντων δεσπότης και βασιλεύς, ο των απάντων δημιουργός. Ποίοις τοίνυν οφθαλμοίς όψει τον του κοινού δεσπότου ναόν; Ποίοις δε ποσί το δάπεδον εκείνο πατήσεις το άγιον; Πως δε τας χείρας εκτενείς, αποσταζούσας έτι του αδίκου φόνου το αίμα; Πως δε τοιαύταις υποδέξη χερσί του δεσπότου το πανάγιον σώμα; Πως δε τοις στόμασι προσοίσεις το αίμα το τίμιον, τοσούτον δια τον του θυμού λόγον εκχέας παρανόμως αίμα; Άπιθι τοίνυν, και μη πειρώ  τοις δευτέροις την προτέραν αύξειν παρανομίαν,  και δέχου  τον δεσμόν, ω ο Θεός, ο των όλων δεσπότης, άνωθεν γίνεται σύμψηφος· ιατρικός δε ούτος και πρόξενος υγείας»
(μετάφραση=Δεν κατάλαβες, όπως φαίνεται, βασιλιά μου, το μέγεθος  της δολοφονίας που διαπράχθηκε, ούτε μετά το τέλος του θυμού συνειδητοποίησε ο λογισμός αυτό που τολμήθηκε·

διότι δεν αφήνει ίσως η δύναμη της βασιλείας να καταλάβεις την αμαρτία, αλλά η εξουσία συσκοτίζει το λογισμό.

Πρέπει όμως να καταλάβεις τη φύση σου και την θνητότητα και προσωρινότητά της και το προγονικό χώμα από το οποίο γίναμε και στο οποίο διαλυόμαστε· και να μην παραπλανηθείς από το άνθος της βασιλικής αλουργίδας και αγνοήσεις την ασθένεια του σώματος που αυτή καλύπτει.

Εξουσιάζεις, βασιλιά, αυτούς που έχουν την ίδια φύση με εσένα και είναι μάλιστα ομόδουλοι. Διότι ένας είναι δεσπότης και βασιλιάς όλων, ο δημιουργός των όλων.

Με ποιά λοιπόν μάτια θα δεις το ναό του κοινού δεσπότη;

Με ποιά πόδια θα πατήσεις το άγιο εκείνο δάπεδο;

Πώς θα απλώσεις στον ουρανό τα χέρια, τη στιγμή που στάζουν ακόμα από το αίμα του άδικου φόνου;

Πώς με τέτοια χέρια θα υποδεχτείς το πανάγιο σώμα του δεσπότη;

Πώς θα φέρεις το τίμιο αίμα στο στόμα, αφού με τα λόγια του θυμού σου έχυσες παράνομα τόσο αίμα;

Φύγε λοιπόν και μην επιχειρήσεις με τη δεύτερη αυτή συμπεριφορά σου να αυξήσεις την προηγούμενη παρανομία·

και να δεχτείς τον δεσμό (του επιτιμίου), για τον οποίο από τον ουρανό συμφωνεί ο Θεός, ο των όλων δεσπότης· αυτός ο δεσμός είναι ιατρικός και πρόξενος υγείας).
Ο Θεοδόσιος εις την περίστασιν εκείνην εδείχθη άξιος εαυτού. Ενώ, μεταχειρισμένος την δύναμίν του, είχε το μέσον να αναστηλώση κοσμικώς το ταπεινούμενον βασιλικόν μεγαλείον του, δεν ωργίσθη δια την τόλμην του επισκόπου, δεν παρωξύνθη δια την δημοσία γενομένην προς αυτόν επιτίμησιν, αλλ’ υπενθύμισε μόνον προς τον Αμβρόσιον ότι ο Δαβίδ και εις μοιχείαν και εις ανθρωποκτονίαν υπέπεσεν.
Ο επίσκοπος έδραξε φιλοστόργως και ετοίμως την ευκαιρίαν.

«Καθώς λοιπόν εμιμήθης του Δαβίδ την αμαρτίαν, είπεν, ούτω μιμήθητι και αυτού την μετάνοιαν».

Ο βασιλεύς εύρεν την νουθεσίαν ορθοτάτην.
Ο πανίσχυρος αυτός σκηπτούχος έστρεψε το βήμα του ως ο έσχατος των υπηκόων του, εξέχυσε δε πικρά δάκρυα μετανοίας, και μόνον μετά μήνας οκτώ, την εορτήν των Χριστουγέννων, δημοσία εξομολογηθείς το αμάρτημά του, πρηνής δε, εζήτησε συγχώρησιν.

Ο Αμβρόσιος τότε τον εδέχθη εις την θείαν κοινωνίαν.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΓΟΧ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕΙ ΤΟΝ "ΚΑΙΣΑΡΑ" ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ .

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΣΤΗΝ  ΣΩΤΗΡΙΑ ;

Η' ΜΗΠΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ "ΚΑΙΣΑΡΑ";

ΟΥΑΙ ΟΥΑΙ ΟΥΑΙ !!!!

 

Ἀριθμός Πρωτ. 3088.
Ἐν Ἀθήναις, 20 – 12- 2020 / 02 – 01 – 2021
Πρὸς
τὸν Πρωθυπουργὸν τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021