Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Σύριζα,Καμμένος,ΓΕΕΘΑ,Πολάκης,συνωμοσία για να αφεθούν ελεύθεροι οι Εγγλέζοι νατοικοί ναύτες που παρ'ολίγον να σκοτώσουν Έλληνα στα Χανιά....έφυγαν με την φρεγάτα δεν έγινε το αυτόφωρο καθώς δεν έφτασε ποτέ η ιατρική γνωμάτευση στην εισαγγελία!!!

ΨΕΜΑ ΠΟΛΑΚΗ! Πώς γλίτωσαν οι Βρετανοί στρατιώτες που ξυλοκόπησαν 37χρονο...

Για ακόμη μια φορά Δικαιοσύνη δεν αποδόθηκε.
Η ιατροδικαστική έκθεση τελικώς, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, δε δόθηκε, το Δικαστήριο έδωσε αναβολή και οι δύο Βρετανοί στρατιώτες οι οποίοι δίχως αφορμή και αιτία έστειλαν στο νοσοκομείο τον 37χρονο Χανιώτη Παντελή Σαπουνάκη, έφυγαν έλευθεροι, μπήκαν στο πλοίο και αποχώρησαν για άγνωστο προορισμό.

Εξοργισμένοι οι συγγενείς και οι φίλοι του θύματος μιλούν για κωλυσιεργεία εκ μέρους του ιατροδικαστή, ενώ αναφέρουν ότι δεχθήκανε πιέσεις ώστε να μην προχωρήσουν σε μηνήσεις. Καταγγέλλουν επίσης την εριστική συμπεριφορά των αξιωματικών του βρετανικού στρατού που δεν επέτρεπαν στην αστυνομία να κάνει τη δουλειά της και τονίζουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν.

Θέση πήρε νωρίτερα  ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης στην έκκληση που έγινε από τη σύζυγο του θύματος των ΝΑΤΟϊκών Ράμπο προκειμένου να μην διαφύγουν οι ένοχοι της επίθεσης χωρίς να τιμωρηθούν. Οπως αναφέρει η κ. Ρεββέκα Φλεμετάκη η δίκη τους έχει οριστεί για το πρωί της Δευτέρας στις 8.30 ενώ το πλοίο τους αναχωρεί στις 9 ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπη με την άρνηση του Νοσοκομείου Χανίων να της προσκομίσει την απαραίτητη ιατροδικαστική έκθεση που αποτελεί καταλυτικό στοιχείο για την καταδίκη τους.

Σε απάντησή του στη σελίδα στο facebook ο αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε:
Καμια καθυστέρηση ολα θα δοθούν στην ώρα τους για να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο

Διαβάστε την επιστολή της συζύγου του θύματος ξυλοδαρμού (την Κυριακή):
“κ. Υπουργέ, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, ξημερώματα προς Σάββατο, ο σύζυγος μου, εγώ κ οικογενειακός μας φίλος, δεχτήκαμε απρόκλητα, μια πρωτοφανους αγριότητας επίθεση από Άγγλους νατοικους στρατιωτικους, με αποτέλεσμα ο σύζυγος μου Παντελής Σαπουνακης, να νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων Αγ. Γεώργιος, στην ωτορυνολαρυγγολογικη Κλινικη.
Κατόπιν σύλληψης των ενόχων με την αυτόφωρη διαδικασία, αυτοί κατάφεραν το Σάββατο το πρωί να πάρουν αναβολή από το Δικαστήριο, για την (αυριανή) Δευτέρα στις 8:30 πμ ενώ η φρεγάτα τους που συμμετείχε σε στρατιωτική άσκηση, αναχωρεί όπως πληροφορηθηκαμε στις 9πμ της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου
Αποκορύφωμα όμως των εμποδίων που αντιμετωπίζουμε εδώ και δύο μέρες, αποτελεί η άρνηση του νοσοκομείου να μας χορηγήσει την απαραίτητη για το Δικαστήριο της Δευτερας ιατρόδικαστική έκθεση, που θεωρούμε οτι αποτελεί καταλυτικό στοιχείο για την καταδίκη των ενοχων.
Επομένως ο κίνδυνος να διαφύγουν οι ένοχοι χωρίς να τιμωρηθούν, γεγονός το οποιο θα τους απέτρεπε από την τέλεση νέων εγκλημάτων στο μέλλον κατά αθώων και ανυποψιαστων πολιτων – είναι άμεσος και ορατός. Σας παρακαλώ ως αρμόδιο Υπουργό, να παρέμβετε ώστε να μας χορήγησει άμεσα σήμερα το νοσοκομείο την απαραίτητη για την αυριανή Δικη, ιατροδικαστικη έκθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Η σύζυγος του θύματος Ρεβέκκα Φλεμετακη”

Την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα της δίκης εξέφρασε και ο Γιώργος Σαπουνάκης, πατέρας του 37χρονου Παντελή Σαπουνάκη που ξυλοκοπήθηκε άγρια από 2 Βρετανούς στρατιώτες:

“Αυτά τα παιδιά τα έχουν μάθει έτσι όταν έρχονται στα ξένα μέρη αντί να είναι επισκέπτες νοιώθουν ότι είναι κατακτητές. Έτσι τους έχουν μάθει, δε φταίνε αυτά.

Αυτά πίνουνε, είναι 6 μήνες στο καράβι, βγαίνουνε ξεδίνουνε, δεν τους προσέχουνε. Αυτοί νοιώθουνε κατακτητές. Αλλά λυπάμαι για πολλούς υψηλά ιστάμενους σε διάφορες θέσεις, από αστυνομία, να μη λέω γιατί δε θέλω να πω ονόματα, που προσπαθήσανε από την πρώτη στιγμή να κουκουλώσουνε το θέμα. Βρε έτσι, βρε αλλιώς, μέχρι να σηκωθούν να φύγουν, για να μη γίνει το δικαστήριο. Και τώρα που έγινε το δικαστήριο, εγώ δεν το δέχομαι αυτό. Δηλαδή, αν τους είχαν σκοτώσει το παιδί τους, αν ήταν ο εγγονός ή γιος ή ο ανηψιός υψηλά ιστάμενου, τι θα έλεγε; Πές τε μου, τι θα έλεγε;

Λίγο πριν, ήταν κάποια άλλα παιδιά και είχαν στριμώξει ένα παιδάκι 17χρονών πάλι 4-5 και ήταν έτοιμοι να τον δείρουνε. Και ήταν εκεί κάτι παιδιά, και ένα ήταν από το χωριό μου και μου το είπε και τους διώξανε γιατί αλλιώς τι θα του είχαν κάνει κι αυτουνού. Την προηγούμενη σπάσανε λέει ένα ταξί και τον δείρανε και του δώσανε μια αποζημίωση κρυφά και καθάρισε η δουλειά. Αυτό θέλανε να κάμουνε και στο δικό μου αλλά επειδή ο δικός μου είναι λεβέντης – γιατί τον προσεγγίσανε και του λέγανε “τι θέλεις να βγάλεις” και τους είπε “δε θέλω να βγάλω τίποτα”.


Για την απόφαση του δικαστήριου, ήταν προειλημμένη. Αυτό πιστεύαμε από την αρχή. Ήδη το δικαστήριο του στοίχισε του γιου μου ένα χιλιάρικο. Ποιος θα τα πληρώσει; Θα χάσει και 10 μέρες από τη δουλειά του. Του ‘πανε ότι μπορεί να πάθει μόλυνση να πάει στον εγκέφαλο και να πεθάνει.
Αν πάει στον εγκέφαλο, μετά θα πάρω κι εγώ μια καραμπίνα κι όπου δω 4-5 στρατιώτες θα τους καθαρίσω. Ήντα να κάμω; Εγώ το είπα, αν ήταν κανενός το παιδί, κανενός μεγάλου από αυτούς που πέρνανε τηλέφωνα και κάνανε και δείχνανε θα έβλεπα τι θα κάνανε. Αλλά το λέω ξανά, δε φταίνε τα παιδιά, φταίνε οι δικοί τους.”
Σε ερώτηση αν ασκήθηκαν πιέσεις για να μην προχωρήσουν σε μήνυση ο κ. Σαπουνάκης είπε:
“Μπήκαν διάφοροι ανεπίσημα από όλα τα συστήματα”.
http://agonaskritis.gr/994493939/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.