ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ρωσία και Κίνα απειλούν με νομισματικό και οικονομικό "Αρμαγεδώνα" τις ΗΠΑ

Ε ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΕΙ <<ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΚ>>
 
Σε απίστευτο κάζο τείνει να εξελιχθεί για ΗΠΑ-ΕΕ το περίφημο θέμα των "οικονομικών κυρώσεων" σε βάρος της Ρωσίας καθώς η Κίνα όχι απλώς λαμβάνει ξεκάθαρα το μέρος της Ρωσίας, αλλά προχωρά σε ενεργά οικονομικά "αντίποινα":
Συγκεκριμένα η Κίνα ζήτησε από τις ΗΠΑ εν τοις πράγμασι εγγυήσεις για την δανειοδότηση των ΗΠΑ με την μορφή αγοράς ομολόγων στην οποία έχει προχωρήσει η Κίνα, ύψους περίπου 1-1,5 τρις δολαρίων, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση κατά της Ρωσίας και πιο συγκεκριμένα ζήτησε όλο αυτό το ποσό να της δοθεί σε χρυσό!  
Το πρόβλημα είναι ότι απλά οι ΗΠΑ δεν έχουν τόσο χρυσό, οπότε η πιθανότητα να καταρρεύσει το δολάριο με μαζικές πωλήσεις ομολόγων από την πλευρά της Κίνας είναι κάτι περισότερο από πιθανή σε περίπτωση που το Πεκίνο υλοποιήσει την απειλή του!
Πρακτικά πρόκειται για το ίδιο εξευτελιστικό αίτημα (που ικανοποιήθηκε) της Φινλανδίας προς την Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχουν στην δανειοδότηση της Ελλάδας απότην ΕΕ: Πήραν εγγυήσεις σε μετρητό!

Βέβαια υπάρχει και σαφής πολιτική σύγκλιση των δύο χωρών: «Ρωσία και Κίνα έχουν την ίδια οπτική γωνία τόσο στο θέμα των βαθύτερων αιτιών που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση την Ουκρανία όσο και στον ρόλο που έπαιξαν οι ξένες δυνάμεις της Δύσης που υποστήριξαν τους διαδηλωτές του Κιέβου», όπως σημειώνει το ίδιο τηλεγράφημα που επιβεβαιώνει την χτεσινή είδηση του βρετανικού δικτύου Sky News ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων μεταξύ Κίνας – Ρωσίας στο Ουκρανικό ζήτημα.
Εκτός αυτού σε δηλώσεις του πριν λίγο αναφορικά με τις πιθανές "οικονομικές κυρώσεις" κατά της Ρωσίας ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν υποστήριξε ότι  "Σε περίπτωση που διανοηθούν να επιβάλουν οποιαδήποτε οικονομική κύρωση η Ρωσία θα απορρίψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς"!
Και βέβαια αν συμβεί αυτό, όλοι θα χάσουν - όπως γίνεται σε έναν πόλεμο - αλλά περισσότερο θα χάσουν οι ΗΠΑ....
Τα παραπάνω ως απάντησηστις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του Στέιτ Ντιπάρντμεντ της απειλής ότι «δεν εξετάζει απλά» αλλά «είναι πιθανό να επιβάλει» κυρώσεις στη Ρωσία για τις ενέργειες της στην Ουκρανία", όπως ανέφερε τη Δευτέρα η Τζεν Ψάκι.
Τη ρελάνς διατύπωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Σεργκέι Γκλαζίεφ, ο οποίος χρησιμοποιείται συχνά από την ρωσική ηγεσία στη διατύπωση σκληρών θέσεων αν και δεν συμμετέχει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Όπως δήλωσε ο Γκλαζίεφ τυχόν επιβολή κυρώσεων θα οδηγήσει σε «κραχ του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος» καθώς η Μόσχα είναι πιθανόν να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το δολάριο ως νόμισμα αναφοράς και να αρνηθεί να αποπληρώσει τα δάνειά της προς τις αμερικανικές τράπεζες.
Αλλά ακόμα και αν οι κυρώσεις δεν έχουν στόχο την Ρωσία αλλά επιχειρήσεις και ιδιώτες επιχειρηματίες της χώρας, τότε, πρόσθεσε ο Γκλάζιεφ, η Μόσχα θα συστήσει στους κατόχους αμερικανικών αξιών να τις πουλήσουν.
«Θα βρούμε τρόπο όχι μόνο να περιορίσουμε την οικονομική μας εξάρτηση από τις ΗΠΑ, αλλά θα εξασφαλίσουμε μεγάλο όφελος από τις κυρώσεις. Οι απόπειρες για την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας θα οδηγήσουν σε κραχ του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και στο τέλος της κυριαρχίας των ΗΠΑ στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα» πρόσθεσε με δηλώσεις του στο Ria-Novosti ο Σεργκέι Γκλαζίεφ. «Θα υποχρεωθούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα νομίσματα, να δημιουργήσουμε το δικό μας σύστημα ρύθμισης. Έχουμε εξαιρετικές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με τους εταίρους στην Ανατολή και στον Νότο» είπε.
«Εάν επιβληθούν κυρώσεις κατά κρατικών δομών, θα είμαστε αναγκασμένοι να αναγνωρίσουμε ότι δεν θα είμαστε σε θέση να αποπληρώσουμε τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από τις αμερικανικές τράπεζες», προειδοποίησε.
«Διότι οι κυρώσεις είναι δίκοπο μαχαίρι και εάν οι ΗΠΑ παγώσουν τα στοιχεία ενεργητικού μας, τότε το παθητικό μας σε δολάρια θα παγώσει επίσης. Αυτό σημαίνει ότι οι τράπεζές μας και οι επιχειρήσεις μας δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα δάνεια στους αμερικανούς εταίρους μας» κατέληξε..
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.