ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ…Μετά από πρόταση κυβερνητικής επιτροπής δεοντολογίας η αιμομιξία μεταξύ αδελφών στη Γερμανία θα επιτραπεί με νόμο….


..Όπως διαβάζουμε στην Telegraph, η κυβερνητική επιτροπή δεοντολογίας ισχυρίζεται πως η υπάρχουσα νομοθεσία που απαγορεύει την αιμομιξία είναι απαράδεκτη προσβολή του δικαιώματος της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης.
«Το θεμελιώδες δικαίωμα των ενήλικων αδερφών για σεξουαλική αυτοδιάθεση πρέπει να ληφθεί περισσότερο υπόψη από την αφηρημένη ιδέα της προστασίας της οικογένειας» αναφέρει χαρακτηριστικά το Γερμανικό Συμβούλιο Δεοντολογίας.

Πάντως στη Γερμανία η αιμομιξία είχε νομιμοποιηθεί αφού θεωρείται πλέον δικαίωμα. Έτσι ξεκίνησε μία εκστρατεία σε ολόκληρη την Ευρώπη υπέρ της ομαλοποίησης της αιμομιξίας και της νομιμοποίησής της!
voicenews.gr
Από Newsroom Paradrasi.gr
Σχόλιο της σελίδας μας:
Δείτε από τι κινδυνεύουν τα παιδιά που γεννιούνται από αιμομιξία!
Μια συνηθισμένη τακτική κυρίως ανάμεσα σε «γαλαζοαίματους», ήταν να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά μεταξύ τους ώστε να μη μολύνουν το βασιλικό αίμα.
Τα παιδιά αυτά, όμως, ήταν γνωστό ότι είχαν μεγάλες πιθανότητες να γεννηθούν με τεράστια και σοβαρά προβλήματα, ενώ δεν ήταν σπάνια τα περιστατικά τερατογενέσεων.
Πλέον, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι απαγορεύονται οι σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αδελφών, ξαδελφών, ακόμη και δεύτερων.
Δεν είναι μονο θέμα της πατρωας ευσεβειας ή ηθικής, αλλά θέμα χρωμοσωματικών ανωμαλιών που προκύπτουν, με αποτέλεσμα το παιδί που θα γεννηθεί να διατρέχει σημαντικό κίνδυνο.
Βρετανοί ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Λιντς και του Μπράντφορντ μελέτησαν 13.500 περιπτώσεις αιμομιξίας, προκειμένου να διαπιστώσουν από ποια προβλήματα και ανωμαλίες κινδυνεύουν τα παιδιά που έχουν προκύψει από αιμομιξία.
Σύμφωνα με την μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Lancet», τα παιδιά που γεννιούνται από αδέλφια ή πρώτα ξαδέλφια παρουσιάζουν περισσότερα οργανικά προβλήματα και ανωμαλίες σε σχέση με τον μέσο όρο του πληθυσμού.
Συγκεκριμένα, η ερωτική σχέση μεταξύ πρώτων ξαδερφιών διπλασιάζει τον κίνδυνο γέννησης παιδιού με γενετικά ελαττώματα. Υπολογίζεται ότι ένα μωρό στα τρία θα γεννηθεί με κάποιο πρόβλημα.
Οι κίνδυνοι που παρουσιάζονται σε τέτοια παιδιά, αφορούν κυρίως σε τερατογενέσεις, το νευρικό σύστημα, τον εγκέφαλο και την καρδιά, ενώ οι πιθανότητες το βρέφος να μην επιβιώσει είναι διπλάσιες από τον μέσο όρο.

Αν, μάλιστα, η μητέρα έχει ξεπεράσει το 34ο έτος, τότε τα ποσοστά διπλασιάζονται.
«Δεν είμαστε Φαραώ και γαλαζοαίματοι βασιλιάδες, να κάνουμε παιδιά με συγγενείς μας. Απαγορεύεται σε στενούς συγγενείς να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο διότι οι χρωμοσωματικές ανωμαλίες είναι μεγάλες και σοβαρές», αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης και καθηγητής Έαμον Σέρινταν.
Ποιοι είναι οι συγγενικοί βαθμοί που εμποδίζουν την τέλεση τον γάμου;
Οι συγγενικοί βαθμοί ή οι συγγένειες είναι τεσσάρων ειδών:
Α' 1. Η συγγένεια εξ αίματος (αιμομιξία): Στην κατ' ευθείαν γραμμή, όσοι εμποδίζονται από το γάμο οριστικά. Η αιμομιξία στην κατ' ευθείαν γραμμή διαιρείται σε δύο μέρη:
α) Στην ανιούσα κατ' ευθείαν γραμμή, δηλ. πατέρας - γιαγιά - προγιαγιά κλπ.
β) Στην κατιούσα γραμμή, δηλ. πατέρας - γιος - εγγονός - δισέγγονος κλπ.
2. Η εκ πλαγίου συγγένεια εξ αίματος, ή οποία απαγορεύεται για τον γάμο μέχρι εβδόμου βαθμού, κατά πλάτος. Τα αδέλφια από μία μητέρα ανήκουν στον δεύτερο βαθμό συγγενείας·
οι πρώτοι εξάδελφοι είναι τετάρτου βαθμού, τα δεύτερα εξαδέλφια έκτου βαθμού και δεν μπορούν να παντρευτούν μεταξύ τους.
Τα τρίτα εξαδέλφια είναι ογδόου βαθμού και αυτά επιτρέπεται να παντρευτούν μεταξύ τους. Τα αδέλφια και εξαδέλφια από πατριό ή μητρυιά δεν μπορούν να παντρευτούν μεταξύ των μέχρι επίσης του εβδόμου βαθμού κατά πλάτος.
Αν συνέβη κάτι απροσδόκητο ζητείται ή συμβουλή και η λύση του παρανόμου γάμου από τον Επίσκοπο της περιοχής.
Β' Συγγένεια εξ αγχιστείας (με συμπεθεριό). Μέλη δύο οικογενειών όταν συμπεθεριάζουν δεν μπορούν να τελέσουν γάμο μέχρι του πέμπτου βαθμού, κατά βάθος. Μέλη από τρία γένη οικογενειών δεν μπορούν να τελέσουν γάμο μέχρι του τρίτου βαθμού, κατά βάθος, όπως λέγει ή πατριαρχική σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως του έτους 997.
Γ' Πνευματική συγγένεια από βάπτισμα και στεφάνωμα, μεταξύ αναδόχου, αναδεκτού και των συγγενών των. Ο γάμος από πνευματική συγγένεια απαγορεύεται μέχρι του τρίτου βαθμού, κατά βάθος. Δεν μπορεί να παντρευτεί ο ανάδοχος με την αναδεκτή, με την μητέρα και με την κόρη της αναδεκτής. Δεν μπορεί να νυμφευθεί ο αναδεκτός με την κόρη του αναδόχου και ο γιος του αναδόχου με την κόρη της αναδεκτής.
Δ' Συγγένεια εξ υιοθεσίας (Υιοθεσία). Απαγορεύεται σ' αυτήν ο γάμος μέχρι του τρίτου βαθμού.
Σ' όλες τις περιπτώσεις οι δύο νέοι, μαζί με τους γονείς των, έχουν καθήκον να συμβουλεύονται τον ιερέα και να τον ακούουν σε όλα, κατά την καθιερωμένη τάξη από τους Αγίους Πατέρας της Εκκλησίας μας, η οποία διαφυλάχθηκε με ευλάβεια από τους προγενεστέρους μας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.