ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ <<ΕΡΓΑΛΕΙΟ>> ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!!!
Στη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο ΠΟΥ κάλεσε σε διεθνή συντονισμό για την αντιμετώπιση του ιού.
Τα θύματα του ιού, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, πλησιάζουν τα 1.000.Ο Κέιτζι Φουκούντα, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΠΟΥ αρμόδιος για την υγειονομική ασφάλεια, τόνισε ότι με τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του ιού, μπορεί να αναχαιτιστεί η εξάπλωσή του.
"Δεν πρόκειται για μία μυστηριώδη ασθένεια. Πρόκειται για μία μολυσματική νόσο που μπορεί να συγκρατηθεί. Δεν πρόκειται για ιό που μεταδίδεται από τον αέρα", είπε ο Φουκούντα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που έκανε τηλεφωνικώς από την έδρα του ΠΟΥ στη Γενεύη.
Ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι η σημερινή επιδημία είναι η σοβαρότερη των τελευταίων σχεδόν 40 ετών από τότε δηλαδή που εντοπίστηκε ο Έμπολα για πρώτη φορά στους ανθρώπους.
Αυτό οφείλεται εν μέρει σε αδυναμίες των χωρών που έχουν πληγεί μέχρι τώρα, αναφέρει ο ΠΟΥ, με τα συστήματα υγείας τους να είναι ανεπαρκή και με ελλείψεις σε ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους και υλικοτεχνική υποδομή.
Οι χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία απλώς δεν διαθέτουν τη δυνατότητα να χειριστούν από μόνες τους μία κρίση τέτοιων διαστάσεων και τόσο πολύπλοκη, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν.
Η Τσαν τόνισε ότι δεν θα σημειωθούν κρούσματα του ιού σε όλες τις χώρες ή ακόμη στις περισσότερες χώρες, αλλά η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα είναι "μία ανοιχτή έκκληση αλληλεγγύης προς τη διεθνή κοινότητα".
Η ανακοίνωση του Οργανισμού αναφέρει επίσης ότι η έλλειψη εμπειρίας ως προς την αντιμετώπιση της επιδημίας του Έμπολα και παρερμηνείες αναφορικά με την ασθένεια, περιλαμβανομένου του τρόπου μετάδοσής της, "συνεχίζουν να αποτελούν σημαντική πρόκληση για κάποιες κοινότητες".
Παρότι τα περισσότερα κρούσματα του Έμπολα έχουν καταγραφεί σε απομακρυσμένη περιοχή στα σύνορα της Γουινέας με τη Σιέρα Λεόνε και τη Λιβερία, τον περασμένο μήνα αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού για την εξάπλωση της νόσου ύστερα από τον θάνατο στη Νιγηρία ενός αμερικανού πολίτη, ο οποίος είχε μεταβεί εκεί αεροπορικώς από τη Λιβερία.
Ύστερα από την αγωγή με πειραματικό φάρμακο που χορηγήθηκε σε δύο αμερικανούς εργαζόμενους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που μολύνθηκαν με τον ιό στη Λιβερία, οι ειδικοί στον Έμπολα κάλεσαν τον ΠΟΥ να χορηγήσει τέτοια φάρμακα στις πληγείσες αφρικανικές χώρες.
Ο ΠΟΥ με τη σειρά του ζήτησε από επιστήμονες στο χώρο της βιοηθικής να διερευνήσουν αυτό το ενδεχόμενο την ερχόμενη εβδομάδα.Ήδη ορισμένες χώρες όπως η Λιβερία έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στο μέγιστο επίπεδο κινητοποίησης, ώστε να αντιμετωπίσει τη χειρότερη μέχρι στιγμής επιδημία του ιού Έμπολα, έθεσε το κέντρο επιχειρήσεων της υπηρεσίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ.
Μιλώντας σε ειδική συνεδρίαση του Κογκρέσου με θέμα την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού, ο διευθυντής του CDC, δρ Τόμας Φρίντεν, δήλωσε ότι περισσότερα από 200 μέλη της υπηρεσίας εργάζονται στην Ατλάντα για την αντιμετώπιση της επιδημίας, προσθέτοντας ότι σύντομα θα σταλούν περισσότεροι από 50 ειδικοί για την ασθένεια αυτή στη δυτική Αφρική, ώστε να προσπαθήσουν να περιορίσουν την εξάπλωσή της.
newsbomb
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.