ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Στους 2.000 οι Ευρωπαίοι ισλαμιστές της Συρίας

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

Στη Συρία υπολογίζονται στους 2.000 οι ισλαμιστές αντάρτες νεαρής ηλικίας με καταγωγή από την Ευρώπη. Θεωρούνται ωρολογιακή βόμβα για τις χώρες καταγωγής τους. Η ΕΕ τώρα προσπαθεί να αποτρέψει τη δράση τους εντός Ευρώπης...
 
Επικίνδυνοι, φανατικοί, θερμοκέφαλοι, παρανοϊκοί, βίαιες προσωπικότητες, αυτοί οι χαρακτηρισμοί χρησιμοποιούνται στην Ευρώπη για να περιγράψουν τους τζιχαντιστές στη Συρία που έρχονται από την Ευρώπη.
 
Όσο περισσότερο διαρκεί ο εμφύλιος εκεί, τόσο περισσότερο αυξάνεται η ανησυχία στην ΕΕ ότι οι πολεμιστές του ιερού πολέμου θα "ριζοσπαστικοποιηθούν" ακόμη περισσότερο σε στρατόπεδα εκπαίδευσης και όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία θα αποτελούν ωρολογιακή βόμβα για τις χώρες που εγκατέλειψαν.
 
Μάλιστα η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης Σεσίλια Μάλστρομ έκανε λόγο για πολύ «επικίνδυνους ανθρώπους».
 
Η φράση του εντεταλμένου της ΕΕ για την αντιτρομοκρατία Ζιλ ντερ Κερχόβε ότι «αρκούν μόνο λίγοι αποφασισμένοι για να υπάρξει απειλή» προκάλεσαν ανησυχία. Τα σενάρια τρόμου τροφοδότησε ο τύπος.
 
Η βρετανική DailyTelegraph έγραψε ότι η Αλ Κάιντα εκπαιδεύει εκατοντάδες βρετανών τζιχαντιστών για βομβιστικές επιθέσεις.
 
Άλλοι, στρατολογημένοι με προέλευση από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, εκπαιδεύονται στο να παγιδεύουν αυτοκίνητα και να εκπαιδεύουν με τη σειρά τους τρομοκρατικούς πυρήνες στις χώρες προέλευσής τους.
 
Οι υπουργοί Εσωτερικών της ΕΕ, για να θέσουν το πρόβλημα υπό έλεγχο, αποφάσισαν στο τελευταίο συμβούλιο στην Αθήνα να εμποδίζουν την έξοδο σε νεαρής ηλικίας πολεμιστές και να παρακολουθούν ποιοί μπαίνουν στη χώρα με τη στενή συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών.
 
Επιπλέον, η ΕΕ δίνει σημασία στη συνεργασία εμπειρογνωμόνων σε πρωτοβουλίες τοπικού χαρακτήρα που να έχουν πρακτική εμπειρία με εξτρεμιστές και τρομοκράτες. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συναντήθηκαν στη Χάγη 180 εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι εθνικών υπηρεσιών από 23 ευρωπαϊκές μητροπόλεις για να ανταλλάξουν απόψεις για το πώς θα ανακοπεί το κύμα τζιχαντιστών από την Ευρώπη.
 
Τη συνάντηση διοργάνωσε το Δίκτυο Διαφώτισης κατά του Εξτρεμισμού (RAN), που ίδρυσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2011.
 
Ο Αντρέ Κόντσε, πρόεδρος της Γερμανικής Σχολής Αστυνομίας στο Μύντσερ, μιλώντας στη DeutscheWelle εξήρε το προχωρημένο παράδειγμα των βρετανών από την εμπειρία τους με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Λονδίνο αλλά και ως πρώην αποικιοκρατική δύναμη.
 
«Πήγε στη Συρία ένας επικεφαλής προγράμματος για ισλαμιστές από το Εδιμβούργο για να αποκτήσει εικόνα.
 
Επιστρέφοντας ήταν σε θέση να δώσει, πιο αξιόπιστα, σε νέους εξτρεμιστές να καταλάβουν ότι ακολουθούν λάθος δρόμο, όταν πιστεύουν πως θα υποστηρίξουν τη Συρία με αυτόν τον τρόπο.
 
Οι νεαροί που "ριζοσπαστικοποιούνται" έχουν την άποψη ότι γίνεται κάτι το ωραίο στη Συρία»  λέει ο Κόντσε.
 
«Ο ιερός πόλεμος τους προκαλεί θετικούς συνειρμούς και δεν τον συνδέουν με εγκλήματα, με βιαιότητες, με τις πραγματικές επιπτώσεις ενός εμφύλιου». Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι ξένοι πολεμιστές στη Συρία προέρχονται μέχρι και σε ποσοστό 20% από τη Δυτική Ευρώπη.
 
Οι περισσότεροι είναι 20 με 30 χρονών και κατάγονται από τη Γαλλία, τη Μ. Βρετανία και τη Γερμανία. Η προσχώρηση στο Ισλάμ δεν ισούται με ριζοσπαστικοποίηση, μπορεί όμως να αποτελέσει ένδειξη.
 
Σε ενημερωτικό έγγραφο του Δικτύου Διαφώτισης κατά του Εξτρεμισμού (RAN) αναφέρεται ότι ο αριθμός των ξένων πολεμιστών που ταξιδεύουν στη Συρία είναι μεγαλύτερος από ότι σε κάθε άλλη διένεξη των τελευταίων δεκαετιών, μεγαλύτερος και από ότι στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ μαζί.
 
Το ISCR εκφράζει την υπόθεση ότι στη Συρία υπάρχουν 2.000 πολεμιστές από την Ευρώπη, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με μελέτη του Κέντρου από τον περασμένο Απριλίο.
 
Εκτός από τη "ριζοσπαστικοποίηση" μέσω του διαδικτύου οι αιτίες του φαινομένου εντοπίζονται στις διαταραγμένες οικογενειακές δομές των νέων που επιλέγουν αυτόν το δρόμο.
 
Γι' αυτό και στη συνάντηση της Χάγης αποφασίστηκε η υποστήριξη των οικογενειών και η ενθάρρυνσή τους να ζητούν βοήθεια όταν το χρειάζονται.
 
«Οι δήμοι και οι κοινότητες θα πρέπει και από την πλευρά τους να στρέψουν την προσοχή τους προς τις οικογένειες όταν κάποιος από τον κύκλο τους ανακοινώσει ότι θέλει να φύγει ή ότι επέστρεψε. Στη Γερμανία το καθήκον αυτό μπορεί να τα αναλάβουν οι υπηρεσίες νεολαίας μιας και πρόκειται για νέους».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
ΞΥΠΝΑΤΕ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.