Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ.....ΟΙ Η.Π.Α ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ....ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΡΑΓΔΑΙΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ....


Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανοίξουν την πρεσβεία τους στην Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ, τον Μάιο, πολύ νωρίτερα του αναμενόμενου, ανακοίνωσε σήμερα επισήμως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Την πρόθεση αυτή εκ μέρους των ΗΠΑ είχε γνωστοποιήσει νωρίτερα σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. 

Τα εγκαίνια και η μεταφορά της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ έχουν προγραμματιστεί ώστε νε συμπέσουν με τους εορτασμούς για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Κράτους του Ισραήλ. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πέρυσι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, θέτοντας σε κίνηση τη μεταφορά της πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και συνάμα προκαλώντας κύμα οργής στη Λωρίδα της Γάζας, τη Δυτική Όχθη και γενικότερα σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο. 

Οι ΗΠΑ έγιναν έτσι η πρώτη χώρα στην ιστορία που αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του εβραϊκού κράτους και μάλιστα χωρίς να τη διακρίνει σε δυτική και ανατολική. 

Ο πρόεδρος του Κράτος της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, έχει δηλώσει ότι πλέον δεν αναγνωρίζει τις ΗΠΑ ως διαμεσολαβητή για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ισραήλ - Παλαιστινίων, καθώς θεωρεί ότι πλέον μεροληπτούν ανοιχτά υπέρ του Ισραήλ.

http://neataksi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.