ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Η δίψα των μυστικών υπηρεσιών CIA και NSA για πληροφορίες από το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία είναι ακόρεστη.

Όπως παραδέχεται ο τεχνικός διευθυντής της CIA (Central Intelligence Agency) Ira Hunt, η υπηρεσία του είναι σε θέση να επεξεργάζεται σχεδόν όλες τις πληροφορίες, τα ψηφιακά δεδομένα, που δημιουργούνται από ανθρώπους σε ημερήσια βάση. Στην ίδια ατραπό κινείται και η εταίρα υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, η NSA (National Security Agency). Οι δυο αυτές μυστικές υπηρεσίες έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν και να επεξεργάζονται σε ημερήσια βάση 50 δισεκατομμύρια e-mails και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, χωρίς αυτός ο αριθμός να αποτελεί ανώτατο όριο των τεχνικών τους δυνατοτήτων.
Τα προσωπικά δεδομένα λοιπόν δισεκατομμυρίων ανθρώπων που κάνουν χρήση του διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας είναι στην διάθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τα ψηφιακά δεδομένα 50 δις e-mails και συνομιλιών τροφοδοτούν ημερησίως με καύσιμο την σιωνιστική μηχανή εξανδραποδισμού της ανθρωπότητας, κατά παράβαση κάθε νομιμότητας. Ουσιαστικά δηλαδή στο διαδίκτυο και στην κινητή τηλεφωνία δεν υπάρχει απόρρητο και καμία προστασία της ιδιωτικής ζωής. CIA και NSA και άλλες μυστικές υπηρεσίες διευκολύνονται στην παρακολούθηση και επεξεργασία των ψηφιακών δεδομένων του διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας και από την απροσεξία των χρηστών, οι οποίοι είναι πεπεισμένοι ότι πρώτον δεν τους παρακολουθούν και δεύτερον ότι δεν έχουν να κρύψουν τίποτε.
Οι χρήστες τείνουν δυστυχώς να αγνοούν τους κινδύνους του διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας και έτσι γίνονται βορά στην πολιτική της παγκοσμιοποίησης, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της οποίας είναι ο έλεγχος της ανθρώπινης συμπεριφοράς και ανεξαρτησίας, ακόμη και της υγείας. Η επεξεργασία και ο έλεγχος των ψηφιακών δεδομένων (data) θα προσδιορίσει και θα καθορίσει στο μέλλον σε μέγιστο βαθμό το τέλος της ιδιωτικής ζωής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής της Google Eric Schmidt « αν στο μέλλον κάνουμε κάτι που δεν θα θέλαμε να μαθευτεί, τότε θα είναι καλύτερα να μην το προσπαθήσουμε καν».


Τα ψηφιακά δεδομένα του διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας θεωρητικά μπορούν να αποθηκευτούν για πάντα και να ανακτηθούν οποιαδήποτε στιγμή. Όποιος ασχολείται με Google, Facebook, Instagram, eBay, Amazon, WhatsApp και όλες τις λοιπές ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και πληροφόρησης θα πρέπει να έχει υπόψη ότι αποδέχεται την απώλεια της ελευθερίας του εθελούσια και χωρίς αντίφαση. Όποιος χρησιμοποιεί το διαδίκτυο θα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει ανωνυμία. Κάθε υπολογιστής, κάθε κινητό τηλέφωνο είναι δυνατόν σαφέστατα να αναγνωριστεί από μια σειρά παραμέτρων, όπως το λειτουργικό σύστημα και το πρόγραμμα περιήγησης και πολλά άλλα τεχνικά ψηφιακά στοιχεία.
Ο πλούτος των data καθ’ ενός χρήστη επιτρέπει στις μυστικές υπηρεσίες να υπολογίζουν με αλγοριθμικές μεθόδους και κοινωνιολογικούς νόμους την ανθρώπινη συμπεριφορά προβλέποντας κρίσεις, επαναστάσεις, εξεγέρσεις και άλλες εκφάνσεις και εκδηλώσεις πολιτικής και οικονομικής αστάθειας. Ο έλεγχος και η επεξεργασία των ψηφιακών δεδομένων οδηγεί σε μια κοινωνία απόλυτα ελεγχόμενη, ελεγχόμενη από αυτούς που σχεδιάζουν την παγκόσμια κυριαρχία.
Γ. Λιναρδής
Σημείωση: Επειδή κάποιοι ίσως θεωρήσουν τα αναφερθέντα θεωρίες συνωμοσιολογίας κάποιων «κακών» εθνικιστών τους επισυνάπτουμε τις πηγές μας.

http://www.sueddeutsche.de/…/telefonueberwachung-durch-gehe…
http://www.zeit.de/zeit-wissen/…/geheimnisse/komplettansicht
http://link.springer.com/article/10.1023%2FA%3A1014069926507
http://www.zeit.de/zeit-wissen/…/geheimnisse/komplettansicht
http://www.faz.net/…/cookies-sind-out-nun-kommt-canvas-fing…
http://www.faz.net/…/zum-recht-auf-wissen-privatheit-wird-d…
http://www.faz.net/…/sascha-lobo-digitale-daten-gefaehrden-…
http://www.faz.net/…/sensible-gesundheitsdaten-die-vermessu…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.