Η WSJ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Βόμβα από το ΔΝΤ: Ήξεραν ότι μας οδηγούσαν για..."εκτέλεση" το 2010
Mετά την ομολογία-σοκ του Άδωνι Γεωργιάδη ότι γνώριζε "την καταστροφή που θα έφερνε το Μνημόνιο" αλλά έλεγε "κατά συνθήκη ψέμματα" για να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό έρχεται απόρρητο έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που επιβεβαιώνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και το αποκαλύπτει με δημοσίευμα της η Wall Street Journal.
Άρα ήταν ένα έγκλημα εν γνώσει της εγχώριας πολιτικής ελίτ, και των ξένων πατρώνων τους. Ο ΓΑΠ ήταν απλώς ένα ενεργούμενο. Οι υπόλοιποι απλά συνέχισαν το έργο του χωρίς ...φόβο και πάθος.
Σύμφωνα με την WSJ, το ΔΝΤ δεσμεύτηκε το 2010 να προσφέρει διάσωση στην Αθήνα, παρά τις αντιρρήσεις για το αν θα μπορούσε να λειτουργήσει το σχέδιο. Κάποιοι από το προσωπικό του ΔΝΤ και σχεδόν το ένα τρίτο των εκτελεστικών διευθυντών του διοικητικού συμβουλίου έθεσε σοβαρές αντιρρήσεις για το σχεδιασμό της διάσωσης. Υπήρξαν μάλιστα, αρκετές διαμαρτυρίες ότι οι προβλέψεις ανάπτυξης δεν ήταν ρεαλιστικές. Αρκετοί μέσα από το ΔΝΤ τόνισαν ότι η αναδιάρθρωση του χρέους ήταν πιθανόν απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η επιτυχία, ενώ ορισμένοι επεσήμαναν πως το πρόγραμμα απαιτούσε παρά πολλά από τους Έλληνες χωρίς να ζητάει κάτι από τους πιστωτές της.
Ωστόσο, στο τέλος επικράτησε ο φόβος των μεγαλομετόχων του ΔΝΤ από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και άλλες ισχυρές ευρωπαϊκές δυνάμεις, οι οποιοι υποστήριζαν ότι μια αναδιάρθρωση του χρέους θα έβλαπτε τις τράπεζές τους και θα επέκτεινε την κρίση.
«Το ελληνικό σχέδιο διάσωσης δεν ήταν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα , αλλά και για την ίδια τη ζώνη του ευρώ", αποκάλυψε ένας από τους συμμετέχοντες κατά τη συνεδρίαση του 2010.
Το Νομισματικό Ταμείο είχε πει ότι, ενώ υπήρχαν σαφώς κάποιες αξιοσημείωτες επιτυχίες, «υπήρχαν επίσης σημαντικές αποτυχίες".
Αργεντινή, Βραζιλία, Ινδία, Ρωσία και Ελβετία επεσήμαναν ότι λείπει κάτι από το πρόγραμμα: θα έπρεπε να περιέχει, όπως είπαν, αναδιάρθρωση χρέους και με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI). Μάλιστα, η Αργεντινή άσκησε ιδιαίτερη κριτική λέγοντας ότι επαναλαμβάνονται τα λάθη που συνέβησαν στη χώρα της το 2001.
Το ΔΝΤ ανέφερε τότε «ότι η αναδιάρθρωση χρέους αποκλείστηκε από τις ίδιες τις ελληνικές αρχές».
Πρόσθεσε, ότι υπήρχαν συζητήσεις για PSI στο πρότυπο της πρωτοβουλίας της Βιένης αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό γιατί τα ελληνικά ομόλογα ήταν μοιρασμένα μεταξύ αγνώστου αριθμού κατόχων, ενώ το 90% εξ αυτών δεν είχε ρήτρα συλλογικής ευθύνης.
Μάλιστα Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία, μετέφεραν τη δέσμευση των τραπεζών τους να στηρίξουν την Ελλάδα διατηρώντας την έκθεσή τους στα ελληνικά ομόλογα.
Αργεντινή, Αυστραλία, Καναδάς, Βραζιλία και Ρωσία κατέγραψαν κινδύνους στο πρόγραμμα λόγω της ανάγκης για διψήφια μείωση του ελλείμματος ενώ κάποιοι συνέκριναν την κατάσταση στην Ελλάδα με αυτή της Αργεντινής πριν από την κρίση του 2001.
Το έγγραφο αυτό ήρθε να "κουμπώσει" απόλυτα με τις χθεσινές δηλώσεις του Α.Γεωργιάδη. Ο υπουργός Υγείας, καλεσμένος σε εκπομπή του ΑΝΤ1, παραδέχθηκε ότι όταν ξεκίνησε το θέμα με το Μνημόνιο, εμφανιζόταν αισιόδοξος και καθησυχαστικός, ενώ γνώριζε ότι τα Μνημόνια ήταν καταστροφή για την Ελλάδα
ΕΜΕΙΣ ΠΑΛΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΗΝ <<ΦΟΡΑ>> ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΣΤΗΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ;;;
ΞΥΠΝΑΤΕ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.