Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΝΕΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΔΕΣΠΟΤΑΔΩΝ .

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ :ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ. ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΕΥΣΕΒΕΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ!!!


ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: 1) τέσσερις ακόμη ιερείς διέκοψαν το μνημόσυνο του επισκόπου τους την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κρήτη. 2) ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του μητροπολίτη Φλωρίνης, ο ηγούμενος π.Μάξιμος Κραβάς και όλοι οι πατέρες της μονής. 3) ΔΙΕΚΟΨΕ ο π.Φώτιος Βεζύνιας την μνημόνευση του μητροπολίτη Λαγκαδά. ΣΚΛΗΡΗ αντίδραση του μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωαννη Τασια: Εδιωξε τον ευλαβη ιερεα π.Φώτιο από τον ναό και το σπίτι και του απαγόρευσε να εξομολογεί και να λειτουργεί. 4) Σκέψεις με αφορμή τις νέες διακοπές μνημόνευσης.

ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: 
1) τέσσερις ακόμη ιερείς διέκοψαν το μνημόσυνο του επισκόπου τους την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κρήτη.  
2) ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του μητροπολίτη Φλωρίνης, ο ηγούμενος π.Μάξιμος Κραβάς και όλοι οι πατέρες της μονής. 
3) ΔΙΕΚΟΨΕ ο π.Φώτιος Βεζύνιας την μνημόνευση του μητροπολίτη Λαγκαδά.  
ΣΚΛΗΡΗ αντίδραση του μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωαννη Τασια: Εδιωξε τον ευλαβη ιερεα π.Φώτιο από τον ναό και το σπίτι και του απαγόρευσε να εξομολογεί και να λειτουργεί. 
4) Σκέψεις με αφορμή τις νέες διακοπές μνημόνευσης.




1) τέσσερις ακόμη ιερείς διέκοψαν το μνημόσυνο του επισκόπου τους την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Κρήτη.  

Χθὲς 5-3-2017, ταυτοχρόνως μὲ τὴν διακοπὴ μνημοσύνου ποὺ ἔκανε ὁ π. Θεόδωρος Ζήσης, ἄλλοι 4 ἱερεῖς, συντασσόμενοι μὲ αὐτόν, διέκοψαν τὸ μνημόσυνο τοῦ Ἐπισκόπου τους. Οἱ ἱερεῖς αὐτοὶ εἶναι, τρεῖς ἀπὸ τὸν Νομὸ Χανίων Κρήτης καὶ ἕνας ἀπὸ τὸν Νομὸ Ρεθύμνης.

Τὰ ὀνόματά τους εἶναι:

Πρωτοπρεσβύτερος Γαβριήλ Μαζανάκης
Πρεσβύτερος Ἐμμανουήλ Σαρρής
Πρεσβύτερος Σπυρίδων Δαμανάκης
Πρεσβύτερος Παῦλος Μαζανάκης

Αὔριο θὰ δημοσιεύσουν στὸ διαδίκτυο τὴν ἐπιστολὴ τους πρὸς τοὺς Ἐπισκόπους τους.

Πηγή:"Κατάνυξις"



2) ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του μητροπολίτη Φλωρίνης, ο ηγούμενος π.Μάξιμος Κραβάς και όλοι οι πατέρες της μονής. 


ΔΙΕΚΟΨΕ και ο ηγούμενος π.Μάξιμος, στην Μητρόπολη Φλωρίνης

Υπενθυμίζουμε ότι και ο ηγούμενος της Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου (υπάγεται στην μητρόπολη Φλωρίνης) πατήρ Μάξιμος Καραβάς, ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή 5/3/2017 (στο αρχονταρίκι όπου έγινε η ομιλία του π.Θεοδώρου Ζήση), 
ότι ΕΧΕΙ ΗΔΗ διακόψει την μνημόνευση του επισκόπου του, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μοναχών του.

δείτε στο βίντεο, στο 4 λεπτό και 40 δευτ:





3) ΔΙΕΚΟΨΕ ο π.Φώτιος Βεζύνιας την μνημόνευση του μητροπολίτη Λαγκαδά.  
ΣΚΛΗΡΗ αντίδραση του μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωαννη Τασια: Εδιωξε τον ευλαβη ιερεα π.Φώτιο από τον ναό και το σπίτι και του απαγόρευσε να εξομολογεί και να λειτουργεί. 

Προχθές, Κυριακή της Ορθοδοξίας, προστέθηκε στους ιερείς της Θεσσαλονίκης που διέκοψαν το μνημόσυνο του μητροπολίτου κ. Ανθίμου, π.Νικόλαο Μανώλη και π.Θεόδωρο Ζήση, και έτερος παραδοσιακός και αγωνιστής ιερέας ο π.Φώτιος Βεζύνιας της μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. 

Και ενώ γνωρίζουμε ήδη τη δίωξη που ασκήθηκε κατά του π. Νικολάου από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης και περιμένουμε να δούμε το τι μέλλει γενέσθαι με τον π.Θεόδωρο Ζήση (την υπόθεση του οποίου καλύπτουμε με ειδικό ρεπορτάζ), πληροφορηθήκαμε πως ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης Τασιάς, ενήργησε άμεσα διώκοντας τον πατέρα Φώτιο. Λάβαμε το εξής μήνυμα από φίλη αναγνώστρια του ιστολογίου μας που επιβεβαιώνει το δικό μας ρεπορτάζ:

“Kαλημέρα σας,
Ήθελα να σας ενημερώσω ότι την Κυριακή της Ορθοδοξίας και ο πατήρ Φώτιος Βεζυνιάς, ιερέας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Ασκό Λαγκαδά, διέκοψε το μνημόσυνο του Επισκόπου του, κυρίου Τασιά.
Εχθές ο μητροπολίτης Λαγκαδά έφτασε στον Ασκό και ζήτησε από τον πατήρ Φώτιο να παραδώσει τα κλειδιά της εκκλησίας και του σπιτιού που του είχε παραχωρηθεί, καθώς και να σταματήσει να εξομολογεί και να κοινωνεί. Ο μητροπολίτης έχει ήδη βάλει άλλον ιερέα στο ναό για την τέλεση λειτουργιών!!

Φιλικούς χαιρετισμούς, Σ. Π.”

Ως Ιστολόγιο δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση σε όλους τους διωκόμενους ιερείς για θέματα διακοπής μνημοσύνου και ιδιαίτερα στον από εχθές διωκόμενο π.Φώτιο. Όσο για τους διώκτες θεομάχους δεσποτάδες… πίσω έχει η αχλάδα την ουρά...
Πηγή: Κατάνυξις




4) Σκέψεις με αφορμή τις νέες διακοπές μνημόνευσης.

Σχόλιο:



Α. Εύγε στους προαναφερθέντες πατέρες που εν μέσω απειλών και σκληρών διώξεων, τόλμησαν να επιλέξουν τον ανηφορικό δρόμο της ομολογίας.


Η λίστα μας με τους πατέρες που έχουν διακόψει την μνημόνευση, συνεχώς μεγαλώνει 
(δείτε την εδώ). 

Πέρα όμως από τα χειροκροτήματα και την χαρά και συγκίνηση που αισθανθήκαμε, ειδικά μετά την ιστορική απόφαση του ομότιμου  καθηγητή της Θεολογικής, π.Θεοδώρου Ζήση και πλήθους άλλων πατέρων,  ας είμαστε ρεαλιστές.



Β. Ο δρόμος ΔΕΝ είναι ούτε στρωμένος με ροδοπέταλα ούτε εύκολος. Θα είναι δύσκολος, ανηφορικός, θα είναι μαρτυρικός. 

Γνωρίζουμε τι έχουμε ανεχθεί τόσες δεκαετίες: την δεσποτοκρατία (η οποία συντέλεσε στο να επιβληθεί ο οικουμενισμός μέσα στην εκκλησία μας). Δεν είναι εύκολο να εκριζωθεί το "παπικό αλάθητο" των δεσποτάδων και η νοοτροπία τους να διώκουν ανελέητα όσους ομολογούν την αλήθεια, χωρίς να αναμένουν καμία αντίδραση. Ακόμη και τα πρόβατα, όταν τα σκοτώνουν, "βελάζουν".

Ο διάβολος, όταν βλέπει τους ευλαβείς πατέρες και πιστούς να αντιδρούν στις μεθοδεύσεις του, στην νέα αίρεση, την παναίρεση του Οικουμενισμού, αγριεύει ακόμη περισσότερο και επιστρατεύει όλα τα μέσα και την πονηρία του.
Όσα συνέβησαν το 1924 στους ευλαβείς πιστούς που επέλεξαν να διατηρήσουν το πάτριο ημερολόγιο, οι εκδιώξεις από τους ναούς, τα ξυρίσματα των ιερέων, η αστυνομική βία, οι φυλακίσεις, οι εξορίες, οι προπηλακισμοί, λίγο ή πολύ θα  επαναληφθούν. Ο εχθρός είναι ο ίδιος.
Αργά ή γρήγορα, ας ετοιμαστούμε να ζήσουμε ξανά ημέρες κατακομβών.



Γ. Όσο είμαστε ενωμένοι με τον Χριστό, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να μας πειράξει.
Δεν υπάρχει πιο πολύτιμο πράγμα από την Ορθόδοξη αλήθεια. Δεν θα στείλει αγγέλους από τον ουρανό ο Θεός. Εμείς, οι πιστοί καλούμαστε να την διαφυλάξουμε.
Έχουμε αθάνατη ψυχή.
ΟΛΟΙ οι πιστοί οφείλουμε να ομολογήσουμε την αλήθεια, να γυρίσουμε τις πλάτες μας στους οικουμενιστές και σε όσους αποδέχθηκαν έμμεσα ή άμεσα την ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Ας αδειάσουμε τις εκκλησίες τους.







Δ.Και τώρα, όρθιοι, στις Θερμοπύλες.
Στον "πόλεμο", δεν πρέπει να κοιτάς ποτέ πίσω, ποτέ σ' αυτούς που κάθονται κουρνιασμένοι. Αυτοί δεν άλλαξαν και δεν θα αλλάξουν ποτέ την ροή της ιστορίας.

Δεν πρόκειται να ξυπνήσουν γιατί γίναμε ένας λαός "νεκρός",  ανάξιος της ένδοξης ιστορίας του (ορθόδοξης και ελληνικής). Πως θα μας αντικρίζουν άραγε οι μάρτυρες ομολογητές της Ορθοδοξίας και οι ήρωες πεσόντες στους αγώνες του έθνους μας;




Στον πόλεμο, 

για τους πολεμιστές,

για όσους πραγματικά πιστεύουν στον Θεό,

υπάρχει μόνον ένας δρόμος: 
ΕΜΠΡΟΣ.





Στον μητροπολίτη Λαγκαδά αναφερθήκαμε πρόσφατα εδώ
Η ανάρτηση μας είχε τίτλο: 
"Καλέ τι όμορφος δεσπότης είναι αυτός ...!!!" ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

Όχι μόνον δεν πτοήθηκε αλλά συνεχίζει τις προκλητικές φωτογραφίσεις του μέσα στους ναούς.

Ήρθε η ώρα να μάθει ο πιστός λαός ποιοι είναι οι δεσποτάδες του. Ποιοι είναι αυτοί που αλλάζουν μητροπόλεις σαν τα πουκάμισα, ποιοι απειλούν όσους ευλαβείς ιερωμένους συγκεντρώνουν πιστούς και κάνουν έργο και ομολογούν την ορθόδοξη αλήθεια. Όσα εγκόλπια και μήτρες και πολυτελή άμφια κι αν φορέσουν, αισθάνονται "γυμνοί" μπροστά στους λιγοστούς άξιους ποιμένες. 
Ήρθε η ώρα να μάθει ο πιστός λαός ποιοι τιμωρούν και μισούν με τόσο πάθος.

Όπως έχουμε δεσμευθεί δεν θα αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ ευλαβή ιερωμένο να γίνει κρέας στα δόντια και στα νύχια των οικουμενιστών.


Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.