ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Παγκόσμια Οργή: Ο ΟΗΕ άφησε το Ισραήλ έξω από τη λίστα για παραβιάσεις δικαιωμάτων των παιδιών

σχολιο δικο μας: [δεν υπηρχε καμμια περιπτωση να κανει τετοιο "ατοπημα" ο ΟΗΕ και ενας απο τους λογους ειναι οτι το κεντρικο κτιριο που στεγαζετε ο ΟΗΕ στις ΗΠΑ ανηκει στον εβραιο Ροκφελερ .

οποτε γινετε να σε "φιλοξενει" καποιος και εσυ να τον εκθετεις ;;;]

un-children-rights-israel.si
Παρά την αυξανόμενη πίεση από τη διεθνή κοινότητα, καθώς και τους συναδέλφους του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki-moon επέλεξε να μην συμπεριλάβει το Ισραήλ στη Λίστα της Ντροπής – ένα έγγραφο που περιγράφει τις ομάδες και τα μέλη που παραβιάζουν τα δικαιώματα των παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις.
Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων προτρέπουν τον Ban Ki-moon να αλλάξει τον κατάλογο του προηγούμενου έτους και να προσθέσει το Ισραήλ μετά τον πόλεμο του περασμένου καλοκαιριού στη Γάζα που στοίχισε ανθρώπινες ζωές περισσότερων από 500 παιδιών. Αυτές οι φωνές προέβλεψαν ότι θα υπάρξει πίεση από το Ισραήλ ότι πρέπει να παραλειφθεί από τον κατάλογο, και απηύθυναν έκκληση στον Ban Ki-moon να την αγνοήσει, και με τον τρόπο αυτό «να ενισχύσει την προστασία των παιδιών», όπως προτείνεται από τον διευθυντή της Human Rights Watch, Philippe Bolopion, την περασμένη εβδομάδα.
Picture 5
Η Ειδική Αντιπρόσωπος του Ban Ki-moon για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις, η Leila Zerrougui, είχε κατηγορίες εναντίον του εβραϊκού κράτους “σοβαρών εγκλημάτων κατά των παιδιών” που περιλαμβάνονται σε έγγραφο του ΟΗΕ που ελήφθησαν από το Reuters την περασμένη Παρασκευή. Το σχέδιο 22 σελίδων έκθεσης για τη χώρα με πολλές υπηρεσίες του ΟΗΕ εστάλη στην Zerrougui για επανεξέταση, ακριβώς μετά από το δικό της σχέδιο για την «Λίστα της ντροπής» που είχε στείλει στον Ban Ki-moon.

Η μαχητική ομάδα της Χαμάς, η οποία διαπραγματεύεται κατηγορίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων με το Ισραήλ, συνιστάται επίσης από την Zerrougui για τη λίστα, και δεν περιλαμβάνεται από τον ηγέτη των Ηνωμένων Εθνών.
Μια άλλη, στα τέλη Απριλίου, έκθεση του ΟΗΕ επισήμανε το Ισραήλ για επτά επιθέσεις σε σχολεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα, και έγινε έτσι το επόμενο κομμάτι των επιβεβαιωμένων αποδείξεων.
Picture 6
Στις 5 Αυγούστου, 2014, συνολικά 129 οργανισμοί και εξέχοντα πρόσωπα κάλεσαν τον Ban Ki-moon είτε να κάνει κάτι ή να παραιτηθεί υπό το πρίσμα των ”μεροληπτικών δηλώσεων του … παραλείψεων, και την ακατάλληλη αιτιολόγηση των παραβιάσεων του Ισραήλ του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, οι οποίες ανέρχονται σε εγκλήματα πολέμου.”
Αλλά ενώ ο Γενικός Γραμματέας νωρίτερα υποσχέθηκε να “φεισθεί προσπαθειών για να διασφαλιστεί ότι τέτοια περιστατικά δεν πρόκειται ποτέ να επαναληφθούν”, ήταν προς μεγάλη απογοήτευση των ανθρώπων όταν αποδείχθηκε ότι είχε αφήσει το Ισραήλ από τον κατάλογο εκείνων που βλάπτουν τα παιδιά σε σύγκρουση.
Το έγγραφο που προέκυψε κυκλοφόρησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας τη Δευτέρα.
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ περιόρισε τον εαυτό του σε ήπιες επικρίσεις κατά του Ισραήλ, λέγοντας ότι ήταν ”βαθιά εγερμένος” στις “σοβαρές παραβιάσεις που υφίστανται παιδιά, ως αποτέλεσμα των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων το 2014.”
Picture 8
Πηγές του ΟΗΕ με γνώση του θέματος είπαν στο Reuters ότι η απόφασή του να αγνοήσει τις συστάσεις της Zerrougui ήταν περίεργες.
Ο Bolopion, της Human Rights Watch, αντέδρασε με την ακόλουθη δήλωση: “Η απογοητευτική απόφαση του Ban Ki-moon να παρακάμψει τη συμβουλή του ειδικού αντιπροσώπου του, αφαιρώντας το Ισραήλ και τη Χαμάς, είναι ένα πλήγμα στις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την καλύτερη προστασία των παιδιών σε ένοπλες συγκρούσεις.
“Τα πραγματικά περιστατικά και η συνοχή υπαγορεύουν οι δύο να περιληφθούν στον κατάλογο, αλλά η πολιτική πίεση φαίνεται να έχει επικρατήσει”, αναφέρει ότι είπε το Reuters.
Picture 9
Τα σχόλια του Bolopion ακολουθούν την έκθεση της περασμένης εβδομάδας από το περιοδικό Foreign Policy, το οποίο επικαλέστηκε μεγάλη πίεση από την κυβέρνηση Ομπάμα να μη μπει το Ισραήλ στη λίστα των παραβατών των δικαιωμάτων των παιδιών. Ένας ανώνυμος αξιωματούχος του ΟΗΕ ανέφερε το περιοδικό να λέει ότι το υπουργικό συμβούλιο δεν επιθυμεί να προωθήσει την άποψη ότι ”ο Λευκός Οίκος είναι αντι-Ισραηλινός”.
Οι Ισραηλινοί επαίνεσαν την απόφαση του Ban Ki-moon, και απάντησαν, με ενέργειες του πρεσβευτή τους στον ΟΗΕ, Ρον Prosor, ότι το Ισραήλ ήταν ευτυχισμένο που δεν θα αναφέρεται μαζί με την Αλ Κάιντα ή το Ισλαμικό Κράτος (πρώην ISIS / ISIL).
«Το Ισραήλ ενήργησε για να υπερασπιστεί τους κατοίκους του από επιθέσεις μιας δολοφονικής τρομοκρατικής ομάδας, η οποία δεν έχει κανένα ενδοιασμό σχετικά με την τοποθέτηση αμάχων Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, στη γραμμή του πυρός», δήλωσε ο Prosor.
Ο Παλαιστίνιος ομόλογός του, Ριγιάντ Μανσούρ, αντέδρασε στην έκθεση της Δευτέρας, λέγοντας: «Είναι χωρίς αμφιβολία ότι το Ισραήλ … συστηματικά και κατάφωρα διαπράττει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εις βάρος των Παλαιστίνιων παιδιών που συνιστούν σοβαρές παραβιάσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις για μια τέτοια λίστα”.
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Fawzi Barhoum ήταν απογοητευμένος που το Ισραήλ αφέθηκε έξω από την λίστα της ντροπής, αποκαλώντας το «κράτος του τρόμου».
Ο Ban Ki-moon, από την πλευρά του, επέκρινε την παλαιστινιακή ομάδα να θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά με την εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ και τη Γάζα.
Picture 10
Ο Παλαιστινιακός αριθμός νεκρών σε 50 ημέρες συγκρούσεων του περασμένου έτους μεταξύ του Ισραήλ και της φιλο-παλαιστινιακής αντιπολίτευσης στη Λωρίδα της Γάζας ξεπέρασε τους 2100.
Σύμφωνα με την έκθεση του τρέχοντος έτους για τα παιδιά, η σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας βρίσκεται στην τρίτη θέση σε θανάτους, με 557 παιδιά που σκοτώθηκαν το 2014. Αυτό είναι ακριβώς πίσω από το Αφγανιστάν, με 710 θανάτους παιδιών, και το Ιράκ, η οποία έγινε η πιο φονική χώρα για τα παιδιά κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, με 679 παιδιά που σκοτώθηκαν. Η χώρα που κατέλαβε την τέταρτη θέση ήταν η Συρία, με 368 θανάτους.
Πηγή: 
http://rt.com/news/265993-un-children-rights-israel/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.