Του Κίμωνα Χαραλάμπους
Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα, «αγγίζοντας» τους αριθμούς πρώην σοβιετικών χωρών.
Το γεγονός αυτό αυξάνει την πιθανότητα οι Έλληνες να αποδεχθούν ακόμα περισσότερα μέτρα, τα οποία στοχεύουν στο να πλήξουν την συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, όπως στην Παιδεία και στα εθνικά θέματα, και κατ’ επέκταση στην υποδούλωση του ελεύθερου πνεύματος των Ελλήνων.
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 2016 βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008. Στην ΕΕ, σε αντιδιαστολή, το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε το 2016 στο 23,4% (117,5 εκατ. άνθρωποι), κάτω από τα επίπεδα του 2008 (23,7%).
Σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 21,2% του ελληνικού πληθυσμού, σε συνθήκες ένδειας το 22,4%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας το 17,2% του πληθυσμού. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην ΕΕ είναι 17,3%, 7,5% και 10,4%.
Σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, είναι η Βουλγαρία (40,4%) και η Ρουμανία (38,8%).
Τι σημαίνει αυτό; Πως η Ελλάδα πλησιάζει στην οικονομική κατάσταση πρώην κομμουνιστικών καθεστώτων, παρότι δεν ανήκε στην σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης, κατά τον λεγόμενο «Ψυχρό Πόλεμο»!
Στον αντίποδα (με ποσοστά μικρότερα του 20%) βρίσκονται η Τσεχία (13,3%), η Φινλανδία (16,6%), η Δανία (16,7%) και η Ολλανδία (16,8%), η Αυστρία (18%), η Σλοβακία (18,1%), η Γαλλία (18,2%), η Σουηδία (18,3%), η Σλοβενία (18,4%), η Γερμανία και το Λουξεμβούργο(19,7%)!
Λέτε με την ακόμα πιο αριστερή πολιτική υπέρογκων φόρων και υπερδιόγκωσης τους Κράτους που εφαρμόζεται, τα πράγματα να γίνουν ακόμα χειρότερα;
Σημειώνεται πως όσο αυξάνεται η φτώχεια, τόσο πιο ευάλωτοι γίνονται οι λαοί απέναντι στην παραβίαση των εθνικών και παραδοσιακών τους αξιών, πράγμα που συμβαίνει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, όπου η προσοχή είναι αποκλειστικά στραμμένη στο πως θα εξασφαλιστούν τα προς το ζην, απέναντι σε μία συνεχώς αυξανόμενη επιθετική πολιτική του Κράτους.
ΥΓ. Ακόμα να φανούν εκείνοι οι «αγανακτισμένοι»;
el.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.